Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 279
  • 467
  •   1
Отговори
# 60
Честита рожба!! Това първо раждане ли е?

Добро утро!
Имам си бебе Кристиян. 49см, 2880 г.
В 2:25 ми започнаха контракциите. Станах, пих кафе. Тоалетна, душ, такси и към болницата.
Приеха ме със 6-7 см разкритие. Не ми правиха клизма.Около 5ч се настаних в родината зала и в 6:02 родих.
3 непоносими контракции бяха. На първата извиках лекар да искам упойка. През втората слушах, как да дишам и на третата родих. Та успях без упойка. Нямам разкъсвания и шевове.
Сега се гледаме в родилната зала и чакаме да стане време за стаята.

# 61
Момичета, към тези от вас, които са пробвали от естествените методи за индукция - какво ви е отношението към секса Grinning

Миналата седмица бях на преглед и ми казаха, че шийката ми е мека, скъсена на 50% и центрирана и с един пръст разкритие. Като казах това на акушерката от училището за родители, тя ми каза да започваме с мъжа ми секс сутрин и вечер и след това да вдигам дупето за пет минути, за да може простагладинът да си свърши работата и да омекоти шийката, което за помогне и за по-лесно раждане.Grinning

Е, не сме го почнали секса. Много ми е притеснено. Не сме правили секс от началото на януари и то тогава беше веднъж. Дори не съм сигурна как могат да се случат нещата. Някой от вас практикуват/ха ли го в тези последни седмици?

Честит да е Кристиян!
На моя ММ желание за секс не му липсва,обаче аз нещо нямам.Чувствам се супер дискомфортно с тоя корем ,пък и вечер имам повече подготвителни контракции и менструални болки.Не сме правили секс от 2 месеца може би ,направо му се чудя как намира желание при тази моя форма .

# 62
И аз се чувствам така, представям си изживяването като опит за лов на косатка Grinning обаче, ако има ефект върху по-лекото и бързо естествено раждане (а навсякъде пише, че това е единственото, за което е доказано, че има ефект от научна гледна точка) се чудя дали да не опитаме. Излишно е да казвам, че няма как да се получи по два пъти на ден, ама…

Момичета, към тези от вас, които са пробвали от естествените методи за индукция - какво ви е отношението към секса Grinning

Миналата седмица бях на преглед и ми казаха, че шийката ми е мека, скъсена на 50% и центрирана и с един пръст разкритие. Като казах това на акушерката от училището за родители, тя ми каза да започваме с мъжа ми секс сутрин и вечер и след това да вдигам дупето за пет минути, за да може простагладинът да си свърши работата и да омекоти шийката, което за помогне и за по-лесно раждане.Grinning

Е, не сме го почнали секса. Много ми е притеснено. Не сме правили секс от началото на януари и то тогава беше веднъж. Дори не съм сигурна как могат да се случат нещата. Някой от вас практикуват/ха ли го в тези последни седмици?

Честит да е Кристиян!
На моя ММ желание за секс не му липсва,обаче аз нещо нямам.Чувствам се супер дискомфортно с тоя корем ,пък и вечер имам повече подготвителни контракции и менструални болки.Не сме правили секс от 2 месеца може би ,направо му се чудя как намира желание при тази моя форма .

# 63
И аз се чувствам така, представям си изживяването като опит за лов на косатка Grinning обаче, ако има ефект върху по-лекото и бързо естествено раждане (а навсякъде пише, че това е единственото, за което е доказано, че има ефект от научна гледна точка) се чудя дали да не опитаме. Излишно е да казвам, че няма как да се получи по два пъти на ден, ама…

Честит да е Кристиян!
През деня ако ти е по-комфортно пробвайте тогава и ако имате възможност де.При мен и малката вечер доста шава и ми е притеснено да не и стане нещо.Ще потрае ММ още малко 😀

# 64
GNA, честито и толкова се радвам за страхотното и леко изживяване, което си имала!

За секса, ние пробвахме и това - още съм бременна. Имам чувството, че ако не направим индукцията в болницата утре, ще съм бременна доживот Grin

# 65
Момичета от няколко дена имам болки в кръста леко парещи като потупвания. Не са регулярни. Тази нощ имах и менструални болки, но отново не регулярни даже примерно просто 5/10 мин усещах менструален дискомфорт. На някой случва ли му се е ? Понеже ми е непознато и се притесних

Утре влизам в 38ма седмица, а на 20ти ми е часа за секцио.

# 66
Момичета от няколко дена имам болки в кръста леко парещи като потупвания. Не са регулярни. Тази нощ имах и менструални болки, но отново не регулярни даже примерно просто 5/10 мин усещах менструален дискомфорт. На някой случва ли му се е ? Понеже ми е непознато и се притесних

Утре влизам в 38ма седмица, а на 20ти ми е часа за секцио.
Менструални болки да,но и при мен не са регулярни.Примерно снощи имах само една,предната вечер бяха 5-6 ,болки в кръста нямам . Ако ти зачестят повече взимай но-шпа преди лягане.И аз съм в 38 седмица от днес

# 67
Yanbibiyan, моят личен опит е, че нищо не помага🤣 секс започнахме активно от 36г.с, упражнения правих доста (ако те интересува какви мога да пратя линкове от инстаграм, че са много), ядох ананас, пих накрая и чай от малинови листа, качвах стълбите на входа като луда🤣 и си правих разходки. Поне при мен нищо не помогна дори и за 1см разкритие.. нито пък за 1 контракция. Допускам, че при някои се получава съвпадение просто да започнат нещо и то да “доведе” до раждане. Това не значи, че не трябва да пробваш 🤣

# 68
Благодаря ви!
Да, беше много лесно и бързо. 2ро раждане ми е. Чувствам се чудесно. Движа се без проблем.
Желая на всички лесно раждане!

# 69
Честито бебе Кристиян 🩵 Много да ви радва!

KPP, успех в Понеделник! Всичко ще е наред. Simple Smile Мен предния път ме индуцираха - бях вече с контракции когато ми сложиха окситоцин - станаха една идея по-силни, но и разкритието ми се получи по-бързо.

Иначе за методите за иницииране... и тази и предната бременност пробвах какво ли не, още от 36та седмица. Сега пия само листа от малини, но защото ми харесват и са и имуностимулант. Секс също пробвахме, но покрай баткото, бременноста и гнезденето каталясвам вечер. Пък и с този корем ... опция ни е на страни и то пак не ми е съвсем комфортно. Мъжът ми се притеснява супер много - предния път в 9 месец категорично отказа - главата на бебето била там. 😄

# 70
Честит да е Кристиян Blue Heart

Качвам стълби по няколко пъти на ден ежедневно (живеем на пети етаж без асансьор Cry), не помага, така че си спестете това упражнение, момичета. Joy Фурми също ядох, но не за предизвикване, просто ми се ядяха, и в рамките на 3 дни избухах цял пакет около 300 гр, даже се притесних да не тръгна да раждам заради лакомията ми, но не, нямат ефект.
Сега съм си взела чай от листа от малина и мисля да започна да го пия от 39 гс. вече наистина с цел предизвикване. Билкарят каза, че трябвало да има нещо вярно в това, защщото все жени с моя профил го купували Grinning

# 71
Аз пак се включвам с въпрос към родилите вече.Трябва ли да взимаме погача при изписването? Намислила съм голяма почерпка за екипа и акушерките,но четох ,че трябва и погача .
Все пак трябва да инструктирам ММ да е подготвен 😁

# 72
Не работи това със секса. Изпробвано е и с двете ми деца и накрая и двамата ги преносих с 5 дни Smiley
Аз съм от мартенките в 36 г.с. АГ тази седмица ме вика, за да видим как са изследванията и каза, че ще ми изпише Цикатридина глобули за изглаждане на шийката, отделно и някакво масло за масаж, за да нямам разкъсвания. Не знам колко ще помогнат, но мисля да пробвам, защото не ми се иска да пренося и третото дете Smiley

# 73
GNA2021
Честито щастие! Нека бъде здрав и благословен.
Радвам се, че всичко е минало бързо и безпроблемно. 💙
Unicorn94 Нашето падна на 4-ти ден в болницата, там го пръскаха с A-DERMA CYTELIUM спрей - мамите на които предстои може да си вземете. Ние още я къпем на мивката, мисля че е прекалено малка за коритото, а и в болницата акушерката ми препоръча, поне първия месец да сме така.
M.Steff Нищо не е задължително за изписването, дори и почерпката. Аз поръчах торта, сладки, сокове, безалкохолни, ядки и подарих едно голямо цвете в саксия персонално на една дама.

# 74
GNA2021
Честито щастие! Нека бъде здрав и благословен.
Радвам се, че всичко е минало бързо и безпроблемно. 💙
Unicorn94 Нашето падна на 4-ти ден в болницата, там го пръскаха с A-DERMA CYTELIUM спрей - мамите на които предстои може да си вземете. Ние още я къпем на мивката, мисля че е прекалено малка за коритото, а и в болницата акушерката ми препоръча, поне първия месец да сме така.
M.Steff Нищо не е задължително за изписването, дори и почерпката. Аз поръчах торта, сладки, сокове, безалкохолни, ядки и подарих едно голямо цвете в саксия персонално на една дама.

За почерпката имам малко време още да помисля.Но най-вероятно ще е торта,някакъв хубав алкохол и още нещо,ще видим.
В началото и ние мислим малката да я къпем на мивката,точно заради пъпчето,за това и вана още не сме взели,че няма много място в къщи вече.Харесах една сглобяема от Айко,та май тя ще е.

Общи условия

Активация на акаунт