Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 244
  • 467
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Ние днес бяхме на първата консултация. Малката е на 20 дни. Претеглиха я, преди 16 дни я изписаха от болницата 2740 гр., днес е вече 3500 гр. Наддава повече от чудесно. На слушалката се чуха доста колики, но сега тя ги понася мъжката. Давам биоамика и био баланс бейби, и от време на време редувам биоамиката със сиропче gripe water.

# 346
На мен АГ и педиатърката ми казаха да не цедя, защото помпата разранява зърната и ако стане вътрешна инфекция и бебчо погълне, е лошо. И в действителност, много ме боли, като съм цедила. Честно казано, аз не съм фанатик на тема кърмене. Той си взе коластрата, ако може да го покърмя до 3ти месец, ок, ако не - няма драма. Педиатърката каза папка, каквото папка от гърда и дохранвам, доколкото изпие от дозата с АМ. Реално, установих ме, че.имам кърма - по 80 мл пуска едната гърда, точно дозата му, но той се уморява и на 60 мл.някъде спира. Няма да го оставям гладно детето, пък кърменето на поискване тотално го изключвам, имаме си режим и го спазваме. Доста изследвания четох, а и в болницата педиатрите и нашата тотално отричат, защото не е ок и за мен и за бебето кърмене през 20 мин - час и т.н.
Нямам драма с АМ да давам. Свеки е при нас и тя много настоява, обаче утре си тръгва и вече нямам търпение да съм си сама и да не ми се месят Grin
Аз имам разградими шевове, обаче забелязвам че мускулатурата ми отдолу нещо хич я няма.. То с това голямо бебе и час и половина напъване. С АГ говорихме за Импулсния стол, след 6та седмица започвам. Отделно и упражнения на Не на диастазата ще правя. Стискайте палци.
При вас, с естествено раждане как е мускулатурата отдолу?

# 347
На мен АГ и педиатърката ми казаха да не цедя, защото помпата разранява зърната и ако стане вътрешна инфекция и бебчо погълне, е лошо. И в действителност, много ме боли, като съм цедила. Честно казано, аз не съм фанатик на тема кърмене. Той си взе коластрата, ако може да го покърмя до 3ти месец, ок, ако не - няма драма. Педиатърката каза папка, каквото папка от гърда и дохранвам, доколкото изпие от дозата с АМ. Реално, установих ме, че.имам кърма - по 80 мл пуска едната гърда, точно дозата му, но той се уморява и на 60 мл.някъде спира. Няма да го оставям гладно детето, пък кърменето на поискване тотално го изключвам, имаме си режим и го спазваме. Доста изследвания четох, а и в болницата педиатрите и нашата тотално отричат, защото не е ок и за мен и за бебето кърмене през 20 мин - час и т.н.
Нямам драма с АМ да давам. Свеки е при нас и тя много настоява, обаче утре си тръгва и вече нямам търпение да съм си сама и да не ми се месят Grin
Аз имам разградими шевове, обаче забелязвам че мускулатурата ми отдолу нещо хич я няма.. То с това голямо бебе и час и половина напъване. С АГ говорихме за Импулсния стол, след 6та седмица започвам. Отделно и упражнения на Не на диастазата ще правя. Стискайте палци.
При вас, с естествено раждане как е мускулатурата отдолу?
Какво разбираш под мускулатурата отдолу? В смисъл как разбираш дали нещо й има?

Вчера ме провериха за диастаза, по-малко от пръстче е, нямало да трябват и упражнения, сама щяла да се прибере.

И аз не съм фанатична на тема кърмене и се виждам още някой и друг месец. Тя на АМ май се наяжда по-добре и спи по-леко. Ама ще си е на кърма още де. До 3-4 месец. Да оформи имунитет.

# 348
И аз не съм фанатичка на кърменето ,ама....Педиатърката каза ,че трябва да я стимулирам като слагам малката на гърда по 15 Мин.Е слагам я,обаче само коластра пуска за сега.
Иначе от тази помпа и мен ме болят зърната и ги мажа с крем.Ще видим до кога ще издържа така.

# 349
  • Варна
И аз слагам по 15 Мин на гърда и после дохранвам с АМ. Яде по 60 мл АМ, рядко 90… това хранене ми е болна тема. И като ме питат що давам и АМ направо не знам какво ми става…. Ще кажеш, че отрова давам….

# 350
Мен много ме боляха зърната в началото. Ама от ден-2 не толкова вече и имам кофти усет само първите няколко секунди. Мажа с ланолин. Помпата ми е супер проста - на лорели, за 50 лв 😀 но е много ефективна. Пускам на 4та степен само, открих, че излиза достатъчно и определено боли по-малко. В началото натисках все на 8-9степен уж за макс стимулация, ама сега вече не виждам смисъл. От 2те гърди за 8 мин излизат 80-90 мл.

# 351
Мен много ме боляха зърната в началото. Ама от ден-2 не толкова вече и имам кофти усет само първите няколко секунди. Мажа с ланолин. Помпата ми е супер проста - на лорели, за 50 лв 😀 но е много ефективна. Пускам на 4та степен само, открих, че излиза достатъчно и определено боли по-малко. В началото натисках все на 8-9степен уж за макс стимулация, ама сега вече не виждам смисъл. От 2те гърди за 8 мин излизат 80-90 мл.

Каква ти е помпата? (Като модел)

Нещо такова?
Скрит текст:

# 352
Аз с кърмата съм повече от добре, по 150-200 мл от гърда на всяко изцеждане. Не съм правила нещо специално, естествено се случиха нещата. Малката хапва между 40-60 мл на хранене, утре ще я водя на терапия за жълтеницата с фото лампа, тъкмо да ми свалят и на мен конците. Само в деня на изписването имах болки в кръста и опъване, от там нататък съм като че ли не съм раждала. Свалила съм 8 кг. Има още какво да се желае, но всичко с времето си. Някоя друга, която е била с разкъсвания и вече са махнали конците може ли да сподели много ли боли? Сложиха ми упойка за епизиотомия, но докато направят разреза с точно три напъна родих и имам вътрешни шевове и 4 външни за махане. 😊🥰

# 353

Каква ти е помпата? (Като модел)

Нещо такова?
Скрит текст:
Точно същата. Взехме 2 бр та едновременно двете гърди да се цедят и да не губя време. Нещо с двойните помпи дето се пъхат в сутиена не се спогодихме.

# 354
  • Варна
Аз за 20 минути 20 мл… като ви чета какви количества имате…. За това дохранвам с АМ.

# 355
Това с цеденето нищо не показва, едно е помпа, съвсем друго - дете.
С първото дете повече от 50 мл не съм успявало да изцедя от двете гърди, а го кърмих две години. Сега не се и опитвам да цедя и изобщо не знам колко мл изяжда - следя мокрите памперси и да е спокойно детето.  При кърменето като цяло няма количество, което "трябва" да се изяде на всяко хранене - може на някое хранене да има нужда от повече, на друго по-малко, а и бебетата са различни - бебе 2900 няма да изяжда колкото бебе 4500 Simple Smile

за който иска да не се цеди, а да стимулира гърдите - горещо препоръчвам дохранването със сонда. Най-общо казано - пъхате единия край на сондата в шишето с АМ, другия слагате на зърното и детето суче. Понеже мляко (АМ) си тече то не се отказва, а вие не се налага да цедите после допълнително. Ако потече мляко от зърното - бебето си го изяжда. Хедра има подробна статия по въпроса ако на някого му е интересно.

# 356
Аз минах изцяло на цедене. Вече почти изобщо не му давам да се храни от мен, само в много редки случаи. Цедя се по 2 пъти на ден за по 30 мин. Средно изцеждам по 100/110 мл. от двете гърди, горе долу колкото и яде на едно ядене (на 35 дни е вече). Останалите хранения са с АМ. Бяхме на Аптамил Цезарбиотик, сменихме на Аптамил АР, не му понасяше на коремчето и много бързо огладняваше. Минахме на Лактана био - краве. Отново не му понасяше добре, но пък го засищаше повече. Сега минахме на Лактана био - козе (то се води най-близо до майчината кърма). Все още не мога да дам отзив за него.

Като цяло не съм била голям привърженик на кърменето. В болницата още опитах да давам само кърма, ами не се засищаше достатъчно и отново дохранвах с АМ. Когато се прибрахме минах повече на АМ, защото вечер кърменето откарваше по над 1 час, а накрая пак беше гладен. Сега вечер даваме само АМ, като за нощните хранения става ММ, аз докато подремвам блажено 😅.

Все още не можем да му изградим някакъв режим. Събужда се на 2 часа, 2 часа и половина да яде, като няма определени часове на събуждане. Вечер понякога стои буден по 2,3 часа - просто не иска да заспи. Събужда се по 2,3 пъти да яде на вечер. Надявам се скоро да влезем в някакъв режим, защото и ние с ММ изнемогваме от недоспиването. 😅

# 357
Аз с кърмата съм повече от добре, по 150-200 мл от гърда на всяко изцеждане. Не съм правила нещо специално, естествено се случиха нещата. Малката хапва между 40-60 мл на хранене, утре ще я водя на терапия за жълтеницата с фото лампа, тъкмо да ми свалят и на мен конците. Само в деня на изписването имах болки в кръста и опъване, от там нататък съм като че ли не съм раждала. Свалила съм 8 кг. Има още какво да се желае, но всичко с времето си. Някоя друга, която е била с разкъсвания и вече са махнали конците може ли да сподели много ли боли? Сложиха ми упойка за епизиотомия, но докато направят разреза с точно три напъна родих и имам вътрешни шевове и 4 външни за махане. 😊🥰

И аз съм с епизиотомия и доста шевове, даже не пожелаха да ми кажат колко 😂 махнаха ми конците на външните, не бих казала, че боли, по-скоро е неприятно. Обаче в момента, в който ми ги свали се родих, до преди това не можех да седна нормално. На два пъти, в различни дни ми сваля по някой друг конец, за да може да се затвори добре.

# 358
Мойта помпа е електрическа и си нагласям степените ,обаче и мен в началото ме боляха зърната ,но сега май посвикнах вече.Педиатърката днес ми каза да и давам по 90 мл АМ+коластрата.
Обаче почна да ме притеснява ,че от един ден не е ходила по голяма нужда,само мокри памперса на всяко хранене.

# 359
  • Варна
Мойта помпа е електрическа и си нагласям степените ,обаче и мен в началото ме боляха зърната ,но сега май посвикнах вече.Педиатърката днес ми каза да и давам по 90 мл АМ+коластрата.
Обаче почна да ме притеснява ,че от един ден не е ходила по голяма нужда,само мокри памперса на всяко хранене.
Изяжда ли 90 мл?

Общи условия

Активация на акаунт