Априлче 2025г./тема 6/

• 21 212
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте😊 понеже споменахте за прането, кога смятате да изперете нещата за бебето? Аз вече съм 34г.с , но все ми се струва рано пък от друга страна може и в 36 да родя , а не ми се иска мъжа ми да пере.😀 Ако пък родя след термин имам чувството, че пак ще са мръсни до тогава, голяма чуденка пада😀

# 16
Здравейте😊 понеже споменахте за прането, кога смятате да изперете нещата за бебето? Аз вече съм 34г.с , но все ми се струва рано пък от друга страна може и в 36 да родя , а не ми се иска мъжа ми да пере.😀 Ако пък родя след термин имам чувството, че пак ще са мръсни до тогава, голяма чуденка пада😀
Аз за себе си мисля, че към 34г.с трябва вече да съм готова с багажа за родилното, с подредбата на едрите неща и изпрани и изгладени дрехи, чаршафи и подобни,  естествено прибрани и съхранени , но в пълна готовност за употреба...
Аз съм почти в 30г.с , та още съм в подготовка...

# 17
Аз мисля също към 33-34 г.с да започна с прането+оправянето на багажа за родилното.

# 18
Момичета, има ли някой със спад в теглото? Аз съм в 29 гс и определено вече не мога да ям много, защото стомахът ми е на топка и няма място.
Притесняваме, защото тази сутрин като се качих на кантара показа 1 кг надолу Sad

# 19
Момичета, има ли някой със спад в теглото? Аз съм в 29 гс и определено вече не мога да ям много, защото стомахът ми е на топка и няма място.
Притесняваме, защото тази сутрин като се качих на кантара показа 1 кг надолу Sad

Аз свалям от 2 месеца, няма никакъв проблем не се притеснявай щом бебето си качва значи всичко е наред.

# 20
За прането и аз не знам кога ще ги изпера, но сигурно преди да вляза в 9-ти месец ще гледам да са готови. Иначе вчера изпрах наши чаршафи със сано максима в комбинация с бебешкия омекотител на ленор да ги пробвам. Чаршафите станаха уникално меки с много хубав аромат, но ми се стори силен като за първите дни на бебето и следващите дни ще изпера само със сано максима да видя какъв ще е резултатът, но иначе ако сложа по-малко омекотител може да не е дразнещо за бебето, защото пък станаха супер мекички☺

# 21
  • Русе
Хей,честита ни нова тема! Наистина, Кактус, прекрасно ги оформяш. Ако ти се занимава добави ме,че съм с момченце Simple Smile.

Относно чревното ми неразположение,за което мрънках в миналата тема, вече съм много добре. Изглежда, че наистина е било вирус, а не от храна, защото тази нощ малкия започна с повръщането,а той не е ял от храните, от които се съмнявах. Иначе той сега е доста добре, явно децата го карат леко, докато мъжа ми - и той падна в боя, сега лежи и пъшка и не знае къде се намира. Та,така - върлува си гаден стомашен вирус.

За прането - иска ми се да започна още следващата седмица, но е доста студено сега (Русе) и няма как да ми изсъхнат, ще изчакам малко да се вдигнат пак температурите, ние си нямаме сушилня. Иначе ще почистя пералнята с препарат,после ще изпера бебешките с тео бебе и дезинфектант за пране, защото 90% са втора употреба от сина ми и от детето на приятелка.

# 22
Колко време ви държа този вирус? Ти какво пиеше?
От снощи е ад, смекта, ентерол, препечени филийки и нищо не помага... Сигурно 10 пъти съм ходила вече 😩😩😩
Хей,честита ни нова тема! Наистина, Кактус, прекрасно ги оформяш. Ако ти се занимава добави ме,че съм с момченце Simple Smile.

Относно чревното ми неразположение,за което мрънках в миналата тема, вече съм много добре. Изглежда, че наистина е било вирус, а не от храна, защото тази нощ малкия започна с повръщането,а той не е ял от храните, от които се съмнявах. Иначе той сега е доста добре, явно децата го карат леко, докато мъжа ми - и той падна в боя, сега лежи и пъшка и не знае къде се намира. Та,така - върлува си гаден стомашен вирус.

За прането - иска ми се да започна още следващата седмица, но е доста студено сега (Русе) и няма как да ми изсъхнат, ще изчакам малко да се вдигнат пак температурите, ние си нямаме сушилня. Иначе ще почистя пералнята с препарат,после ще изпера бебешките с тео бебе и дезинфектант за пране, защото 90% са втора употреба от сина ми и от детето на приятелка.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 15:50 от Dalinda011

# 23
aaaati, аз смятам към 33-34г.с. да изпера и изгладя всичко. Смятам да взема кутии с капаци и разделители, които ще изпера още този месец. В момента съм в 30г.с.+3 дни. Ако искаш напиши термин и пол да те добавя 🤗
Мирелка, радвам се, че ти харесва, добавих и твоя господин към списъчето 🩵  Радвам се, че си по-добре ☺️ Аз пак ще кажа, че препоръчвам Адирекс при такива случаи🤗
Гери, аз от месец и половина почти не съм мръднала, че даже и малко надолу. Още не съм се решила дали да си взема протеин.
ПП някоя от вас смята ли да мине тапетите/латекса с бебешки препарат за дезинфекция? Аз със сигурност ще измия тапетите, но за латекса не съм сигурна.

# 24
Кактус, двама гастроентеролози ми се караха с голямото дете, че прекалявам с дезинефкцията и стерилизацията. Двамата бяха на мнение, че бебето няма досег с никакви полезни бактерии и да го оставям да лапа неща и да не дезинфекцирам. Така щяло да изгради естествен имунитет. Било важно особено за  децата, родени секцио Astonished
Сега не смятам да го правя в началото, но определено след 3 месец смятам да намаля чистенето и дезинфекцията на повърхности....

# 25
  • Русе
Колко време ви държа този вирус? Ти какво пиеше?
От снощи е ад, смекта, ентерол, препечени филийки и нищо не помага... Сигурно 10 пъти съм ходила вече 😩😩😩

Държа ме повече от 12 часа активните симптоми, и после ден и половина отпаднала, сега вече съм добре. Пих само натриев цитрат прахчета, че имах само това, после се захраних с бял ориз, след като живнах си направих картофена крем супа. Иначе при мъжа ми първите пътешествия до wc са започнали към 1ч тази нощ,последно към 10:30 днес. Страшно е отпаднал, не иска нищо да яде, спи цял ден милия. Сега му пека хляб, ще му припека филийки като пожелае да яде. Идеята за ориз или картофи го отвращава все още.  Надявям се привечер да прояви симптоми на живот и да хапне. И тримата без температура карахме.

# 26
Гери, частично съм съгласна с тези гастроентеролози. Мен си ме е гнус и бих избрала средно положение 😁 Най-вероятно са имали предвид за някакви силни препарати, когато детенцето вече се движи спокойно и играе само, така съм напълно съгласна 🤗 В случая говорим за новородено бебе, а не за пълзящо и играещо. Дори и тогава трябва да се чисти редовно с бебешки препарат за под. Ние имаме и котки 😁 Първите месеци няма да има контакт с тях. Обаче нямаш на идея колко прах, бактерии, гъбички може да задържа един стар тапеп. Поинтересувах се и тапетите трябва да се чистят най-рядко на 12 месеца, по принцип трябва на 3-4м. Нашите сигурно са на 20-30 години 😅 Това е в спалнята, казаха ми, че задължително трябва да ги мина с препарат, защото с просто око не се вижда мръсотията. Иначе другите стаи са на латекс/корк/стенен мокет и тях няма да ги пипам, освен с прахосмукачка. Някой друг има ли опит с миене на тапети ☺️

# 27
Ами щом са ми направили забележка, смятай колко съм прекалила с чистенето. Имаха в предвид играчките на детето - спомням си, че бях стопила една дрънкалка от стерилизация Grinning
Моят опит с тапети е или ги махаш тотално или боядисваш с латекс отгоре. Латексът ако не е миещ се, не е добра идея да се чисти... Не може ли да ударите една ръка нов? Имате време да изсъхне...

# 28
Ние сме с куче и навсякъде виждам потенциална заплаха от микроби и мърсотии 🤣Аз и сега чистя всеки ден (верен помощник ми е прахосмукачката- робот ежедневно и през ден "нормалната"), обаче колкото повече наближава да идва почитният нов член, толкова повече се бъгвам на тема Чистота. Да си призная, не се бях сетила да мина с бебешки дезинфектант кутиите за съхранение за бебешките дрехи, но и това ще го свърша.

# 29
  • Русе
Добре, че нямаме тапети Simple Smile ние ще изтупаме всичко с рейнбоу (брат ми има,но само с тупалка), мисля и да изпера дивана и матраците на ръка и да ги измуча с обикновен керхер, това ще е изморилно,но няма как. Стените или няма да ги пипам или с прахосмукачка.

Общи условия

Активация на акаунт