"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 5 555
  • 117
  •   1
Отговори
# 75
Аз моята бивша така я изгаврих, като я натисках цяла вечер пред приятелите и, и накрая я зае"*х. Вече си имаше нов, официален. Така че не е сигурно, че всеки би приел, понякога се натрупва толкова неприязън, че даже и тва да ти се отще

# 76
То ако човек си прави изводи за живота от “реални” клипчета в тикток… може да си мисли каквото си ще:-)

# 77
Аз тик-ток не ползвам, но не мога да разбера какво общо има с темата... На къде бие...? Бившия крои планове да ме ползва за секс и затова ми предлага да инвестираме заедно ли?

# 78
  • София
Ти си познаваш човека. Ако мислиш, че за бизнес става и е нещо, което в дългосрочен план има потенциал, давай. Но ако съмненията (в начинанието и намеренията му) натежават, спести си го.
пп: Много общо има дори тик ток, ако човек чака клипче да му даде насока в живота, то си е показателно за акъла им.

# 79
  • София
Аз пак да кажа – този бивш вероятно е свестен човек, но идеята, че с твоята заплата ще се вземе лесно кредит изобщо не ми харесва. В бизнеси от такъв тип се прилага правилото на минимум загуба, не на максимум печалба, а тук рискуваш да изгубиш много, може би всичко, пък имаш деца да гледаш. Виж струва ли си този риск. Банките нямат милост като се сговни положението.

# 80
  • София
Опс. На чие име точно ще е кредита?

# 81
  • някъде в орбита...
Ех тоя заем...
Ако той има парите да влезе в проекта, а тя няма ама иска да участва, кой според вас трябва да изтегли тоя кредит, дето ще е за нейното участие, ще покрива нейния риск, и ще носи на нея печалбата?
Екс-мм предлага да инвестираме заедно в проект, в който и аз имам интерес. Всеки ще внесе по 50% инвестиционен капитал и печалбите ще делим пак на половина.

# 82
Кредитът ще го изплащам десет години. Той не знам дали ще тегли кредит. Не знам с какви пари разполага. По време на брака също не знаех с какви пари разполага. Винаги е крил парите си от мен. А за мен това никога не е било на дневен ред. Всеки е разполагал и боравел с неговата си заплата. Една основна причина за развод беше официално разделяне на финансите. След развода той се оглеждаше в какво да инвестира парите си и явно не успя да намери нищо подходящо. Взимайки пример от него (защото разбира от пари) и аз започнах да се оглеждам и попаднах на този проект. Споменах му за него, а той познавайки моите финансови възможности, спонтанно ми предложи да инвестираме заедно.

# 83
Боже,...... 10 години кредит за общ бизнес с бившия, с когото сте се развели, за да си разделите финансите...и не сте си знаели доходите.

# 84
  • някъде в орбита...
Кредитът ще го изплащам десет години. Той не знам дали ще тегли кредит. Не знам с какви пари разполага.
От целия ти пост, това беше единствената информация по темата. Останалото не знам защо го пусна.

По-важно е защо имаш доверие на точно този човек за бизнес-партньор? Как е показал че е способен да преценява и управлява проекти? Или че взима добри инвестиционни решения?
Кредита изцяло за бизнеса ли ще се ползва? Т.е. до каква степен можеш да си приспаднеш разходите по обслужването му?
Каква възвръщаемост очакваш, и с какви темпове на развитие са всеки цикъл от бизнеса? Какво става ако не се осъществят проекциите?
Имате ли финансист, или счетоводител, който ви съветва в това отношение? Каква стратегия (планове) имате за оттегляне, ако се наложи?
Кой от вас има контактите за това начинание? Има ли обезпечение по въпроса?

Такива неща би следвало да си мислиш преди да скочиш. А не дали Пена, Стрина и Мара от форума имат пълна информация за личните ви отношения.

# 85
  • София
Аз на човек, на когото никога не съм му знаела финансите, доверие не мога да имам.

# 86
  • някъде в орбита...
Аз на човек, на когото никога не съм му знаела финансите, доверие не мога да имам.
Не споря. Всеки си има граници в това какво приема и какво не Hands Plus1

# 87
Едвам се задържам да не бъда груба пак , защото тук сте много тънко обидни.
Абе , момиче ти преглеждала ли си се скоро на психиатър?Как ,ще теглиш кредит за десет години?И ,то на бившия си!!!!!Я ,си представи че той утре пукне ?
С ,деца или без бившият/та си е бивш !!!!!
Разказвала съм за моята най добра приятелка, която изтегли кредит за един боклук,който после изведнъж реши да забремени бившата си с трето.
Ти ,си знаеш ама гаранция ти давам че пичът си води тънки сметки да си още по обвързана с него,за да може утре ,ти ако решиш да имаш нови отношения,да нямаш новини отношения.Това е кредит. Оня малоумник също искаше бизнес да върти .

# 88
  • Варна
Даниела85, пак не си вдянала

# 89
Едвам се задържам да не бъда груба пак , защото тук сте много тънко обидни.
Абе , момиче ти преглеждала ли си се скоро на психиатър?Как ,ще теглиш кредит за десет години?И ,то на бившия си!!!!!Я ,си представи че той утре пукне ?
С ,деца или без бившият/та си е бивш !!!!!
Разказвала съм за моята най добра приятелка, която изтегли кредит за един боклук,който после изведнъж реши да забремени бившата си с трето.
Ти ,си знаеш ама гаранция ти давам че пичът си води тънки сметки да си още по обвързана с него,за да може утре ,ти ако решиш да имаш нови отношения,да нямаш новини отношения.Това е кредит. Оня малоумник също искаше бизнес да върти .
И каква е връзката между теб, твоята приятелка и потребителката. Единственно думата кредит. Че и пращаш другите на психиатър. Някой хора, освен, че не ви се отдава четенето с разбиране, че и направления за лекар раздавате.
Не си груба, просто не знаеш какво говориш.

Общи условия

Активация на акаунт