Априлче 2025г./тема 6/

• 29 595
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
И аз тези дни съм в търсене на аспиратор, но електрически. Така и не намерих някой, който да има положителни отзиви. Ако някой Ви е препоръчал конкретен модел, споделете. 😀

# 181
Имаше причина да не ги дават от началото и да имат отрицателни мнения за електрическите и тия за прахосмукачка. Мисля, че бебетата се стряскаха от вибрацията и лекия шум. Но вече съм забравила. Спомням си, че ни каза личната за тия двата в началото - обикновен и такъв с тръбичка. Но много време е минало и паметта ми вече е изфирясала...

# 182
Ние взехме Носко, който дърпаш с уста поне за началото. Това с прахосмукачката може да е доста ефективно, но не знам на малко бебе как ще е, не си го представям. Него ще го вземем на по-късен етап.

# 183
Явно всеки специалист казва различно. На една лекция казаха точно обратното 😁 прахосмукачката е бял шум и успокоява бебчето. Да се чуди човек 😅 Но щом производителите ги дават 0+, значи са безопасни. Иначе и мен ще ме е страх в началото. Така или иначе първите 1-2 месеца казаха да се почиства само с клечка за уши с ограничител, която е напоена с физиологичен разтвор 🤗 Аспираторът не се за ежедневна употреба, а ако има повече секрети.

# 184
Гери Основно отрицателните мнения за ел. аспиратори са, че не дърпат нищо. Нямали достатъчно мощност и за това не вършели работа.

# 185
Това за белия шум е вярно. По времето на каката бяха модерни и сешоарите Grinning Някакъв бум да му бучиш със сешоар до главата имаше. Но да го приспиш. А не да се опиташ да му сложиш нещо в носа, което леко вибрира. Такъв вой ще е, че не ни се мисли. Голямото дете само да го поразвиеш да му смениш памперса, надаваше вой, да я къпеш беше голямо шоу.
Забравила съм вече, Пълнолуние. Но не ги препоръчваха.
Наистина си спомням, че сме ги ползвали само при болести аспираторите.

# 186
И аз имам спомен, че имаше нещо, за да не ги препоръчват, но не помня какво. Иначе вкъщи е много сух въздуха. Ще пускаме овлажнители със сигурност и докато открием беше с постоянно запушен нос и с твърди секрети и беше ужас. И прибягнахме до прахосмукачката. Иначе нашият заспиваше през деня или с 40 мин носене или с бял шум, както и вечер. 5 месеца спа през нощта върху мен, аз под лек наклон. Имаше ужасни колики.
При нас отначало не се стряскаше от прахосмукачката и от дърпането на сополите с нея. После беше по голяма драма.

# 187
Колики, зъби, купон... Бяхме купили 10 неща за коликите, нищо не вършеше работа. Един аптекар беше казал на мъжа ми, просто ще дойде момент и ще минат от само себе си и така стана. Иначе и нашата заспиваше върху мен, много ме беше страх да не я бутна или задуша, но и това мина...
Затова повече спокойствие на майката и силна храна Wink помага и за колики и за зъби и за всичко Grinning

# 188
Здравейте, към тези с опит.
Истинските контракции какво са всъщност?
Болка в гърба, кръста+стягане на корема едновременно ли?
С първата бременност лежах за задържане, често в болницата на системи, след това секцио, така и не разбрах какво е това... Или пък усещане, че като ти идва МЦ също не знам какво е, защото аз никога не съм имала болка... 🤔

# 189
По принцип всяка жена ги усеща по различен начин, но при мен бяха под вида на сууупер силна болка в областта на опашната кост ирадираща към яйчниицте/матката- избиваше ме на повръщане, диария… а самата матка контрахира (става на твърда топка). При мен бяха индуцирани контракции, което знам, че ги прави по-болезнени от естствените.
С две думи както всички казват- няма как да се объркат, като им дойде момента. А в началото започват като болезнени менструални болки. Това което описах по-горе е ескалацията им. Та усещането по-скоро е не като да ти идва, а като ти е дошло в най-болезнени момент.

# 190
Момичета Вие ще взимате ли протектори за зърна и какви. Аз се чудя и как да определя размера, който да взема. Иначе днес минах и покрай ремедиум и Вис Виталис, за да взема още няколко неща.
Скрит текст:
1. Една глезотийка за малката с розов шум:

2. Бархетни и тензухени пелени, като съм взела малко бройки за да видя колко ще ми трябват. Две чаршафчета за матрака на коша на количката.

3. Колан (Видях го от Кактусчето) и още тампони и кърпички. И една кутия за залъгалки.

4. И още малко препарати, като за повечето заложих на малки размери, за да видя дали ще ми харесат

5. И от Ремедиум. Взех големи чаршафи за да сложа на леглото в случай на инцидент с изтекли води. Взех превръзки и кърпички за болницата за мен.

Надявам се да не досаждам с тези покупки, но кажете, ако е така. Почти готови сме с по-дребните неща, но остават още, като помпа за кърма, скрин, повивалник и тн.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 18:05 от Пълнолуние

# 191
На мен всички постове с покупки са ми супер полезни!
Да родилното превръзки или еднократни гащи трябва да взема?

# 192
Луничке, за мен постовете с покупки са доста полезни!
Аз взех протектори на Нук. Смешно, не смешно хванах един ден и си измерих зърното (така бяха казали на една лекция) и си взех размер С, дано съм уцелила😂

Аз за родилното взех и еднократни гащи, и превръзки, не знам кое ще ползвам и затова исках да взема и двете.

Момичета Вие ще взимате ли протектори за зърна и какви. Аз се чудя и как да определя размера, който да взема. Иначе днес минах и покрай ремедиум и Вис Виталис, за да взема още няколко неща.
Скрит текст:
1. Една глезотийка за малката с розов шум:

2. Бархетни и тензухени пелени, като съм взела малко бройки за да видя колко ще ми трябват. Две чаршафчета за матрака на коша на количката.

3. Колан (Видях го от Кактусчето) и още тампони и кърпички. И една кутия за залъгалки.

4. И още малко препарати, като за повечето заложих на малки размери, за да видя дали ще ми харесат

5. И от Ремедиум. Взех големи чаршафи за да сложа на леглото в случай на инцидент с изтекли води. Взех превръзки и кърпички за болницата за мен.

Надявам се да не досаждам с тези покупки, но кажете, ако е така. Почти готови сме с по-дребните неща, но остават още, като помпа за кърма, скрин, повивалник и тн.

# 193
Мануна, някои частни болници осигуряват еднократни гащета и превръзки, но аз за всеки случай си взех още  превръзки. Имам 2 чифта гащи, които са подарък от събитие. Взех и 2 чифта памучни от Пепко. Ако трябва ще взимам още. Би трябвало болницата да дават списък какво ти е нужно за прием. Аз тъкмо се навих да раждам в Токуда и се оказа, че има часове за лекарката чак за юни. Е няма да мога са устискам 😀 Сега ще видим какво да правим.

# 194
Аз лично много обичам да разглеждам снимки на покупки, Луничке, всичко е страхотно! 🤗❤️ Аз дори доста наспамих със снимки в началото на темичката, но мисля, че такива постове са много полезни и нагледни, отколкото просто списъци. 🥰
Аз лично за болницата ще си взема памперси и отделно гащи с превръзки 😁 Ще погледна какви гащи има и в Пепко 🤗

Общи условия

Активация на акаунт