"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 5 508
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
Не се занимавам с орташки работи. С бившите, като съм приключила, значи съм приключила. Половинчати работи не правя.

# 31
  • София
Аз съм страшна консерва на тема "започване на бизнес". Освен това, имам много малко опит. Та, бих станала ортак на някой с вече развит бизнес.
Да започна с някого от А и Б, който е същия леймър като мен - не бих.

# 32
  • София
Ако му имаш доверие в това отношение, тогава започнете бизнеса. И ако е коректен.

# 33
Екс-мм предлага да инвестираме заедно в проект, в който и аз имам интерес. Всеки ще внесе по 50% инвестиционен капитал и печалбите ще делим пак на половина. Какво мислите за съдружието между бивши съпрузи? Някой да е пробвал такова "начинание"?

Познавам хора, които имат и са доволни, но те са отдавна на фазата "нищо лично". Ако вие не сте стигнали още до нея, ще се вкараш в голям индийски сериал.

# 34
При нормални отношения, защо не... И най-вече, ако не изпитваш нищо към него, например гняв, неприязън, ако можеш да го търпиш около теб, тогава би се получило.

# 35
Аз съм страшна консерва на тема "започване на бизнес". Освен това, имам много малко опит. Та, бих станала ортак на някой с вече развит бизнес.
Да започна с някого от А и Б, който е същия леймър като мен - не бих.

# 36
  • Най-красивата страна
Не обичам орташката работа.
А с бивш въобще не бих се хванала.

# 37
Трябва да прецениш нещата. Щом имате успешно бизнес начинание, значи знаеш как реагира. Да има риск, но без риск не съм чула успешен бизнес.

# 38
При нормални отношения, защо не... И най-вече, ако не изпитваш нищо към него, например гняв, неприязън, ако можеш да го търпиш около теб, тогава би се получило.

Все пак е важно и в неговата глава какво става, нали така? Истинският филм ще започне, когато в картинката се появят други партньори.

Голям усет, голям нюх, но никой от двамата нищо не може да започне сам.

# 39
Противно на всичките ми разбирания за отношенията ми с бившия аз бих се хванала с него за бизнес, защото наистина това му е в кръвта. Просто не знам как бих го изтърпяла ако започне пак "да ме обича".  Моят бивш има само едно положително качество - умение да печели пари.

# 40
Според мен  е лоша идея, дори и при добри взаимоотношения и налично уважение,  най-вече от гледна точка бъдещи партньорства, особено ако прераснат в семейства. Съдружието в собствен бизнес изисква много работа, освен финанси и много често има конфликти и без усложнението "бивши". Няколко примера - единият стартира нова връзка, докато се получи взаимно доверие в нея, колко вероятно е новият партньор да толерира оставане до късно  на работа с бившия, работни уикенди или командировки за начинанието? Още по-зле е на следващ етап. Малко вероятно е бъдещи взаимоотношения да вървят синхронно. Ако жената забременее от друг и не може да се включва пропорционално за известен период, другият ще поеме ли натоварването, вкл. и финансово? Ако той има ново семейство, неговата жена ще каже ли великодушно - "ама разбира се, мило, ти бачкай за трима, влагай само твои финанси, но дели 50/50 печалбата с твоята бивша, като ни лишаваш от време за нас и по-добър стандарт." Конфликтните ситуации може да са безброй.

# 41
Не, още повече, че няма да играете с ваши пари, а на банката. Това е много сбъркано - разделени, но с общ бизнес. Ще оплескате нещата без да се усетите. Как така не можете да мелите брашно заедно в личен аспект, а в общ бизнес ще можете? Да не се надявате несъзнавано и двамата, през бизнеса, да си върнете любовта, защото да се грижиш за растежа на бизнеса малко е като да се грижиш за дете; стъпка по стъпка, много усилия, притеснения, отговорности…  Като родителски екип не сте успели, защо тогава си мислите, че като бизнес екип ще ви се получи. Смятам  идеята за много рискова и то не само що се отнася до вашата ситуация, но и за хора в действително прекрасен брак, които се обичат много. Такава взаимосвързаност е опасна. Виждала съм много грозни картинки, след като парите станат повечко; между приятели съдружници и роднини съдружници.

# 42
  • София
Бракът е отборна игра на компромиси, доверие, напасване, гледане в една посока и гонене на общи цели, грижа за общи деца, постоянство. Емоционалната версия на ... проект. Ако един брак се е разпаднал, значи нещо от това куца и аз лично не бих имала надежда, че при втори дубъл, макар и професионален, нещата ще са различни.

# 43
 Като родителски екип не сте успели, защо тогава си мислите, че като бизнес екип ще ви се получи.
Потребителката сама казва, че имат бизнес начинание, което е успешно.

# 44
Цитат
Потребителката сама казва, че имат бизнес начинание, което е успешно.

Колко пък да е успешно, ако никой от тях няма финансите за собствено начинание? Така ще се навържат като свински черва с тоя бизнес в името на детето, че никога няма да успеят да създадат здрава нова връзка.
Ако един човек е много добър в нещо - той може и сам. Тук ми намирисва на дай станем зависими един от друг до такава степен, че никога да не създадем ново и щастливо семейство. Интересно чия е идеята, обаче:)

Общи условия

Активация на акаунт