Сто и пета плетаческа тема

• 22 231
  • 834
  •   1
Отговори
# 540
Разбирам и не се меся на хората, които избират едно или друго.
Синът ми има алергия към вълна. И други неща, но и вълна, и пера.
Разбрахме точно към какво е алергията след като навърши 7, а до тогава минахме през ада. Имаше съмнения за какво ли не, като астмата беше приета за сигурна.
Памукът е много хубаво нещо, но не топли, по-скоро охлажда. И ленът е така.
Изборът на състав много зависи от сезона.

Бебето за което ще плета ще е зимно чак края на годината . За това избрах акрил , а за пролетта ще му изплета и памучно като си избрах няколко памучни прежди от Перформънс . Не бързам , че още не знаем пол ще разберат другия месец .

# 541
При мен бъдещата майка избра преждата.
Аз се съгласих.
И тогава започнах да търся плетка.

# 542
Velluto е много качествена и не се скубе, но е малко по-дебела от другите пухкави и затова според мен трябва да избереш много проста плетка на една кука, иначе седи много грубо. Плела съм точно одеяло и беше голямо умуване. Поне на мен най ми допадна hdc и борд. Може и да се направи няколко цвята, с проста пкетка. Иначе не се разнищва, не се скубе, понася добре пране, меко е.
По принцип са доста модерни тези прежди, за играчки, но и за бебешки изделия. Фен съм на натуралните материи, но се поддържат по-трудно, а и са алерген. Отделно някои са скъпи. Така че има фенове и на двата вида прежди. Акрилни и изкуствени, поне някакъв процент, се поддържа по-лесно.
За мен има едно задължително правило за бебешки неща и то е да няма много дупки на изделието, където бебето да заклещи пръст или друго. Материята наистина си е по избор. От плюшените, велуто ми е фаворит и любима.

# 543
xHAPPYx,
Благодаря за информацията.
Аз днес плетох и разплитах.
Опитах две плетки.
Първо се оказа, че това , което ми се получава, няма общо с модела Simple Smile
После ми се стори много дълго бъдещото одеало. И спрямо наличните 6 броя прежда реших, че ще заприлича на пътека Simple Smile
Хайде пак обратна плетка Simple Smile
Преди малко завърших поредния опит Simple Smile

Много е зарибяващо!

# 544
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

https://youtube.com/shorts/mG6Xg_8ntoE?si=_1QuskNSC8rVaill

Simple Smile

# 545
St.Dobri,
Благодаря!
За сега съм на ниво една кука с един цвят.
Записвам си клипчетата за следващ етап.

Ето до сега

От едно кълбо. Дължина 80см.

# 546
След месеци въздържание поради проблем с дясната ръка, днес отново хванах иглата. Търсех онзи лесен ластик със стълбчетата и попаднах на вафлената плетка. Реших да я пробвам и ми допадна - спори и се плете много леко. Глася я за връхна дреха, въпреки, че сигурно ще приличам на ходеща гофрета 🤭, но става и за одеало. Стои много структурирана.
Трудно улавям патерна на снимка заради черния цвят, но вие си го знаете предполагам.

Пп. Хванах го! 😁

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 21:46 от •mimoza•

# 547
Интересно изглежда, ще потърся как се плете.
•mimoza•, завърши ли тъмно синята жилетка? Сигурно е станала много стилна. Покажи я, ако не те затруднява.

# 548
Нямам спомен за тъмно синьо, но може и да не помня.
Смених тоалета и предвид това, че не можех да държа иглата реших, че няма да вляза в срок за повода 🫤 Купих си много хубаво късо вталено сако. Черно. Роклята също е черна.
Тази сватба ми излезе златна! Купих няколко рокли, обувки, бижута и много прежда 😂
Поне ще имам да плета за години напред. Само да съм здрава 🙏
Alize Şal Simli взех я в черно, бежово и червено 🫣
Ето клип
https://pin.it/2Tb3EbDus

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 08:55 от •mimoza•

# 549
Имам нужда от мнение.

Много ли си личи?

# 550
•mimoza•, моя е грешката. Роклята май беше тъмно синя, а жилетката в бежово. Красива плетка на една кука.

# 551
Ranella, да, вижда се. Разля ли нещо /прилича на червено вино/ или е дефектна нишката?
niik, изплела съм гърба и предниците, зашити са, ръкава е изплетен на 1/4, но на няколко пъти си намерих грешки /не фатални, но мен си ме дразнят/ и го оставих докато ми мине бяса 😊

# 552
Ааа, не. Не съм разляла нищо. Нишката е същата.
Според мен долната половина е различна от горната. А съм плела една и съща плетка.

# 553
Да не си сменила куката или просто свикна на преждата?

# 554
Аз виждам петно тук

Общи условия

Активация на акаунт