"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 5 796
  • 116
  •   1
Отговори
# 60
Но не и с бившия за съдружник Simple Smile Само казвам Simple Smile

# 61
Първосигнално гласувах с “не”.
Всъщност сега прочетох и последващите ти мнения и мисля, че вече е да Simple Smile познавате си силните и слабите страни, движите друг успешен бизнес, което показва, че за партньори ставате.
Бих влязла в такова сътрудничество с дълъг договор тип “предбрачен” - клаузи за отговорности, последващо изкупуване на дялове в случай на …, …., ….. и подобни писмено формулирани ангажименти.

# 62
Не бих. Най-много да се създаде напрежение. Общия бизнес изисква много често общуване, а когато се появат новите половинки ще стане сложно.

# 63
Аминка, моят бивш е вероятно единият от двамата души на тоя свят, с които бих влязла в съдружие и на които бих поверила капитал. Просто човекът е много честен, съвестен и знам, че абсолютно няма шанс да ме завлече. Така че не е до бивш или настоящ, ами до това какъв човек имаш насреща си и доколко го познаваш.
На твое място аз бих започнала бизнес с бившия.

# 64
Babri. сигурно твоя бивш е единствения, който става за съдружие Simple Smile

На мен понеже ми се наложи реално да бъда съдружник с бившия, докато се водеше още настоящ - повече не бих си го причинила. Особено пък доброволно Simple Smile Една от малкото съм с истинска такава ситуация, добре, че се измъкнах навреме.

Между другото не знам защо всички си представят някакъв супер печеливш бизнес с ортака. Ако беше толкова лесно да налееш едни пари и да имаш после наготово доход... всъщност изисква доста усилия. И ако вече налеете парите в стока, дейност, помещение, персонал, а ортака се скатава от всякаква дейност, която се изисква от него, бизнеса лесно затъва. Няма закон и документи, които да ви върнат парите, които вече ги няма, както да сте се "подсигурили". Та този риск или скачаш с двата крака, с идеята, че може и лесно да се провали, или не го правиш. За мен идеята е губеща изначално.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 08:18 от Bеа_2022

# 65
Аминка, моят бивш е вероятно единият от двамата души на тоя свят, с които бих влязла в съдружие и на които бих поверила капитал. Просто човекът е много честен, съвестен и знам, че абсолютно няма шанс да ме завлече. Така че не е до бивш или настоящ, ами до това какъв човек имаш насреща си и доколко го познаваш.
Аз удрям на греда с "честен", моят екс изпълнява само второто качество "съвестен". И от там ми идват някои притеснения. Няма да ме въвлече, но може да има изгода от съдружието, за която да не подозирам и да разбера за това след време.

# 66
  • София

Аз нямам бизнес, но също БНД е един от много, много, много малкото хора (3-4 буквално) , с които  бих започнала бизнес, и на които бих имала доверие.

# 67
Чета ви коментарите и не мога да приема за нормално тези с извинение,,К""ки отношения "". Съжалявам за грубият израз !До вчера, както прочетох в една друга тема си ,,бъркахме по дупките ",днес приятели сме били,и чак бизнес ще въртим .Знаете ли ,кое е още по лошо ?Въвличат се и други хора в тези отношения.Хора които много рядко биха възприели това за нормално!И , според мен не е нормално.Привличане и секс винаги има между мъж и жена,с деца или без и не ме казвайте,че е възможно бивши да бъдат само приятели.Имам няколко примера покрай мен,от такива ,уж приятелки , единият,ако намери смелост да си поиска , другият не знам дали ще откаже . Много рядко хора отказват просто секс.

# 68
Значи това говори за твоята среда, не че отношенията и при другите са такива

# 69
  • София
Моят бивш за пореден път се опитва да ме хлъзне финансово в момента. И това е за 99 път.
Въобще, през целия ми живот и от всички хора около мен, мога да вярвам само на брат ми.
Но, ако знаете, че може да се доверите на този човек финансово, тогава е ок.

# 70
ДАНИЕЛА 85 ти ако си бъркаш по дупките (WTF )и много рядко отказваш секс си е твой проблем и тук изобщо не става въпрос за това ,чак ми е странно как се тригърна в тази  грозна посока.Ако един човек има капацитет и набор от качества и му имам доверие няма да откажа съдружие ,още повече ,ако има общи деца ,никой не иска да срине финансово равнопоставен родител .

# 71
..никой не иска да срине финансово равнопоставен родител .
За съжаление това не е вярно. Има хора, които с удоволствие го правят от гняв, безсилие, отмъстителност.

# 72
Аз удрям на греда с "честен", моят екс изпълнява само второто качество "съвестен". И от там ми идват някои притеснения. Няма да ме въвлече, но може да има изгода от съдружието, за която да не подозирам и да разбера за това след време.

Ти си знаеш човека и ако имаш и най-малки съмнения, че иска да влезе в това съдружие със задни мисли и някакъв негов си план, по-добре недей. Но не бива да те спира факта, че е бивш, ако му имаш доверие. Понякога хората не мелят брашно в романтичен план, но това не ги прави неподходящи партньори в бизнес-отношения например.
Даниела, вулгарното ти избухване не заслужава никакво внимание, но все пак са ти посочили, че твоята среда е такава и не може да съдиш за всички по себе си и твоето най-близко обкръжение. Има и хора, които не са първични простаци и които могат да запазят нормални и етични отношения след раздяла.

# 73
А ,колко от вас бихте си направили експеримента да се обади на бившия и да си направи шега ,че просто иска секс като за последно.Само секс нищо повече.Колко ще откажат ?И ,не ми говорете че ще се откаже.По тик ток има доста реални клипчета,да се обадиш на бившия,или най добрия си приятел и да му поискаш "Netflix an chill "в тия клипове никога не се отказва.

# 74
Аз моята бивша така я изгаврих, като я натисках цяла вечер пред приятелите и, и накрая я зае"*х. Вече си имаше нов, официален. Така че не е сигурно, че всеки би приел, понякога се натрупва толкова неприязън, че даже и тва да ти се отще

Общи условия

Активация на акаунт