Априлче 2025г./тема 6/

• 26 901
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
Ние направихме цялостен ремонт, реално в стаята, в която ще сме с бебето почти няма да е живяно, мебелите са чисто нови,  стените боядисани, пердетата нови..едно почистване основно и стига толкова , не искам да живеем в стерилна среда, а в нормална хигиенична обстановка...а и котката не влиза там вече...

# 31
Здравейте, прекрасни момичета ! 🌸
За съжаление не успях да прочета всичко, което сте писали, но вкъщи тече ожесточен ремонт. И ние участваме дейно 😎
Кактусче, благодаря ти за новата тема. Ти си прекрасна ❤ 🌸🍀
Прегръщам Ви виртуално и Ви пожелавам спокойна неделна вечер 🌸🤗

# 32
Много си мила, Зари 🤗❤️
И при нас котките няма да влизат след почистването на спалнята. Тях по принцип не ги пускаме там, много рядко.
Почти всичкият багаж за болницата ми е готов, реших че ще го сложа в малък куфар. Замислих се дали вътре да сложа моите неща и комплектът за изписване или абсолютно всичко. Имам предвид лигнин, чаршафи, кърпичките и дрехите за престой на бебчо, памперси за бебчо. Нямам идея дали да ги слагам в отделна торба. Разбрах, че памперсите за бебчо ги взимат и трябва да взема и при мен отделно 3-4 памперс, ако се наложи аз да сменям. Нещо такова....иначе по списък искат 20 броя, аз взех пакет с 36 броя. Може да попитам и на деня на отворените врати към края на месеца. Все нямаме възможност да отидем.

# 33
Момичета, вие сглобихте ли количките вече или като моята си седи още в кашона? Чудя се дали да я сглабям днес и да и метна едно одеалце да не хваща прах, пък по-натам да я изчистя. Все си мисля, че има време, ама пък не искам всичко да ми се струпва. Мебелите още не съм ги изчистила в детската стая и мисля и с това да се захвана..

# 34
Здравейте, момичета 🌸
Преди малко минах записа на тонове. Бях супер притеснена, снощи не съм мигнала. Нямам обяснение. Понеже не усещам често бебето и се притеснявах да няма слаби тонове. Точно обратното.
Чакам доктора ми да ги разчете, защото влезе на секцио , но много ме притеснява, че на 3-4 пъти, когато се движеше бебето пулсът му стигна до 175! Иначе вървеше в интервала 140-160. Чакам да ми ги прочетат. 😞 Някой, който е правил тонове има ли подобна ситуация?

# 35
Аз не съм още- почваме ги в 34г.с. след 2 седмици.
Тогава, ще ме тестват и за стрептококи от групата Б,  че ме гласят за естествено раждане и това е важно да се направи.

# 36
Зари, добро утро. Когато ри си притеснена, бебчето усеща. Давам ти пример - моят пулс на преглед беше 110 и пулсът на бебка беше 170. Обикновено е към 130. Питах доктора, каза, че е нормално. Трябва да приемеш факта, че каквото изпитваш ти, това изпитва и бебето, затова спокойствие и силна храна Simple Smile
Не съм започнала тонове, но ми се случи на по-предния преглед и също ме учуди затова спокойно.

# 37
Зари, при мен имаше еднократно до 167-170, но после вървеше като при теб 140-160.. Накрая явно реши, че ще спи и спадна вече на 120, но тамън приключвахме тоновете. Всичко беше наред. Няма от какво да се притесняваш.

# 38
Според мен няма място за притеснение 🤗 на последната ФМ пулсът ми беше 140, а на бебчо 158 😁 Вчера пак ми беше висок 125. Надявам се да не се задържа така, иначе ще ми изпишат антиаритмици. Докторът единствено за мен се притесни 😄 иначе пулс 160-170 не мисля, че е проблем за бебенцето.

# 39
Благодаря Ви, момичета!
Абсолютно сте прави! Моето притеснение повлия много на сърдечните тонове на бебето. Другите момичета в залата бяха супер спокойни, а аз се бях вторачила в дисплея и само гледах цифрите. В един момент, като видях 160-165-170 и започна да ми препуска сърцето и виждах как неговия пулс става още по-учестен. Затварям очи, почвам да си мисля някакви други неща, след 10 секунди поглеждам - неговият пулс вече е 140…
Но се разтревожих, защото на 5 пъти е вдигнал пулс над 160, като 1 от тях е 175. И всичките пъти го усещах, че го прави, когато се движи.
Бях много притеснена, а докторката ми влезе в секцио и чаках близо 2 часа за да разчете тоновете. В крайна сметка ми каза, че тоновете за отлични, въпреки, че около 5 пъти е минал пулс 160. 😏 Било съвсем нормално.
И тия невероятни емоции пак ми доведоха кръвно 136/85 в болницата .
Все по-малко вероятно ми се струва да родя естествено. Аз стъпя ли на паркинга на Токуда и ми става лошо. 😏
Благодаря Ви още веднъж, момичета 🙏

# 40
Зари, може ли да споделиш колко време продължават тоновете?
Аз като теб съм шаш и паника. На всеки преглед съм с висок пулс, даже предния път АГ ме предупреди, че трябва да съм по-спокойна, когато започнем с тоновете. Моя пулс можело да доведе до лоши резултати, съответно да последват драматични събития...

На мен ми става доста зле като лежа по гръб, затова се притеснявам дали ще издържа на тези тонове. Дано да има някакъв вариант да легна наляво, че иначе не знам 😅

# 41
Тези дни прочетох, че при мерене на тонове задължително се ляга на една страна. Не знам дали навсякъде е така. На мен лично ми е удобно и по гръб.

# 42
  • Русе
Сладурки, да се отчета и тук.
Днес мина последната ми фетална морфология (31.2г.с.). С бебчо всичко е наред, моите кръвни потоци са в норми. Тежи 1747гр и отговаря на гестационната възртаст. Според моята АГ, стомашния вирус, който изкарах, няма значение и да не го мисля- минало, заминало и няма нужда от още изследвания. Оказа се,че в града ни било пълно с хора с този вирус, като епидемия направо.

Бебо се е нагнездил главично доста ниско долу, според АГ е слабо вероятно да се върне седалищно. Шийката ми се е скъсила, нищо чудно, аз предния месец сумати и време карах кашлящия вирус, сега чревен, явно всичкия този зор си оказва влияние(мое разсъждение).
Иначе шийката е 2.63, като за сравнение при последното мерене е било 4см на 18.12. Продължавам си магнерот 3х2, като добавяме и 3х1 но шпа и повече почивка, по кратки разходки и т.н.
Ще си глася по скоро чантата за болницата, днес си купих чехли и две нощнички от пазара.

Кактус, относно гласенето на чантата - аз няма да вземам много неща,защото при нас имаме посещения 2 пъти дневно и някой вещи може и в последствие. Предния път нагласих торбички и ги надписах и после само казвах на мъжа ми какво да носи. Примерно, ще си взема 2 нощници в чантата и други две в торбички той ще ми донесе, допълни превръзки и т.н.  А за бебето при нас искаха само пакет памперси и кърпички, които в последствие бяха при него на преносимото му легълце.
Сега като наглася багажа, ще сложа в отделна текстилна чантичка нещата за бебето,защото ще ги подам отделно,при приемането.

А относно сглобяването на количката- нашата си стои в кашона, след като родя сигурно ще я сглабяме, то първите 1-2 седмици едва ли ще ми се излиза, а и сега наистина нямам къда да я  държа.

# 43
Докато бях в болницата мереха тоновете и по гръб, и наляво - питаха ме как ми е удобно, даже по гръб ми беше по-удобно.
Малко се притеснявах при меренето на тоновете, че все казваха, че са "равни", но са добре - доверявам се, че всичко е наред.
Следващата седмица започвам меренето на тонове и при следящия.

# 44
Джинджър, записът на тонове продължи 30 минути. Става въпрос за Токуда. Накрая на записа задължително мерят кръвното и го отбелязват.
Отначало момичето, което ме прие за тонове каза да застана по гръб, освен ако не ми стане лошо, но после ме помоли да се завъртя надясно. Мисля, че се чуваше по -добре.
Притеснението си оказва голямо влияние и трябва много да се внимава, защото като нищо може да си отнеса няколко дни в болницата заради стреса, който изживявам там.
Всеки път като отида кръвното ми е 137/90. После обяснявай, че “нямаш сестра” …

Общи условия

Активация на акаунт