Сто и пета плетаческа тема

• 23 627
  • 834
  •   1
Отговори
# 135
Ето още една последна снимка и няма да качвам повече, че ще ви досадя докато приключа. Крайния резултат ще е изненада дори за мен! 😂 Въртят ми се разни щуротии в главата...
Скрит текст:

# 136
Показаният модел от Добри е много впечатляващ, направо уау. Не съм по лъскавите аксесоари, но перлите са си на мястото за случая, за който е създадена дрехата- висша мода на Шанел. С какво биха могли да се заменят, за да се опъва плетивото, да тежи?

Като видях модела, потърсих из нета. За пръв път разбрах за соломонов възел Blush. Даже заплетох, с неподходяща прежда и с никакви познания, което си и личи Grinning

# 137
niik, че съвсем добре си е, според мен. Аз още не съм се навила да го пробвам тоя соломонов възел.

Момичета, да ви питам, имате ли желание да предадете това, което знаете и сте научили на някого? Аз имам голям мерак да закрастя още хора по плетенето, колкото повече, толкова повече, но за съжаление, за сега само една единствена мацка изяви желание, и бързо се отказа, защото й се стори трудно. Хем не съм нервна учителка и показвах и повтарях до откат, ако нещо не й беше ясно.

И още да ви питам - от къде мога да си купя обръч, на който да опъна плетена мандала? Не, че не мога да си сгъна от тел, ама ми се иска да има готови.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 12:50 от Без цел

# 138
Зависи колко е голяма. Може да пробваш с гергеф ако има подходящ размер.

# 139
niik, че съвсем добре си е, според мен. Аз още не съм се навила да го пробвам тоя соломонов възел.
Без цел, благодаря!
Аз нарочно се предизвиквам с неща, които са сложни за моите плетачески възможности на една кука. Аз и на две съм голямата плетачка, ама...
Засега се пробвам с различни елементи, с прежди каквито имам вкъщи. От тези бабини квадратчета трябва да стане чанта /без големия бял квадрат/. Още не съм си купила или приспособила дъска за разпъване. И конците им още стърчат.

А тези ей така ги изплетох

# 140
  • Бургас
Момичета, браво!!!!

# 141
pticasprujina, минавало ми е през ума за  гергеф, ама не ме кефи джвъчката за закопчаване. Искам да е гладък обръч.

niik, тия елементи от ирландската дантела могат да се съединят в блуза, жилетка или там, каквото се сетиш. Ама си трябва бройка от тях. То, кой беше тук в темата, дето беше започнала нещо такова?

# 142
И още да ви питам - от къде мога да си купя обръч, на който да опъна плетена мандала? Не, че не мога да си сгъна от тел, ама ми се иска да има готови.
Основа за макраме ако върши работа, например тук има:
https://creativa.bg/category/ringove-zezdi-zamakrame

# 143
Ghibli, безкрайно благодаря! Хем и от любимия ми магазин за прежди! Хич нямаше да се сетя да търся по ключов израз  "основа за макраме!"

# 144
Основа за макраме ако върши работа, например тук има:
https://creativa.bg/category/ringove-zezdi-zamakrame

И тук има обява
https://bazar.bg/obiava-42206292/darven-ring-prasten-za-makrame- … kapan-za-sanishta

mimoza•, голям си майстор, че и бързак при това. Много стилно. И аз не си падам по перли и паети, но те придават официалност на дрехата, стига да не се прекали и да стане кич.

Без цел, чудесна жилетка. Много ми харесва цветовата комбинация. Можеш да я носиш с всичко, в нюансите на тези цветове, а така също ще вървят и някои сини цветове, които хармонират с тези, синьо-зелени също. Естествено и неутралните - бяло/сиво/черно.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:54 от Diorela

# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пък се зарадвах на отношенията снаха-свекърва.
Признавам без бой, че ако моята бивша ми беше дала прежди някога, най-вероятно нямаше да ги пипна, та ако ще златни да са.
Сега съм по-улегнала, подминавам повече. За по-разумна нищо не казвам.

# 146
Диорела, благодаря!

st. Dobri,   а те не винаги са били такива отношенията... Имали сме си своите търкания, ама с годините стигнахме до разбирателство. В крайна сметка, обичаме един и същи мъж, и имаме интерес той да е добре, а това няма как да е, ако ние с нея  се дърлим и не се поглеждаме.

Момичета, сега като разглеждах сайта на Креатива, ми попадна ето тази идея https://creativa.bg/product/rozi-sreshtu-nasilieto. Мисля, от време на време да врътвам по някоя лилава роза и да ги оставям тук-там. Просто много ми хареса идеята!

# 147
Ей, каква съм късметлийка. Със свеки си се обичаме откакто съм омъжена. Даже правим тайни заговори с нея за постигане на разни цели. Laughing Да ни е жива и здрава още дълги години.

Хубава идея с лилавите рози, но не е популярна у нас и минувачите няма да разберат за какво е. Мисля и, че бързо ще се намира кой да си я хареса и прибере - забравена/изгубена роза някъде. Манталитет.

# 148
Диорела, аз имам принтер, ще разпечатам и картинката, и в целофанче опаковано. Пък който иска, нека си ги прибира!
Мисля, че ако се оттегча от някой проект, мога да изплета  една роза за разнообразие, и после да се връщам пак на проекта. А не като сега - 101 започнати, 102-то чака,  и нито едно завършено.

# 149
много ме радвате Heart

Общи условия

Активация на акаунт