Априлче 2025г./тема 6/

• 29 588
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Днес в 30+6 измериха бебока 1800, като си е седалищно. Сега ще стоя в свещ, дано му помогне да се обърне, ако не - секцио. Док каза, може и да му е къса пъпната връв, или да има нещо специфично на матката, но не е повод за притеснение. Аз нямам претенции,  стига да е жив и здрав.

# 166
Какви са ви големи бебоците... Моето върви доста мъничко.

# 167
Joss Stone моята мадама в 31 седмица я измериха около 1500гр. А аз и виках дунданка 😀

В понеделник съм на преглед при платената следяща да видим какво ще каже.

# 168
Joss, твоето бебче колко е?
Моята беборана в 28+5 дни беше 1300.
Горе долу върви добре, но колкото толкова. То накрая може и да не е точно.

# 169
Върви съразмерно по-малко от гс. С колко не мога да кажа, защото всеки мери нещо си, но да речем седмица + някакви дни назад. В 30 гс, в рамките на 1 седмица имаше измерване от 1400 (в началото на седмицата) до 1300 (в края на седмицата). Така че не знам колко е, но според мен и те не знаят... Laughing
Опитвам се да не се психирам особено, защото по-добре не ми става, но както каза Павлова, малките бебета ни създават повече притеснения от големите. Трябва си да бъдат следени по-изкъсо.

# 170
Според мен темата с измерванията на бебчетата не е много коректна, защото тези измервания са супер относителни.
 Писала съм и в предишната тема, че историята познава много случаи на мерки на голямо бебе и се ражда 1кг по-малко, съответно и обратния вариант. ( аз понеже си чета темите на предходните месеци по термин- приятно ми е и се вълнувам с тях.. мноооого често бебчетата са с различни мерки от последно измерените, така че спокойно).😅
Тези мерки, както ми каза и АГ са, за да се хване ако има някакво отклонение изоставане/избързване на растежа- тоест са супер ориентировъчни и не случайно повечето АГ-та не отдавата особено внимание на “колко тежи бебето ми”- даже се бяха пошегували, че това им е най-досадния въпрос, точно защото отговора е относителен.
По-важни са други моменти, като кръвоток, дължина на шийка, степен на зрялост на плацента, води, тонове на бебето и тн.  
Моя мъж се е родил 3100кг и сега е добре сложен, силен мъж- даже не го е кърмила майка му, а аз съм била 4500кг- е нито съм дебела, нито едра. И двамата сме високи с добре развита мускулатура без мазнинки излишни.

# 171
По принцип измерванията са относително точни, много рядко има големи отклонения. Нормалното отклонение е около +/-300-400гр., което не е много голямо. Това наистина е важно за бебчета, които ще се раждат секцио, ако бебето е твърде голямо, няма в никакъв случай да се рискува с естествено раждане при жена с малък таз. А и няма как няколко лекари с хубава апаратура да грешат...то и на амбулатория лист или протокол си пише до колко е максималното отклонение при измерване с даден апарат. Едно време сестричката ми са я гласили за голямо бебе, а се роди под 3кг. малко преждевременно с увита пъпна връв....оказа се, че околоплодните води са били над нормата и от там дошла и грешката в изчисленията им, но тогава не е имало и добра апаратура, да не говорим пък за Бургас.
ПП Отклонения над 500гр. до 1кг са по-скоро изключения в днешно време.
ПП2 както казах, отклонения около +/-300 грама са напълно нормални. Не трябва да се притесняваме, ако нашето бебенце например са го измерили 1000гр. в 29г.с., а на друга жена в същата седмица 1600гр. Реално и двете бебета може да тежат еднакво, т.е. 1300гр., просто при едната са го измерили по-голямо, а при другата по-малко. ❤️

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 16:47 от Kactus

# 172
И аз не вярвам много на измерванията на килограмите.
Следя се в инвитро клиниката във Варна, където техниката се води най - добрата.
Въпреки това, предното бебе ми го мериха 3кг  още края на 8 месец, до края на 9мес се очакваше че ще е над 3.5.
Реално се роди едва 3кг, много много мъничък и слабичък. Аз самата съм се родила 2.600кг, а таткото е близнак, та не е показателен. За щастие сега си върви голямо и високо момче.   Според мен за бебе +/- 400-500гр са си осезателна разлика. Едно е бебчето да е 2.500, друго е да е 3кг, и друго ако се роди 3.5кг.
При всички случаи според мен е по - важна тенденцията - ако изведнъж спре да расте, спрямо първоначалните месеци, или ако значително намалее темпа на растеж и т.н
Самите кг не мисля че са най - важния критерий.
При мен сега пак го мерят гигант, в 32г.с и 4 дни доктора го измери 2.200кг.
Мануна и моето е седалищно, но заради малко води няма да се обърне. Аз днес влизам в 33 и четох че голям процент от бебетата именно в тази седмица заемали окончателна позиция. Та....аз не тая надежди да се обърне. Като цяло не ми е до метода на раждане, защото ще съм секцио, но ме притеснява тази луксация и мисля да запиша веднага час за ортопед.

# 173
  • Смолян
Днес приключих с пазара на  козметика и минавам да кажа, че има много добри намаления на биодерма, мустела, юриаж в софармаси.
Най-голямото намаление на Бебо 99 вода е в Лили. Един пакет е 2.39.
Но и друго в някой от чатовете бяха препоръчали приложението INCY beauty което изследва състава на всеки един продукт, чийто код маркирате.
Останах изумена и взех неща на Алверде ДМ, защото са с оценка 19.5 от 20 за разлика от бялата серия на юриаж, които са с 8/10. Мустела и те са слаби , изключвайки емолиента за почистване. Той е с чист състав.
Кърпичките на waterwipes паднах, че са по-зле от Бебо, които са 19.5/20

Взех си и нощници и съм почти готова.

# 174
За мен са важни измерванията за това как си регулирам ГД и храненето, нищо повече. Сравнявам само себе си със себе си. Всяко бебенце си расте със собствено темпо.

Inci приложението много го обичам, всичко минавам с него в ДМ Grinning

# 175
  • Смолян
    [/list]

[/list]

[/list]

# 176
        За жалост безплатната версия работи само с бар кодове, а като пазаруваш online няма как да го видиш. Иначе пробвах little bean за са видя дали състава е ок на някои неща.

# 177
        Здравейте,
        Аз пак съм с въпрос и ми се иска да дадете мнение за два продукта. Единият е ел. Пила бебешка( с първото детенце рязането на нокти беше … мисията невъзможна), та се чудя няма ли да е по лесно. А другото е аспиратор за нос. При него сме използвали Носко за прахосмукачка, но до колкото разбрах, не е много добре в началото. Качвам снимки на примерни, да кажете какво мислите и какво сте взели. Иначе съм се подготвила с ножичка, но се зачудих.

# 178
        Ние режехме нокти, докато спинкаше. Никога не сме имали проблем. Бяхме взели обикновен и такъв, който дърпаш с уста през тръбичка. Вторият беше супер ефективен, но запопнахме да се разболяваме и ние. Сега ще вземем обикновен. В началото ще е добре, после ще видим за такъв за прахосмукачка.

# 179
        Добро утро, на една лекция казаха, че не е добре да се ползва пила, защото ноктите са много меки и има опасност да се нацепят. Казаха след баня, докато бебчето спи да се изрязват с ножичка. Аспиратор за прахосмукачка може да се използва от първия ден, но за мен и електрическите са страхотен избор 🤗

Общи условия

Активация на акаунт