Сто и пета плетаческа тема

• 23 684
  • 834
  •   1
Отговори
# 150
https://www.facebook.com/share/r/15QWVavNLB/
Mомичета, част от видео за квадрата , дето обсъждахте.Дано се отваря правилното видео.
Може да разгадаете как става.

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Квадратът беше ясен. Тя търси звездата.

# 152
Вече съм спокойна. Ще трябва да измисля какво още ще правя от нея, защото е наистина много. Двете предница тежат само 66 грама.

# 153
Почти готова. Малко е кофти снимката, но толкова си мога 😀
Скрит текст:

# 154
Браво! Чудесна изгрежда!
Ластика как го плете? Само на мен ли ми е много тегаво като стане въпрос за ластик на една кука? Направо се изприщвам 🫣

# 155
  • Sofia
Страхотна е блузката! Основната плетка каква е?

И аз, вдъхновена от темата, започнах първата си блуза - от квадрат, плетена в кръг. Уж на шега, на майтап, да видя как става... и естествено преждата ми свърши, защото изобщо не беше купувана за това... та сега ще ходя да търся нещо да я съчетая, защото едва ли ще намеря същата. Довечера ще кача снимка.

# 156
Блузата е прекрасна! Какви ръце имате, златни!

# 157
pticasprujina, това не е блуза, а приказка! С каква прежда е? Някакъв мъфин ли е, или  ти си ги съчетаваш цветовете?

# 158
...
Ластика как го плете? Само на мен ли ми е много тегаво като стане въпрос за ластик на една кука? Направо се изприщвам 🫣

Никак не е трудно. Когато стигнеш до ластика започваш да плетеш не в самите бримки, а през стълбчетата - веднъж изплиташ отпред, веднъж отзад.

Страхотна е блузката! Основната плетка каква е?

Скрит текст:
И аз, вдъхновена от темата, започнах първата си блуза - от квадрат, плетена в кръг. Уж на шега, на майтап, да видя как става... и естествено преждата ми свърши, защото изобщо не беше купувана за това... та сега ще ходя да търся нещо да я съчетая, защото едва ли ще намеря същата. Довечера ще кача снимка.
Един ред dc/стълбче с наметка, на следващият ред пропускам една бримка, изплитам 2 dc, а следващото dc изплитам в пропуснатата бримка.

pticasprujina, това не е блуза, а приказка! С каква прежда е? Някакъв мъфин ли е, или  ти си ги съчетаваш цветовете?

Преждата е Стенли Котън Кейк 314

# 159
Прекрасна блуза!!! Това е първото плетиво, което може да ме провокира да изплета и нещо по-сложно на една кука.  Толкова много ми хареса. Simple Smile

# 160
Аз съм плела класически ластик настрани. На този предната бримка ок, ама задната си е офф отвсякъде 😉 Ще го пробвам някога да видя как ще върви.
-----------------------‐
Сглобих предниците с гърба и вече се вихря на ръкавите 😇🤭😂

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 12:20 от •mimoza•

# 161
st. Dobri, колко квадратчета отидоха за одеялото с маргаритките, и какъв размер стана цялото?
Май ще си предизвикам търпението с едно.

# 162
  • Sofia

Един ред dc/стълбче с наметка, на следващият ред пропускам една бримка, изплитам 2 dc, а следващото dc изплитам в пропуснатата бримка.

Като тази отдясно, четвъртата отгоре надолу? Получава се Х?

# 163

Като тази отдясно, четвъртата отгоре надолу? Получава се Х?

Не четвъртата. Осмата.
Забравих да кажа, че единия ред dc се плете от лицевата страна, а хикса от опаковата.

# 164
  • Бургас
Днес получих тази книга и вътре има много красиво одеало от квадрати,  ако на някой му хареса ще кача и описанието.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт