Априлче 2025г./тема 6/

• 29 586
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

Макар и доста по-късно реших да се включа в темата. Бременна съм с термин 12 април, като това ми е трета бременност.  През другите две бременностти живях в Германия и съответно там и раждах, затова сега ми е малко ново и притеснено да раждам тук в България и да се запозная със системата тук на прегледите. Живея в град до Пловдив и затова се следя в АГ Селена и съм решила там да раждам. Като следващата ми АГ е д-р Петрова. Пожелавам на всички ви успешно предстоящо раждане и радостно и леко доизносване на бебчетата ви.

Искам да ви попитам, ако някой може да препоръча АГ специалист, който е привърженик на нормалното раждане и който да е в болница Селена в Пловдив ще съм ви много благодарна.
Като цяло съм доволна от лекарката, при която сега се следя, но някак си много бързо минават прегледите ми и не мога да усетя, че сме изградили тази връзка и за самото раждане.
При мен бременността върви добре само дето имам контракции от някъде 18 г.с и си пия магнерот 3х1 сутрин и вечер, а на обяд Липоферилак. Пия Прегнакеър Макс, защото като че ли тях най-добре ги понасям.

# 151
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Някой с препоръка за ергономична раница или слинг? 😏 Много искам да си купя ergo baby, но не знам дали ще е нашето … подходяща ли е за лятото , такива неща …

# 152
Здравейте, от кога ще започнете да ходите на запис на тонове😊

# 153
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Някой с препоръка за ергономична раница или слинг? 😏 Много искам да си купя ergo baby, но не знам дали ще е нашето … подходяща ли е за лятото , такива неща …

Зари, като се роди бебето, отивате и избирате. Ще ви направят консултация на място и ще прецените какво ви е най-удобно. Ние така ще направим.

# 154
Зари, някои консултанти препоръчват да се мери дадена раница или слинг заедно с бебето, не с кукла 😀 Другата опция е да се вземе под наем и да се види дали ще е удобна и бебето дали му харесва. Ние мислехме за хибридна раница, която може да се ползва от месец и половина след раждането. Но има време ще видим. Ще вземем след като се роди малката.

От 10.03 започват моите записи на тонове при следящата по ЗК. Иначе не се поемали и се плащат.

Не знам дали ще свърши на някой работа:
Скрит текст:

# 155
Зари, на мен ми дадоха на заем хибридна раница Neko Tiny, която е от 2,5кг. до 15кг. 🤗 Става за новородено. За след това също съм си харесала, но ще видим първо с тази как ще е. Иначе е 100% памук, което е важно за летните дни. Аз също не съм била на тонове до сега, а съм в 31г.с., предполагам след 32г.с. се започват.

# 156
А моята АГ, слядяща по ЗК , каза след 34г.с. сега нямало смисъл , не се хващали добре, аз съм в 30w1d...предполагам средата на март живи и здрави при мен

# 157
След 32 -33 седмица могат да започнат да но викат за тонове вече.

# 158
Сега погледнах, че ако няма сериозни проблеми като хипертония, много намалени или увеличени околоплодни води, сериозен ГД, тогава следенето започва след 32г.с., като се прави на всеки 2 седмици. След 36г.с. се прави на всеки 7 дни, а след датата на термин всеки ден. Това е общо казано, но следящият всъщност определя кога и колко често е нужно. Аз след 3 дни съм на редовен преглед и предполагам след около 2 седмици ще съм на тонове, когато ще съм в 33-34г.с. Аз помислих, че записите на тонове се правят вмето редовните прегледи, но не било така. Надявам се поне прегледите някак да ги съчетават с меренето на тонове, за да не се разкарвам през ден.
ПП важно било бебчето да е будно и ако се спи, задължително трябва да го събудят акушерките с побутвания и смяна на позата на майката или разходка с хапване и пиене. ☺️

# 159
Мацката от Слинготека изглеждаше изключително сладка и адекватна на презентацията, дори няма да търся други варианти.

На мен ми пуснаха тоново вече - 31 гс, но при мен трябваше.
Както писах и по-горе, няколко секунди, докато намерят тоновете на бебето са съвсем нов ужас FlushedLaughing

# 160
Повечето доктори викат след 32 г.с за тонове. Моята АГ искаше пробно в 28г.с да пуснем едни и нямаше проблем, бебчо съдейства и беше доста активен 🤣 Сега в края на 30 г.с ще ходя отново

# 161
Аз съм 29+5 ще раждам с планово секцио
И се чудя от кога е удачно да започна да ходя

# 162
При мен от 29г.с се следят тонове.

# 163
Благодаря Ви, момичета 🌸
Ще изчакаме да се роди бебето и тогава ще вземем раница. Наистина ще успея да преценя по-добре с бебето, а не с кукла 😏
Запис на тонове започнах през 32 г.с.
И в двете болници, където се следя ме викаха през 1 седмица. Аз вече се реших окончателно, че ще съм в Токуда, така че продължавам само там. Мисълта ми е, че при мен, без усложнения , ме викат всяка седмица след 32 г.с.
Записът на тонове не се поема от ЗК и няма общо с женската консултация и преглед с ехограф. След като запишат тоновете влизаш за 1 минута в кабинета, за да ти кажат дали са окей или не.
За информация: в Токуда запис на тонове струва 55 лв.
Прекрасен ден Ви пожелавам, момичета ❤

# 164
  • Смолян
След 34 седмица започваме със тонове всяка седмица с моя дом.
Вчера бях на преглед - 32 г.с+5 дни беше 2033 грама момата, а шийката е рекордна 56мм.
Плацентата е между 1 и 2ра степен, но не го притеснява,защото доплера беше перфектен, а и бебето наддава супер. Водите бяха в норма.

Общи условия

Активация на акаунт