"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 5 554
  • 117
  •   1
Отговори
# 90
Ако не сте успели да сте партньори в брак, как се очаква да успеете в бизнес? Това е някаква утопия.

# 91
Защо да не?
Познавам хора които имаха ужасен брак, но все още имат партньорски бизнис, които не изисква ежедневен контакт. Казват че искат да си осигурят бъдещето на децата.

# 92
Аз такива не познавам в дългосрочен план. Познавам само такива, които се пробваха, но не успяха. Утопия е това.

# 93
  • София
Честно казано, и аз не познавам бивши, заедно в бизнеса. Най-оптималната конфигурация, която съм чувала е да се разбират относно гледането на децата. Като и това е рядкост.
А съм говорила с много хора, тъй като казусът ме засяга пряко и искам да видя как преживяват развода другите хора.

# 94
Никога, но с настоящ трябва да се помисли. И пак не е сигурно, че заради парите няма да се развали, като човек.

# 95
Аз пак да кажа – този бивш вероятно е свестен човек, но идеята, че с твоята заплата ще се вземе лесно кредит изобщо не ми харесва. В бизнеси от такъв тип се прилага правилото на минимум загуба, не на максимум печалба, а тук рискуваш да изгубиш много, може би всичко, пък имаш деца да гледаш. Виж струва ли си този риск. Банките нямат милост като се сговни положението.

Загуба - каква, печалба - каква? После - колко.  Наблюдавам как бизнеси губят, въпреки добрия бизнес план, добрите финансови резултати, летящия старт и благоприятната прогноза. Точно, защото се пресмята на принципа минимум загуби и максимум печалби, а дошъл момент да се “загуби” на пръв поглед повече, като се вложи повече.
В случая, единият съдружник няма капитал, само желание, тоест - и да са имали, и да не са имали отношения, все е тая.

# 96
  • У дома... някъде
Не бих инвестирала нищо с бивш съпруг, дори в името на детето, ако се касае за имот,бизнес или каквото и да е.
Ако имам възможност осигурявам сама,да ми е мирна главата, ако ли не -не се занимавам.
Или съответно той ако иска и има възможност е ок.
Но бизнес партньори -пълен абсурд.
Това, детето да се ползва като инструмент за общи неща, при положение,че сме се разделили с този човек и на практика семейство вече няма, няма да даде сигурност на детето.

А и в евентуално ново семейство при един от двамата бивши,и наличието на общо дете примерно се ощетява и друг човек.
Мое мнение.

# 97
  • някъде в орбита...
А и в евентуално ново семейство при един от двамата бивши,и наличието на общо дете примерно се ощетява и друг човек.
Не го разбрах това - кой се ощетява ако имаш деца от предишен брак?

# 98
  • У дома... някъде
Общото дете,ако не можеш да вложиш същите ресурси.
Примерно има орташки бизнес или имот подсигурен в името на детето с баща му.
Но той има ново семейство примерно или аз и общо дете с друг партньор.

Би следвало шом едното дете е подсигурено и съм вложила/или вложил ресурси в общ бизнес,имот или т.н. да подсигуря/подсигури същото вложено и при наличие на общо дете примерно.

Защото после има въпроси, защо децата се делят, защо за едни може да се вложи,за други не,все ще има ощетения.

Затова казвам твърдо НЕ.
Или самостоятелно се подсигурява дете от единият родител,или не.
Защото един ден може да се окаже,че не е точно както са били плановете на "общите неща"

Ако не сте успели да сте партньори в брак, как се очаква да успеете в бизнес? Това е някаква утопия.

Това имам също в предвид, казано на кратко.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 11:28 от Black Amarilis

# 99
  • София
Значи след като има развод, това означава че и двамата нещо сте излъгали, няма какво да увъртаме.
Как се очаква при това положение да очаквате, че няма да започнете да си правите номера и двамата?
Аз лично на себе си нямам доверие. По принцип съм честен човек. Но да си призная, ако ми се отвори възможност, отмъщавам и съм гадна.

# 100
  • някъде в орбита...
Ясно, мерси Black Amarilis.
За теб ако дадена уговорка вече не работи както ти харесва, това е бизнес - оттегляш участието си, и приключвате. Бизнеса не е завинаги. Ако имаш деца от следващ брак, и мислиш че ги ощетяваш някак, имаш правото да размислиш и да излезеш от бизнеса. Естествено, предполага се, че си партия с нормални хора, не с емоционални драматични недорасляци - ако бившия ти е такъв, разбирам защо не би се хванала да работиш с него.

Относно Динчо, не знам защо търси едни и същи характеристики в брачния партньор и в бизнес партньорите. Двете нямат много общо.

Rockstar, такива коментари като твоя няма как да не ги уважавам. Пишеш кратко и точно, и си знаеш както силните, така и слабите места.
От моята позиция (само, не споря с другите) е възможно да имаш нормална раздяла след години брак, и да се запазят приятелските отношения след това. Без да има лъжи, изневери и т.н. Понякога нещата просто не се получават...

# 101
Понякога и след развод нещата не се получават както са били планувани. Т.е., разводът не е подредил нещата, които се е очаквало да подреди, не е породил ефекта, който се е очаквало да породи, и човекът се чуди къде е сбъркал с развода.
Много малко съм отмъстителна, но вярвам в лафа "кой каквото прави, за себе си го прави", както и във "всичко се връща". Simple Smile
Аз също нямам доверие на бившия ми съпруг, като човек, но що се отнася до инвестиции и пари, мисля че знае какво прави. В нещо, което има голям риск, той няма да се набута. В нещо, което няма възвръщаемост също няма да се набута
Притесненията тук са, че е общо начинание, че в близките пет години няма да има възвръщаемост и че няма гаранция, че няма да му се променят плановете. Моите са ясни за него. И все пак, можем да прекратим проекта по всяко време, в случай на някаква спънка и да си възвърнем капиталовложенията, така както сме ги инвестирали - 50/50. Кредитът ще мога да го върна, в най-лошия сценарий, ще имам едни лихви да връщам само на банката.

# 102
  • София
Така както го описваш, явно си имаш съмненията. Може да е сериозен, да се получи, ама ако не се получи, ще се прекрати и т. н. Хубаво, но я по- добре не си слагай таралеж в гащите.

# 103
  • София

Аз също нямам доверие на бившия ми съпруг, като човек, но що се отнася до инвестиции и пари, мисля че знае какво прави. В нещо, което има голям риск, той няма да се набута. В нещо, което няма възвръщаемост също няма да се набута
Притесненията тук са, че е общо начинание, че в близките пет години няма да има възвръщаемост и че няма гаранция, че няма да му се променят плановете. Моите са ясни за него. И все пак, можем да прекратим проекта по всяко време, в случай на някаква спънка и да си възвърнем капиталовложенията, така както сме ги инвестирали - 50/50. Кредитът ще мога да го върна, в най-лошия сценарий, ще имам едни лихви да връщам само на банката.
Той няма да се набута, но ще се набуташ ти, защото ти ще теглиш кредит, не той. Като можеш да теглиш кредит и да го изплащаш си купи няколко гаража и ги давай под наем, вместо да се занимаваш с тъпотии, от които пет години няма да видиш и лев. След това също може да не видиш, защото обстановката в момента е повече от динамична и никой не може да каже след пет години какво ще стане.

# 104
Примерът ти ми хареса. Там е работата, че няколко гаража не мога да си купя, мога да си купя само един гараж. А с него заедно, вместо гараж, мога да купя магазин и да взимам доста по-висок наем. Примерно. Такава е горе-долу разликата между "инвестирай сам" и "инвестирай с бившия".
Аз още не знам дали и той ще тегли кредит, между другото.

Общи условия

Активация на акаунт