Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Не ми е било като цикъл всички дни, а повече като затихващ такъв или много лек.Графиката показва нормален цикъл, който затихва и изведнъж започва пак.Тъмните прозорци са интензивно кървене, останалите слабо, а тези с червено квадратче- зацапване.
Имала съм и два пъти по-силно зацапване от овулация до следващ цикъл.Но това са три аномалии за около 3г.:

# 601
Моят също е така, последната година е ад. Идва ту на 15-18 дни, ту на 45-60. Поне винаги си е 4-5 дни, обаче страшно обилен. Първите два дни не знам къде се намирам. Точно четох една статия от доц. Юнакова, пе ако пропуснеш два цикъла до 4 години си във менопауза (95% вероятност). Най-тъпото , че съм само на 40 г. ама какво да се прави.

Ами аз също ги навършвам през юни, но какво да се прави. Мен не ме притеснява неточността, а по-скоро това, че не спира за няколко дни.

# 602
Точно четох една статия от доц. Юнакова, пе ако пропуснеш два цикъла до 4 години си във менопауза (95% вероятност).
Олеле, дано не важи и обратното, че моят никога в живота ми не е пропускал, освен по време на бременност. Два пъти ще дойде, но да пропусне - нье! Та ако трябва да го точа още над 4 години, ще се гръмна.

# 603
  • София
Момичета, препоръчайте някое приложение (на англ. или немски) -менструален календар, в който могат да се маркират или описват и разните отклонения от нормалното.
ДХ3, твоето такова ли е?
И при мен не е имало прескачане до сега, (на 23-27 дни идва след второто ми раждане), но за сметка на това през януари имах два цикъла през 15 дни, свързани един с друг с ежедневно зацапване. (Това никога не ми се беше случвало). После нещата се нормализираха.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 12:24 от Skiorche

# 604
Такова е, може да се описва от потребителя, а може и да се добавят опции от приложението за някакви наблюдения.Много дъм доволна, от над 10г го ползвам:

(за iphone е моето, може би и за андроид има)

# 605
Усмихва ме когато казвате че не сте имали пропуснати и нередовни менструации.. де такъв късмет. На мен никога за 30г не ми е дошло с някаква ясна последователност Simple Smile
Нейси.. на края точно няма да се оплаквам.

Аз започнах да пия всякакви добавки... може ли някой да ми препоръча къде да прочета с какво трябва да внимавам да не се натрупа. За някои неща зная, но за други не..  а пия всякакви неща без много да гледам.

# 606
Вит Б, Д, желязо - да се внимава.

# 607
  • 1st floor
Моят също е така, последната година е ад. Идва ту на 15-18 дни, ту на 45-60. Поне винаги си е 4-5 дни, обаче страшно обилен. Първите два дни не знам къде се намирам. Точно четох една статия от доц. Юнакова, пе ако пропуснеш два цикъла до 4 години си във менопауза (95% вероятност). Най-тъпото , че съм само на 40 г. ама какво да се прави.

Стана ми интересно за тази статия. Търсех по име на доцентката, но не я открих. Помниш ли къде си я чела?

# 608
  • София
Във фейсбук, момент, сега ще я потърся.
https://femena.bg/p/hormoni/menstrualen-haos-ili-kak-neredovnata … Nb2AV3Ek583BSxu3w

# 609
  • София
Дидка-бандитка, статията е полезна, благодаря за споделянето. Само е хубаво да се цитира точно, защото от написаното от теб изглежда малко по-различно. Доц. Юнакова казва точно:
Цитат
Когато жената пропусне две поредни менструации, вероятността последната ѝ менструация да настъпи в следващите 4 години е около 95%.
т.е. двете пропуснати менструации трябва да са поредни и тогава менопаузата ще настъпи в следващите 4 години.

# 610
  • Стара Загора
Аз го разбрах точно както е написано и сега си погледнах календара. За последната година ми е идвало общо 5 пъти. Прескача понякога по 2-3 месеца (сори Арвен 😁, не искам да дразня). Значи ще стискам палци за още 3 години максимум 😀

# 611
  • София
Да, пропуснала съм да напиша два поредни цикъла, извинявам се. Аз, въпреки че съм на 40 също вече се моля да се приключва, защото при мен проблемите и аномалиите са от 6-7 години вече (с цикъл на 10-12-14 дни). Едва последните 2 години започна д ами "прескача", та предполагам че ми остават още 2 макс....

# 612
  • 1st floor
Благодаря! Май точно така ще се получи при мен!

# 613
  • София
Аз пък не искам още да ми спира. И може би затова си помислих, че и мен ме засяга - имам 2 пропуснати, но са през 2 години. Макар липсата на предсказуемост да ми е изключително неприятна, защото моят цикъл е супер обилен и при пътувания ми е много трудно. Особено когато има и басейни или плаж - почивката почти се обезсмисля, но няма как да съм сигурна кога ще ми дойде.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:31 от миленка_д

# 614
Правилната ни настройка трябва да е да се радваме, докато го има и после да се радваме, че вече го няма 🤣
Няма как да няма и нещо хубаво в цялата работа 😈

Общи условия

Активация на акаунт