Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 042
  • 741
  •   1
Отговори
# 75

На 49 години съм. Уж имам цикъл, но последните 2 месеца ми прескочи и ми дойде на третия месец.
Изследването го правих в Мед.център Екселсиор. Много съм доволна. Не му правя реклама, просто на мен ми беше на много удобно място и след това прочетох добри отзиви. Момичетата са много мили и любезни и ти разчитат резултатите веднага. Самото изследване е около 5-10 мин. Лягаш на една маса и над теб минава една машина. Нищо неприятно.
На кой от двата им адреса?
И аз се чудя къде да го направя.

# 76

На 49 години съм. Уж имам цикъл, но последните 2 месеца ми прескочи и ми дойде на третия месец.
Изследването го правих в Мед.център Екселсиор. Много съм доволна. Не му правя реклама, просто на мен ми беше на много удобно място и след това прочетох добри отзиви. Момичетата са много мили и любезни и ти разчитат резултатите веднага. Самото изследване е около 5-10 мин. Лягаш на една маса и над теб минава една машина. Нищо неприятно.
На кой от двата им адреса?
И аз се чудя къде да го направя.
В Гео Милев, до 22 ДКЦ

# 77
Мисля, че всички от темата, ако си направим изследване за остеопороза, ще се окаже че или сме на границата, или вече си я имаме, но и не подозираме. При моя колежка така се получи - никакви симптоми и оп изненада.

# 78
Аз би трябвало да имам. Преди 7 години бях посредата на маркера за остеопения.
А, съм и с много тънки кости, и недостиг на Д, и още неща ... та, би трябвало да съм и с остеопороза.

При едно от ходенията ни сега до болницата, ако има време може да се вмъкна за един Декса скенер, ако имат свободен час тогава. И без това и ендокринолог трябва да минавам скоро, тамън и това да обсъдим.

# 79
  • Стара Загора
Мисля, че всички от темата, ако си направим изследване за остеопороза, ще се окаже че или сме на границата, или вече си я имаме, но и не подозираме. При моя колежка така се получи - никакви симптоми и оп изненада.
Аз съм обратното. Всичко там беше съвсем в норми, даже ми казаха, че имам костна плътност на 20-годишна 😁
Интересното е, че и майка ми, на 68 няма проблеми с костната плътност. Явно генетично сме спасени поне от това.

# 80
Аз би трябвало да имам. Преди 7 години бях посредата на маркера за остеопения.
А, съм и с много тънки кости, и недостиг на Д, и още неща ... та, би трябвало да съм и с остеопороза.

При едно от ходенията ни сега до болницата, ако има време може да се вмъкна за един Декса скенер, ако имат свободен час тогава. И без това и ендокринолог трябва да минавам скоро, тамън и това да обсъдим.
Да, девойките в центъра ми казаха за вит. Д (аз съм и с дефицит). Не ми препоръчаха да взимам добавки с калций, защото имало опасност за кръвоносните съдове, а да се опитам да го набавя с храна - извара, сусамов тахан и т.н.

# 81
Много добре са ви казали.
Приемът на добавки и витамини, всъщност изобщо не е безобиден и безопасен, като цяло.

Аз така или иначе сега и заради сърцето ще правя пълен кръвен панел, + пълен щитовиден + калий, калций, натрий. Витамин Д само ще добавя извън предписанието, да го видя пак как е. И със скенера да имаме по-пълна картина.

# 82
  • Бургас
Примолут нор не го купих, но мисля, че само на хапчета. Прогестогел знам за мазане, но май също е синтетичен.

Зигзаги, нямам болка а подуване и сърбеж като ухапано от комар, но някаква по-голяма пъпка. В стъпалата като умора, и  все едно съм вървяла много.

# 83
Тя е имала подуване и неприятни усещания.

# 84
  • България
Момичета, помагайте, в паника съм. Днес е четвърти ден от цикъла ми. По принцип толкова ми кара и днес уж всичко беше наред. Сега вечерта пак тръгна леко. Алено червена кръв. На някой случвало ли му се е след примолут нор.

# 85
Здравейте.Да попитам някоя от вас има ли чувство за студ и все да и е студено ,дали има връзка с перименопаузата.При мен почти ежедневно ми е студено в къщи хем е топло и съм облечена ,или като легна и се започва едно треперене и по цялото тяло като студена вълна преминава на талази.В петък ще ходя на ендокринолог и ще се консултирам с нея .
Аз съм така, когато вдигам кръвно. С холестерола как сте?

Ще се възползвам от идеята за изследването за остеопороза...нещо с краката не съм ОК. Първо, от около 5 години имам, явно, шип, който пролетно-есенно ме боли и после минава. Не му обръщам внимание, не съм ходила на лекар, не съм го изследвала. Сега ме сряза коляното на другия крак. От грешната походка ме заболя тазобедрената става. И се чудя, дали тази история не е от Нолплаза, който пих за стомаха около месец. Там пише, че може да има ефекти свързани с остеопорозата, с магнезия, но след 3месеца, година...Не знам. Засега търпя и ще видя. Ще се разходя до 22ра поликлиника да видя как и колко за изследването. Досега само веднъж са ме изследвали...май 2016-та беше и всичко беше, като на млада девойка.

Прекомерното количество калций в кръвта води до това, че кръвоносните съдове губят еластичност и се вдига кръвно. Опасно си е. И аз, като vaychka смятам, че допълнителният прием на витамини и добавки не е безопасен.

Покрай новолудието и аз ставам към 5-5.30, но заспивам в 22ч. Добре се чуствам. Магнезият трябва да се пие поне 1 седмица за да подейства...той е с натрупване. Аз бях писала за глицината, много добре се чуствам от него. По-спокойна съм и спя.

Кожата ми винаги е била суха, така че плувам във всякакви кремове у нас. А така не обичам да се мажа, забравям...само в магазина съм активна.

# 86
Здравейте.Да попитам някоя от вас има ли чувство за студ и все да и е студено ,дали има връзка с перименопаузата.При мен почти ежедневно ми е студено в къщи хем е топло и съм облечена ,или като легна и се започва едно треперене и по цялото тяло като студена вълна преминава на талази.В петък ще ходя на ендокринолог и ще се консултирам с нея .
Аз съм така, когато вдигам кръвно. С холестерола как сте?

Ще се възползвам от идеята за изследването за остеопороза...нещо с краката не съм ОК. Първо, от около 5 години имам, явно, шип, който пролетно-есенно ме боли и после минава. Не му обръщам внимание, не съм ходила на лекар, не съм го изследвала. Сега ме сряза коляното на другия крак. От грешната походка ме заболя тазобедрената става. И се чудя, дали тази история не е от Нолплаза, който пих за стомаха около месец. Там пише, че може да има ефекти свързани с остеопорозата, с магнезия, но след 3месеца, година...Не знам. Засега търпя и ще видя. Ще се разходя до 22ра поликлиника да видя как и колко за изследването. Досега само веднъж са ме изследвали...май 2016-та беше и всичко беше, като на млада девойка.

Прекомерното количество калций в кръвта води до това, че кръвоносните съдове губят еластичност и се вдига кръвно. Опасно си е. И аз, като vaychka смятам, че допълнителният прием на витамини и добавки не е безопасен.

Покрай новолудието и аз ставам към 5-5.30, но заспивам в 22ч. Добре се чуствам. Магнезият трябва да се пие поне 1 седмица за да подейства...той е с натрупване. Аз бях писала за глицината, много добре се чуствам от него. По-спокойна съм и спя.

Кожата ми винаги е била суха, така че плувам във всякакви кремове у нас. А така не обичам да се мажа, забравям...само в магазина съм активна.
Аз отидох на изследването, точно защото ме болят много краката. И даже питах тук дали има и други жени със същото.
На това изследване ми откриха и 3 шипа в кръста, 2 от двете страни и 1 вляво. И ми казаха при изследването, че може и от тях да са тези болки в краката.
А относно тръпките-имам ги. При мен са като мравучкане и настръхване по цялото тяло. А като легна и се отпусна, понякога се събуждам от това, че все едно ми вибрира цялото тяло и че сърцето ще ми изскочи. А видимо нищо няма и пулсът ми е ок.

# 87
Кое изследване за остеопороза сте правили?

# 88
  • Бургас
Здравейте момичета, да се оплача при вас и да ми дадете мнение какво да правя. На 50 години съм с редовен цикъл, вълни болки в костите и т.н. последните два месеца ми цапа по две седмици и на четвъртият ден от цикълът имам ужасно неприятни болки. Имам миоми - 3бр.. Ходих на гинеколог и ми каза че е от миомите това цапане, досега не съм имала такъв проблем и ми каза да махам матката защото едната миома била на неприятно място.

# 89
Момичета, помагайте, в паника съм. Днес е четвърти ден от цикъла ми. По принцип толкова ми кара и днес уж всичко беше наред. Сега вечерта пак тръгна леко. Алено червена кръв. На някой случвало ли му се е след примолут нор.
Моя опит с примолут е кошмарен. Изписан ми беше за регулиране на цикъла. Вярно, регулира го нооо, стана обилен (на всеки час сменях най-големите тампони, нощем бях дежурна в тоалетната), болезнен (събуждах се от болка в корема по време на цикъл), продължителен и още куп други гадории. Не че нямах проблеми и преди това, но само се засилиха и влошиха, не се подобриха. Сдобих се аденомиоза и ми пораснаха още повече мимоите. Нищо добро не видях от това лекарство, не ми излекува нито един проблем, а даже ми докара още куп други. Препоръчвам да не се приема по никакъв повод, щом още на първия месец са се проявили проблеми. При някои жени няма никакви лоши последствия при приема на примолут или дуфастон.
Този препарат, както и дуфастона са синтетични прогестини - прогестерон ама не е биоидентичен. Проестогела и утрогестана са биоидентични (микронизиран прогестерон). В листовките на всички обаче (синтетичните и биоидентичните) се описват като препарати с подобни действия и странични реакции. Аз за себе си съм търсила инфо и не смятам че може да се слагат под общ знаменател двата вида прогестерон. Биоидентичния е за предпочитане.

Общи условия

Активация на акаунт