Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 113
  • 467
  •   1
Отговори
# 30
Вдъхвате ми малко кураж,тези от вас които сте минали вече през секцио,че не е чак толкова страшно колкото си мисля.Настройвам се психически вече и аз,но вярвам че всичко ще е наред и за двете ни и че аз бързо ще се възстановя .Успокоява ме и че екипа,който си избрах е добър и условията в болницата също.

# 31
Още не пренасям и се надявам да не пренося, но ми казаха, ако не родя до термин - всеки  ден.

Честити радости, момичета! Да са ви живи и здрави ❤️

Аз баткото като го кърмих от нещо не съм се лишавала. Той после сам си показа какво го дразни, но пак съм си похапвала по-далеч от кърменията. И кафе си пиех сутрин след кърмене. По време било най-добре, ама къде ти ... да стана, да го направя, че и да го изпия докато кърмя 😄

Момичетата, които са с мен в кюпа на преносването ... от първия ден на пренасянето ли ви караха да ходите на тонове всеки ден? Или просто зачестихте малко, но не чак ежедневно? Че май четох, че така се процедира. Притеснява ме нещо това пренасяне ... не знам и бебето да не стане много голямо ... имам още няколко дни до термин, де ... ама да съм подготвена психически, че докторката нищо не каза 😄

# 32
  • Варна
Вдъхвате ми малко кураж,тези от вас които сте минали вече през секцио,че не е чак толкова страшно колкото си мисля.Настройвам се психически вече и аз,но вярвам че всичко ще е наред и за двете ни и че аз бързо ще се възстановя .Успокоява ме и че екипа,който си избрах е добър и условията в болницата също.
Разбирам те. И аз накрая вече исках да се приключва всичко. Много ми тежеше.  При кой ще раждаш?

# 33
Разбирам те. И аз накрая вече исках да се приключва всичко. Много ми тежеше.  При кой ще раждаш?
При Проф Ковачев и моята докторка Анжел.
Спечено ми е малко вече,но пък гледам да не мисля много.Поне нямам някакви сериозни контракции и болки,за сега и това малко ме успокоява.

# 34
Честити радости, момичета! Да са ви живи и здрави ❤️

Аз баткото като го кърмих от нещо не съм се лишавала. Той после сам си показа какво го дразни, но пак съм си похапвала по-далеч от кърменията. И кафе си пиех сутрин след кърмене. По време било най-добре, ама къде ти ... да стана, да го направя, че и да го изпия докато кърмя 😄

Момичетата, които са с мен в кюпа на преносването ... от първия ден на пренасянето ли ви караха да ходите на тонове всеки ден? Или просто зачестихте малко, но не чак ежедневно? Че май четох, че така се процедира. Притеснява ме нещо това пренасяне ... не знам и бебето да не стане много голямо ... имам още няколко дни до термин, де ... ама да съм подготвена психически, че докторката нищо не каза 😄
Аз ходя всеки ден. Утре ме хоспитализират и в понеделник окситоцин...

# 35
Тук искам да благодаря на всяка една от вас за споделения опит! Понякога се убеждавам, че е по-добре човек да е настроен за по-лошо и накрая да бъде изненадан по-приятно (не винаги работи, но). Да, болеше си, но благодарение на болкоуспокояващите и постоянните ми движения в леглото (от инат), днес раздвижването мина изключително добре. Представях си, че ще ми стане зле и няма да се справя, дори споделих на жената преди да ме раздвижи. За моя изненада като станах, не се случи нищо (нямаше виене на свят), е да, разбира се че операцията дърпа и си боли, но очаквах нещо по-непоносимо. След това не съм се спряла да крача, бавно, полека, на почивки. А в мига, в който ми донесоха бебка днес и за мое щастие и късмет засука веднага (и това не очаквах), просто забравих, че я поставям върху корема и има натиск на операцията. След това споделих на акушерките, че ме е страх да стана с нея (не ми се рискуваше просто) и едната остана, изчака да се нахрани детето и я взе от мен. Да де, обаче ми казаха, ако започне да плачка, има шанс да не е достатъчно нахранена и да я сложа пак. Така и стана и изненадващо в следващия момент се изправих с нея и си я сложих в количката. Обикалям в стаята, ще си чакам свещичката обезболяващо довечера, но като цяло нещата отиват на добре. Още не се навеждам, но вярвам, че и това ще стане. Благодаря на всички, които ми дадоха насоки и ми вдъхнаха кураж, защото аз бях ужасена просто… а и съм страхлива за такива неща. Ние жените сме нещо уникално… ❤
Аз в болницата само от седнало положение съм я взимала и връщала, легълцето го позволяваше, беше ниско.

# 36
Момичета, които са ви пускали окситоцин, вдъхнете ми малко кураж, че така съм спекла от мисълта, че ще ми вливат в понеделник. Много ме е страх нещо да не ми прилошее или да не кача кръвно или пулс от него, болките сякаш все ще изтърпя.

Днес пак ме прегледаха вагинално, 3 см си е, няма никакво движение. Направо, какво е това нещо - никакви контракции, а даже и официалният термин (по дата на зачеване) е днес. Това бебе инатливо Grin

# 37
Здравейте, честито на родилите мами, много здрави и щастливи бебчета и бързо възстановяване! ❤️
Аз от снощи съм с контракции на час, фалшиви позиви за ходене по голяма нужда, казаха ми да изчакам да зачестеят ама бога ми за първо раждали колко време продължават тия контракции без да стават по-силни или по-чести, нямам търпение вече. 😅

# 38
Здравейте, честито на родилите мами, много здрави и щастливи бебчета и бързо възстановяване! ❤️
Аз от снощи съм с контракции на час, фалшиви позиви за ходене по голяма нужда, казаха ми да изчакам да зачестеят ама бога ми за първо раждали колко време продължават тия контракции без да стават по-силни или по-чести, нямам търпение вече. 😅
Хайде успех и скоро да се похвалиш!

# 39
КРР не се притеснявай ! Апостолова е страхотен специалист и няма да позволи да се влошиш. Аз не съм била с окситоцин и все пак ми прилошаваше от болка и обръщах очи. Ако ти се случи не си вкарвай филм,че е от него.И да знаеш благородно ти завиждам ,че с 3 см си пушка ,аз с 3см лазех към родилна зала😂

Честито за всички нови бебчета🥰Да са ви живи и здрави!

# 40
КРР аз бях с окситоцин след 12 часа мъки и нищо. При мен не е имало нещо фрапиращо, стресиращо, не съм усетила нещо да ми става, освен че след около 15-20мин контракциите стават много силни, но това е целта.Кураж, бъди спокойна и не се настройвай, че нещо ще ти стане от него, в сигурни ръце си. Стискаме палци и чакаме хубавите новини. 🍀🩵
Момичета, които са ви пускали окситоцин, вдъхнете ми малко кураж, че така съм спекла от мисълта, че ще ми вливат в понеделник. Много ме е страх нещо да не ми прилошее или да не кача кръвно или пулс от него, болките сякаш все ще изтърпя.

Днес пак ме прегледаха вагинално, 3 см си е, няма никакво движение. Направо, какво е това нещо - никакви контракции, а даже и официалният термин (по дата на зачеване) е днес. Това бебе инатливо Grin

# 41
КРР, на мен от окситоцина нищо не ми стана. Болките почнаха след като ми спукаха мехура, и това вече на 6-7 см разкритие. Иначе преди това дори не бих определила контракциите като болезнени. После ми сложиха упойка и беше ок около час. След това вече на 9-10 см си ме боля доста, но се забравя наистина.
Сега обаче ме почнаха супер гадните болки в кръста от самото раждане. Усещам и някакво опъване към матката. И естествено гърба ме боли, понеже гледам при кърмене все на малката да й е удобно, а мен кучета ме яли, ама така ще е.

# 42
  • Варна
Аз не разбрах какво са контракции цяла бременност. Ни от окситоцина ни от нищо!
След секциото ме болеше гърба с дни…. Радвам се че сега вече мога да спя по гръб! 9 месеца от кълка на кълка 😁 ми писнА!

# 43
Честити Даяна и Виктор! На мамите бързо възстановяване! Анонимна, кураж ми даде с твоето обяснение, че въпреки страховете ни нещата стават без проблеми! С теб сме!

Иначе бебо е слязъл надолу, видимо и потвърдено от АГ. Ако след днешното препускане се задържи още в мен - чист инат си е. Не знам колко време вече съм с 1см разкритие. Не знам как ще станат нещата, много ми е трудно движението вече. Но, поне издържахме почти до финал, 3300 е.

# 44
Аз не разбрах какво са контракции цяла бременност. Ни от окситоцина ни от нищо!
След секциото ме болеше гърба с дни…. Радвам се че сега вече мога да спя по гръб! 9 месеца от кълка на кълка 😁 ми писнА!

Май и аз като теб не разбрах какво са контракции,не съм имала истински до сега,само тези менструални болки ,но те не са болезнени.Птедполагам,че благодарение на магнезия.Чак утре със страх ще трябва да го спра.
Мойта бебка днеска вече много ми тежи,корема ми продължава да пада.

Общи условия

Активация на акаунт