Сто и пета плетаческа тема

• 23 686
  • 834
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Ето докъде съм стигнала, намерих и подходяща едноцветна прежда.
Мисля още два-три реда да изкарам и тогава да разделям за основна част и ръкави.

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri, колко квадратчета отидоха за одеялото с маргаритките, и какъв размер стана цялото?
Май ще си предизвикам търпението с едно.

Моето е 150 броя, 10х15 и са със страна 11 см.
Така си ги сметнах за да стане едно стандартно средно одеало.
Направи едно квадратче, измери размера и си изчисли колко ти трябват. защото размерът зависи от преждата, иглата и твоят начин на плетене.

Много ми харесва моделчето с розичките на квадратите. Не съм сигурна, че ще имам търпение да го направя, но ми харесва.

# 167
  • Бургас
Розата сигурно ще е по-пипкава, но останалото може би е стълбчета, не ми остана време да го прочета по-обстойно.  Ще снимам описанието на естествена светлина, че лъщи. Беше около 70 квадрата.

# 168
Ох, ще ме запалите и аз да почна едно одеяло. Кажете коя прежда би била най-подходяща за такова начинание? Акрил с вълна дали ще е добре, да не се разтегне? Или нещо с памук, но пък да не тежи? До сега само одеяло не бях плела, но за всяко нещо си има първи път Yum А на една кука или на две игли? На една кука ми се струва, че ще стане по-дебело, заради плеткака. На две игли ми харесва повече, защото самата плетка стои по-мекичка. Офф, не знам, но знам че ако продължавам да ви чета ще започна и този проект съвсем скоро Sweat Smile

# 169
Ако го правиш от бабини квадрати, няма как на две игли. Зависи какъв модел ще избереш. Аз харесвам смес акрил и вълна за одеяло, но не всяка. Не харесвам Ализе, харесвам Нако Наколен.  Тоест не с еднакви преждите, макар и с еднакъв състав.
Малко акрил помага за прането. Чист акрил не харесвам.

# 170
Аз съм изплела 3 одеала - 2 с бабини квадрати и едно на редове
Скрит текст:
Скрит текст:
И трите плетох с Ярнарт Джинс. Размерите не помня точно, но са големи, не бебешки. Около 1200-1400 грама на одеало. Ползват се непрекъснато, лесно се поддържат - перат в пералня и сушилня. Не са тежки. И още много ги харесвам, макар че не са при мен.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 10:41 от nas_nina

# 171
Плела съм одеяла от Lanoso Baby Wool и Lanoso Bonito , на 2 куки. И от двете прежди съм много доволна.
Получиха се меки и леки одеяла, добре се държат  в пералня и сушилня на програми за вълна.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 16:13 от mami21

# 172
  • В полите на Пирин планина
Ох, какви са красиви тия одеяла! ❤️
Браво на вас за работните ръчички.

# 173
И на две игли става с квадрати. Аз имам такова от години, подарък от една баба. Даже не от една, а от няколко баби, които седейки на дернека на село, са плетяли по идея на една от тях. После изплетеното едната е събирала на одеяло.
 Е, не са точно квадрати, а по-скоро правоъгълници, но просто така са изплетени. Може и квадрати да се изплетат.
Моето е от всякакви прежди, тъй като бабите са използвали остатъци от прежди. Много си го харесвам и се ползва нон стоп, откакто го имам.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:39 от Без цел

# 174
Сещам се за едно много красиво одеало, изплетено от Мравката ( The ant). За съжаление, тя отдавна не влиза в темата. Беше от различен размер правоъгълници в бледо жълто, сиво и черно.  Ако го намеря, ще сложа снимка, а още по-добре, ако Мравката влезе да си пусне сама.
Не го открих, но попаднах на друго нейно одеало с прежда дундага.
https://bg-mam.ma/p/1173777/40504909

Попаднах и на това красиво одеало. Снимката е пусната от vesela_27, че го е харесала.
https://bg-mam.ma/p/685948/23657332

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 13:15 от Diorela

# 175
Е ако искаш и на две куки изплети квадрати. За бабини квадрати, с розички, маргаритки и други елементи, ще ми е любопитно как стават на две куки, човек се учи докато е жив.
Мислех че сме наясно, че granny square  не е просто квадратче.

# 176
х HAPPY х , разбира се, че не е  просто квадратче! То granny square си има даже международен ден, мисля 15.08.

# 177
  • Бургас
Аз одеало едва ли ще изплета, но този мотив отдавна съм го харесала за чанта. Виждала съм и дрехи от такива квадрати.
Скрит текст:

# 178
# 179
Габриела , това са макрамета. Тук съм пускала снимки на раницата на дъщеря ми, украсена с макраме.
https://bg-mam.ma/p/1280293/42416182

Мьос беше пускала снимки на раници с красиви дръжки макраме.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:12 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт