Априлче 2025г./тема 6/

• 29 686
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Кактусче, ей такива дълбоки бикини са, не знам дали да тези от линка, но приличат на тях.

https://pepco.bg/produkti/2-%d0%b1%d1%80-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b … %ba%d0%b8-615638/

Взех L и ми стават, но след месец ще видим. Има още на къде да поберат, но може да вземе и едни XL.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 19:55 от Пълнолуние

# 196
Пълнолуние, при кого си решила, че има чак юни часове? Атанасова ли? Simple Smile

# 197
Да, при нея мислех, но съм закъсняла няколко месеца. Сега ще се пробвам по друг начин да ме запишат при нея, ако тя се съгласи. От рецепцията ми казаха, че ако имам телефона да и се обадя и да си говоря с нея, но те нямали право да ми запишат час. Ако не ще търсим други опции. Иначе следящата ми се познава лично с нея.

# 198
Да, при нея мислех, но съм закъсняла няколко месеца. Сега ще се пробвам по друг начин да ме запишат при нея, ако тя се съгласи. От рецепцията ми казаха, че ако имам телефона да и се обадя и да си говоря с нея, но те нямали право да ми запишат час. Ако не ще търсим други опции. Иначе следящата ми се познава лично с нея.

Мен ме взе по спешност за преглед, защото Нашар ме прати ти нея, докато отсъства. Не знам кога се връща Нашар - би трябвало тази седмица. Ако пак я няма, ще решавам според зависи какво да правя.

# 199
Явно при нея много се чака за запис на час. Тя и Нашар  ги водят най-търсените от Токуда. Наш познат също каза, че са чакали за нея няколко месеца, но за проследяване на бременост и раждане. Мислех си, че само за раждане е по-лесно да се вредиш, но пак съм се объркала. Но ще видим как ще се случат нещата.

Последните дни имам чувството, че малката е много много активна. Понякога ме удря долу в ляво и направо си извиквам от болка.

Ние днес пак обикаляме за вана и още нищо не съм харесала … Гледам и огледала за обратно виждане за колата . Вие взехте ли вече? Заглеждам се по това на Be safe. Все по-трудно ми става с обикалянето на магазините и вчера като се прибрахме след Ремедиума и Вис Виталис, имах чувството, че съм качила Мусала. И разбира се, пак съм забравила някои неща от Ремедиума.

# 200
За Нашар няма проблем със записването на часове, винаги има за седмица напред свободни.

Вчера и ние обикаляхме, вечерта бях все едно ми е газил валяк. Взехме си някакви основни неща, остава да избера козметика и ваничка, иначе нещата за първите 2 седмица съм ги поръчала. След като се ориентираме какво се случва, ще поръчам каквото ни трябва. Така или иначе ни е първо и нямаме идея какво ще ни е удобно и ще ми трябва, решихме да не се затрупваме.

В този ред на мисли, тези които сте взели Бебо, притеснява ли ви, че има аромати?
Вчера и за шишетата се вкарах във филма, защото не исках пластмаса, обаче стъклените са доста тежки и като се знам, ще ги приключа бързо. Съответно се отказах да ги взимам такива.

# 201
Ние поръчахме огледало за обратно виждане от SHEIN

http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lcQkscBUtty … rom=GM74170170264
Оставям линк, ако някой има интерес

# 202
И аз съм взела стъклени шишета. 3 на Philips Avent и днес взех на 1 на Dr. Brown. Ще видя кое ще и хареса и ако го счупя взимам директно пластмасови.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 19:17 от Пълнолуние

# 203
Здравейте момичета,

Да кажа, че моя юнак е вече 2кг и от утре Понеделник започвам тонове всяка седмица 😍(34 влизам)
Иначе ние взехме доста неща от приятели, сега съм зарината с дрешки, които трябва да пера. Не знам вие как сте, но като цяло вече е мъка да се свивам и дори чантата едвам си нося навън на разходка 😀 Между другото казаха ми да си стягам багажа за родилното в 34-та седмица, за да не ме изненада бебо. Това е съвет и към всички, чиито бебета вървят дни напред. 😁

Иначе като за начало съм решила само в краен случай да ползвам мокри кърпички (след първия месец или като сме навън на разходка). Имам доста “алтернативни” мами покрай мен и всички ми казаха, че ако не ползвам мокри кърпи, а мия с водичка, то и крема за подсичане отпадал. Или поне шанса за подсичане е по-малък. Плюс, че трябвало да оставяме бебето по голи дупе за някакво време през деня. Относно кърпичките все пак си направих проучването и затова реших да съм с water wipes като най-чисти, включително и биоразградими. Не знам защо всички купуват Бебо, състава им включва “Състав: Aqua, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate”, като двете последно съставки не са ок за постоянно ползване за бебешка кожа, а на waterWipes има: “AQUA (WATER) 99,9%, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) SEED EXTRACT 0,1%*. * POSSIBLE TRACES OF BENZALKONIUM CHLORIDE.” - това е само вода и масло от грейпфрут. Обаче все пак цената осезаемо се различава🥲

Аааа и да ви похваля, че книгата “Happiest Baby on the block” много си залсужава! Има я и на български и много бързо се чете. Включително и в storytell. Дават съвети как се успокоява ревящо бебе, разказват за 4-тия триместър и защо белият шум и повиването ги успокоява, както и други техники за успокоение. Simple Smile Като за първи път мама имах нужда от някакво насочване какво да правя с пищящо бебе в 2:00 през нощта. 😵💫
Не знам за вас, ама поглъщам литература, така че да ми дойде малко увереност от някъде… въпреки, че действителността често е много различна 😆

# 204
  • Смолян
Здравейте момичета,

Да кажа, че моя юнак е вече 2кг и от утре Понеделник започвам тонове всяка седмица 😍(34 влизам)
Иначе ние взехме доста неща от приятели, сега съм зарината с дрешки, които трябва да пера. Не знам вие как сте, но като цяло вече е мъка да се свивам и дори чантата едвам си нося навън на разходка 😀 Между другото казаха ми да си стягам багажа за родилното в 34-та седмица, за да не ме изненада бебо. Това е съвет и към всички, чиито бебета вървят дни напред. 😁

Иначе като за начало съм решила само в краен случай да ползвам мокри кърпички (след първия месец или като сме навън на разходка). Имам доста “алтернативни” мами покрай мен и всички ми казаха, че ако не ползвам мокри кърпи, а мия с водичка, то и крема за подсичане отпадал. Или поне шанса за подсичане е по-малък. Плюс, че трябвало да оставяме бебето по голи дупе за някакво време през деня. Относно кърпичките все пак си направих проучването и затова реших да съм с water wipes като най-чисти, включително и биоразградими. Не знам защо всички купуват Бебо, състава им включва “Състав: Aqua, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate”, като двете последно съставки не са ок за постоянно ползване за бебешка кожа, а на waterWipes има: “AQUA (WATER) 99,9%, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) SEED EXTRACT 0,1%*. * POSSIBLE TRACES OF BENZALKONIUM CHLORIDE.” - това е само вода и масло от грейпфрут. Обаче все пак цената осезаемо се различава🥲

Аааа и да ви похваля, че книгата “Happiest Baby on the block” много си залсужава! Има я и на български и много бързо се чете. Включително и в storytell. Дават съвети как се успокоява ревящо бебе, разказват за 4-тия триместър и защо белият шум и повиването ги успокоява, както и други техники за успокоение. Simple Smile Като за първи път мама имах нужда от някакво насочване какво да правя с пищящо бебе в 2:00 през нощта. 😵💫
Не знам за вас, ама поглъщам литература, така че да ми дойде малко увереност от някъде… въпреки, че действителността често е много различна 😆
Аз си признавам, че не съм се зачитала внимателно във състава, но в приложението за козметика water wipes са с по-ниска оценка от Бебо. Защо ще е така, ако са толкова пречистени?

# 205
Аз го казвам от опит. На по-голямата при употреба само Бебо не са й правили проблем. Кърпичките на Памперс едно време бяха най-добри, тогава нямаше Бебо. Всяко дете е различно. Трябва да се пробва, за да видиш. Сега съм взела 4 вида кърпички, ще пробвам на каката, когато се налага Grinning
Ние нашата я миехме с преварена водичка, като беше бебе. Много чувствителна й беше кожичката.  Но въпреки всичко ако излезеш навън, пак се случват инциденти.
Самите памперси правеха големи бели, защото много спарват, ако е голяма жега.
Рали, на мен ми писаха в събота за прегледите? На теб писаха ли ти?

# 206
По принцип, 2те допълнителни неща в кърпичките на Бебо, не се водят с висок раздразнителен индекс.

# 207
Здравейте момичета,

Аз си признавам, че не съм се зачитала внимателно във състава, но в приложението за козметика water wipes са с по-ниска оценка от Бебо. Защо ще е така, ако са толкова пречистени?

Честно казано не знам за кое приложение става въпрос и как се оценява. Може да е на база съотношение качество/цена. Оценката от мамите може да е съвсем субективна. Съгласна съм, че на всяко бебче по различен начин се отразява състава. Така че не изключвам реакция от waterWipes, пък безпроблемно ползване на Бебо. 😅За едни едно е проблем, за други друго. За мен е важно да е с минимално козметика/химикали в началото поне, за да не се вкарвам в излишни проблеми с кожни раздразнения, затова реших да залагам на WaterWipes. И в допълнение доста ме напряга цялото генериране на отпадъчни материали като мръсни памперси и мокри кърпи, затова е плюс, че уж са биоразградими. ❤

# 208
Пристигна ми пратката с перилни препарати от Бебо, доволна съм. Взех перилен, за под, спрей за повърхности, памучни тавпони, клечки за уши, еднократни постелки, мицеларна вода и препарат за съдове.
За мокри кърпи съм заредила 20ина пакета water wipes от черния петък, това че са биоразградими много ме спечели.
Остана да намеря нежни стерилни марлички за очите и да приготвям идвите седмици и моята чанта. Как бързо лети времето...

# 209
Взех сгъваема кошара и предстои да купим матрак - 120/60. От къде купихте спални комплекти и какви взехте - само чаршаф и протектор ли?  Или цял комплект - гледам, че комплектите включват и калъф за възглавница и плик.
Аз смятам да взема чувалчета за сън и по принцип пише, че не е нужно да се завиват допълнително с одеало, но бабите естествено почнаха да мрънкат, че няма да е достатъчно само с чувалче.
Та затова се чудя дали да не взема само чаршафи, без допълнителни пликове и ако трябва ще сложа просто одеалце отгоре.
За матрак 120/60 същия размер плик ли взехте или по-голям?

Общи условия

Активация на акаунт