Сто и пета плетаческа тема

• 23 729
  • 834
  •   1
Отговори
# 240
Много е красив жакета Шанел. А кройката от къде гледаш?
В модела от линка направо е професионално изпипана кройката. И на теб ти се получва идеално.

# 241
blue eye, а кройката ти ли си я правиш?  Много ме съблазнява да опитам! Поне модела на плетката.
Стълбчетата как вървят? Черните с една наметка, а дългите червени с две? Кръстчето го приемам за нисък пълнеж, точките - синджир?

И аз съм ученичка на баба, от шест годишна. Известно време плетох "Гащи на петела", тоест само упражнения. Имам голям проблем с търпението, много изплетени гърбове и предници останаха без ръкави.

П.С.  Справих се Grinning

А цветовете как вървят - един ред с единия цвят, другия ред с другия цвят или???

# 242
  • густо майна Филибето
Не, отиваш до края, и се връщаш. Значи веднъж черното, на връщане червено /или обратно, забравих/ После с другия цвят. Имам чувството, че схемата е обърната огледално. Малко се обърках в краищата, но ако ще плета сериозно, ще съм внимателна.

# 243
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Simple Smile и аз ще го пробвам. имам си и прежда.
Още не съм започнала мартениците.
Срам!

# 244
Добри, пробвах го това страхотно одеалце, но преждата ми не е подходяща. Някой ден ще го направя и аз - много лесно и приятно за плетене ще е. Благодаря за клипчето!

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:49 от nas_nina

# 245
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Такава е моята. Малко по-тъничка ми се вижда. Ще плета на по-тънки игли.

Все да ви питам. Joy пристигна ли въздушната пратка директно от Сахара?

# 246
Здравейте момичета! Нова съм в темата и в плетенето въобще. Творите прекрасни неща и споделеното е много полезно за такива като мен. Но много неща не са ми ясни и моля за помощ. Започнах пуловер на една кука, отгоре надолу с реглан ръкав, като гледах основно от руски сайтове. Получи ми се неприятна гънка там, където се качвам на следващия ред.  Явно нещо бъркам. Плела съм в една посока, а дали не трябваше да обръщам плетивото както, когато се плете одеяло например. И при този модел има ли значение от къде се започва - от регланната линия или от другаде. Започнах встрани от реглана, защото не ми беше ясно как се повдигат точно редовете, когато са в реглана. Извинете, ако въпросите ми звучат  глупаво , но въпреки че не съм първа младост сега се уча да плета.

# 247
Съвсем скоро и аз се сблъсках с този проблем и резултата беше, че се отказах. . . Не ми е дошло още времето явно. И сега плета блуза на една кука ама с предница и гръб и прикачени ръкави.
В старата тема на стр.48 можеш да видиш момичетата какви съвети са ми дали. Пък и сега сигурно ще се включат. Успех!

# 248
  • Бургас
Аз не съм плела реглан, но дали не трябва да се прави спираловидно  за да няма ръб?

# 249
  • густо майна Филибето
Здравейте момичета! Нова съм в темата и в плетенето въобще. Творите прекрасни неща и споделеното е много полезно за такива като мен. Но много неща не са ми ясни и моля за помощ. Започнах пуловер на една кука, отгоре надолу с реглан ръкав, като гледах основно от руски сайтове. Получи ми се неприятна гънка там, където се качвам на следващия ред.  Явно нещо бъркам. Плела съм в една посока, а дали не трябваше да обръщам плетивото както, когато се плете одеяло например. И при този модел има ли значение от къде се започва - от регланната линия или от другаде. Започнах встрани от реглана, защото не ми беше ясно как се повдигат точно редовете, когато са в реглана. Извинете, ако въпросите ми звучат  глупаво , но въпреки че не съм първа младост сега се уча да плета.

Може би със снимка ще стане по-ясно? Или схемата на пуловера?

# 250
Спираловидно се плете. Може и да има друг начин, но не виждам защо да си усложняваш живота излишно.
Не се отказвай, първото плетиво е за да се научиш Wink

# 251
Едно предложение за бабини квадратчета Stuck Out Tongue Winking Eye

# 252
Едно предложение за бабини квадратчета Stuck Out Tongue Winking Eye

Кой мъж би посмял да тръгне така по улицата Stuck Out Tongue Smiley

ПП панталончето е готино

# 253
  • Бургас
Само Изкуственият Интелектуално  Smiley

# 254
Съвсем скоро и аз се сблъсках с този проблем и резултата беше, че се отказах. . . Не ми е дошло още времето явно. И сега плета блуза на една кука ама с предница и гръб и прикачени ръкави.
В старата тема на стр.48 можеш да видиш момичетата какви съвети са ми дали. Пък и сега сигурно ще се включат. Успех!
Благодаря, разгледах страницата. Там примера е с цвете и се досетих, че в едни бабини квадрати се придвижвах със залепена бримка до мястото, от където трябва да започна и реших да пробвам да измествам началото на реда по този начин. Все още не е ясно дали ще се получи. Следващия ми опит ще бъде като плета в двете посоки и ще сравня резултатите. Общо взето плета - разплитам ....

Общи условия

Активация на акаунт