Сто и пета плетаческа тема

• 23 740
  • 834
  •   1
Отговори
# 255
На реглана опитай да започваш реда където наддаваш, в ъгъла. А надолу плети в спирала

# 256
Ровя и не успявам да открия клипчето, което Добри пусна за заплитане на с 2 нишки на 1 кука. Може ли помощ?

# 257
Ровя и не успявам да открия клипчето, което Добри пусна за заплитане на с 2 нишки на 1 кука. Може ли помощ?

Не знам кое е на Добри, но за нещо такова ли питаш?

# 258
Точно за такова.  Благодаря, навреме ми го пусна, успях да го покажа на дъщеря ми, че мина като торпила у нас. Laughing

# 259
  • Балчик
Здравейте момичета! Нова съм в темата и в плетенето въобще. Творите прекрасни неща и споделеното е много полезно за такива като мен. Но много неща не са ми ясни и моля за помощ. Започнах пуловер на една кука, отгоре надолу с реглан ръкав, като гледах основно от руски сайтове. Получи ми се неприятна гънка там, където се качвам на следващия ред.  Явно нещо бъркам. Плела съм в една посока, а дали не трябваше да обръщам плетивото както, когато се плете одеяло например. И при този модел има ли значение от къде се започва - от регланната линия или от другаде. Започнах встрани от реглана, защото не ми беше ясно как се повдигат точно редовете, когато са в реглана. Извинете, ако въпросите ми звучат  глупаво , но въпреки че не съм първа младост сега се уча да плета.
Ако правилно съм разбрала- там където свършва реда и започва новият аз обръщам плетивото, получава се като ред опаково, ред лицево. Така нито криви,  нито се гъни.

# 260
# 261
Това е за крайно луди

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Joy за майки, които искат да зарадват детето с одеало за кукла.
Как мило ми стана - плела съм гащи за Барби, шила съм рокли на ръка...

Ето нещо за реглан отгоре. Повтарям го, извинете.

Забравих да кача мартеничките за тази година.
Грабвайте по една виртуална, за здраве и късмет.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 14:13 от st. Dobri

# 263
  • Sofia
Момичета, някой плел ли е такива цветчета? Не схващам как става хоризонталната част на цветчето? Както е описано по редове, все едно трябва да се плете едновременно с долните две под ъгъл, но нещо не ми се получава

# 264
  • Бургас
Това е плетка жасмин. Може би от клипче ще ти стане ясно. Аз бях пробвала преди, но не си спомням много, освен, че беше особено и тогава ме затрудни.

https://www.youtube.com/watch?v=Y74I8vZBTPo

# 265
Честита баба Марта!
Да, точно така, както е на тази схема за реглан, да се минаса на нов ред в ъгъла, така най малко личи

# 266
  • Sofia
Това е плетка жасмин. Може би от клипче ще ти стане ясно. Аз бях пробвала преди, но не си спомням много, освен, че беше особено и тогава ме затрудни.

https://www.youtube.com/watch?v=Y74I8vZBTPo

Благодаря! Сложно си е, няма да стане с макраме като гледам. Пък и пак не ми е ясно как ще се направи при тази чанта Т.е. Как се започва след друга плетка.
Ще се откажа май.

# 267
  • Бургас
Започването от схемата е със синджир, което значи, че и от ред трябва да става. Самата плетка прави прави редове в завършен вид, така, че няма проблем след това да се продължи с другата плетка. Мен ме затрудни, че някакво завъртане се получаваше, но тогава бях по -начинаеща, сега може и да ми е по-лесно.

Доколкото виждам май е от юта/канап/, но от всяка друга би станало. Пробвай, не е толкова трудно.

# 268
  • Балчик
Здравейте,  ново пуловерче, преждата е джинс.

# 269
Разкошно, много ми харесва ръкава как сте направили. Аз или ги правя тесни, или широки.

Общи условия

Активация на акаунт