Сто и пета плетаческа тема

• 22 221
  • 834
  •   1
Отговори
# 555
Ако е петно, то би се изпрало, тъй като преждата е микрофибър. Или поне на мен на  такова ми прилича.
Честно казано, след поста на Хепи, забелях, че има разлика в началото и в края. Ако е заради сменена кука, то аз препоръчвам на всички, като започнете нещо, което не изплитате до край, за да не забравите с кой номер кука сте го започнали, да направите на началната нишка толкова възелчета, колкото е номера на куката.
Признавам, че това не важи за куки с половинки или полуполовинки номера, но в повечето случаи върши чудесна работа.

# 556
Може и така да се е разрошила преждата точно там.

# 557
Възможно ли е да си плела другояче в долната част? Бримките са различни, в смисъл една с една в реда не са еднакви. Да са те разсейвали нещо по това време? Нагоре всичко е равномерно и еднакво.
Аз го видях веднага, още преди да прочета какво питаш, и ако е мое все там ще гледам. Но ти си знаеш какво плетеш и дали ще се вижда накрая. Ако е одеало, за лично ползване, казваш че ти е против уроки и готово Wink

# 558
Благодаря на всички!
Може би свикнах с преждата и плетката. Но аз виждам разлика.
"Петното" явно е от снимката ми.
Phloxx, никой не ме е разсейвал. Даже бях много съсредоточена Simple Smile и ето резултата:-) После свикнах.
След като преспах реших, че ще разплета и ще започна от начало.
Като знам, че не е както искам, все там ще гледам.

# 559
Ranella, правилно си решила Simple Smile

# 560
  • Варна - Черна гора
Разбирам и не се меся на хората, които избират едно или друго.
Синът ми има алергия към вълна. И други неща, но и вълна, и пера.
Разбрахме точно към какво е алергията след като навърши 7, а до тогава минахме през ада. Имаше съмнения за какво ли не, като астмата беше приета за сигурна.
Памукът е много хубаво нещо, но не топли, по-скоро охлажда. И ленът е така.
Изборът на състав много зависи от сезона.

Бебето за което ще плета ще е зимно чак края на годината . За това избрах акрил , а за пролетта ще му изплета и памучно като си избрах няколко памучни прежди от Перформънс . Не бързам , че още не знаем пол ще разберат другия месец .
Плетох одеяло за бебе от Drops Cotton Merino. Много е приятна за плетене. Добре обработена, с отлична тактилност.
Друга много подходяща, според мен, прежда е Alize Cotton Baby. Състава ѝ е 50 % памук и 50% акрил. Купувала съм я от HobiYarn Пловдив.

# 561
Скрит текст:
Разбирам и не се меся на хората, които избират едно или друго.
Синът ми има алергия към вълна. И други неща, но и вълна, и пера.
Разбрахме точно към какво е алергията след като навърши 7, а до тогава минахме през ада. Имаше съмнения за какво ли не, като астмата беше приета за сигурна.
Памукът е много хубаво нещо, но не топли, по-скоро охлажда. И ленът е така.
Изборът на състав много зависи от сезона.

Бебето за което ще плета ще е зимно чак края на годината . За това избрах акрил , а за пролетта ще му изплета и памучно като си избрах няколко памучни прежди от Перформънс . Не бързам , че още не знаем пол ще разберат другия месец .
Плетох одеяло за бебе от Drops Cotton Merino. Много е приятна за плетене. Добре обработена, с отлична тактилност.
Друга много подходяща, според мен, прежда е Alize Cotton Baby. Състава ѝ е 50 % памук и 50% акрил. Купувала съм я от HobiYarn Пловдив.

Аз даже съм купила същата прежда . Номер 393 и 15 х 2 гранки от цвят като за начало . Не съм мислила схема . А колко гранки ви отиват за едно нормално бебешко одеало и метраж . Например за жилетка за мен размер ХЛ ми отиват 1500 метра някъде , но зависи от плетката . Едната ми жилетка която ми остана само едни ръкави , които ще са реглан заминава малко повече прежда . Даже мисля дали да не ги разплета , че доста прежда отива . Плетох я на 6 ъгълник , но не ми харесва , че въкавите стават много широки .
Вчера гледах пак 6 ъгълник обаче само от едната страна се наддава , т.е. на дължина и като се изплетът 2 такива става риза . Ама много не ми е ясно как става .

# 562
Extended hexagon гледай

# 563
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ей това си купих.
Тук ги използват за броеница, но си е чист брояч.
Има два вида, май ще се метна да видя другия да не би да е с повече функции. Joy сакън, да не се мина.

# 564
Брояч за редове, само да не забравиш да го натискаш на всеки нов ред.
Аз ползвам маркер, защото докато плета акъла ми е съвсем другаде 😂

# 565
Как ми се иска да съм в Пловдив.
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/ako-ste-v-plovdiv-uchim-se- … a-pletem-v-kapana

# 566

Помагачката ми . Най - накрая нещо ново . Това ще бъде блузка от две части сплетени в средата . Може би с леки ръкавчета . Уж мерех та да видим на края какво ще стане .

# 567
много ти е хубава помагачката Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 568
Нещо много строго гледа помагачката. Да не си объркала редовете нещо?Grinning

# 569
Яде малко шамарчета , че ми пипа плетката . Иначе ми е голяма слабост .

https://www.youtube.com/watch?v=eSL0t_NphVY&t=706s

На такъв тип блуза . След като изплета двете части трябва ли да ги минавам краищата с пълнеж или направо да съединявам ?

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 14:37 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

Общи условия

Активация на акаунт