Априлче 2025г./тема 6/

• 29 747
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Аз взех чаршафчета с ластик от Айко.. Като цяло ако бебето ще спи с чувалче, не ти трябва нищо друго за завиване.
Моите чаршафчета стават за матрак 120/60 и 140/70, протекторът е по същия начин.

Взех сгъваема кошара и предстои да купим матрак - 120/60. От къде купихте спални комплекти и какви взехте - само чаршаф и протектор ли?  Или цял комплект - гледам, че комплектите включват и калъф за възглавница и плик.
Аз смятам да взема чувалчета за сън и по принцип пише, че не е нужно да се завиват допълнително с одеало, но бабите естествено почнаха да мрънкат, че няма да е достатъчно само с чувалче.
Та затова се чудя дали да не взема само чаршафи, без допълнителни пликове и ако трябва ще сложа просто одеалце отгоре.
За матрак 120/60 същия размер плик ли взехте или по-голям?

# 211
Аз взех долни чаршафчета и протектор от ИКЕА

# 212
Ние взехме протектор за матрак ИКЕА

https://www.ikea.bg/products/lenast-protektor-za-matrak/70373100/

Матрака ни е 60/120см и такъв размер взехме. Ние ще ползваме чувалче за сън и не сме взимали олекотена завивка. Взехме само чаршафи с ластик , пак от ИКЕА. Ако не бъркам май взехме от тези:

https://www.ikea.bg/products/lenast-charshaf-s-lastik-za-detsko- … x120-sm/30457601/

В различните страни препоръките са различни. В някои препоръчват детето да спи с чувалче, в други с олекотена завивка. Ние имаме една малка завивка, което не сме купували. Имаме и одеалце. Поддържаме около 22-23 градуса в нас, само ток да има Simple Smile Ние взехме чувалче с опция за повиване, което смятаме да ползваме до около 3я месец.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:05 от Пълнолуние

# 213
Мале, мн съм назад с пазара на препарати, мокри кърпи и памперси. Обаче, се включвам да кажа, че и на мен много ми се иска да успявам, когато сме вкъщи да мия дупето, вместо да ползвам мокри кърпи. Ако трябва да съм на 100% честна, мислех, че първо се минава с мокра кърпа, независимо дали ще се мие после, или не... Смятайте моето момче каква неука мама го очаква. Много сте ми полезни, момичета! Хубава седмица на всички ❤️🥰

# 214
Мерси, разглеждах Айко, за Икеа не се бях се сетила.
От комплекта за изписване и без това има и одеало, така че няма да взимам друго засега, само чувалчета, одеалото може и в количката после да ползваме.
Доста неща накупихме от Айко, много голям избор има на продукти, даже съм по-доволна отколкото в детските магазини - то и без това в повечето случаи и в детските магазини никой не идва да ти помогне.

# 215
  • Русе
Само ще кажа нещо,което ще ви накара да извъртите очи. Но, и аз смятах дупенцето да бъде само и единствено мито и кърпички извънредно или навън. Но действителността е друга и нямате идея тази част колко стрес ми предизвика. Сега от разстоянието на времето - спокойно, няма нищо страшно и лошо да си ползвата кърпичките,тампоните с линимент, води и др вкъщи. А който успее винаги да мие получава моето уважение!
Относно подсичане, сина ми няма особен стаж в това,  за сравнение обаче едното момиченце покрай нас получи гъбична инфекция,  докторите казаха,че е станала уязвима от премиване. Звучи ужасно,че валидирам немърливостта си този пример, но е факт.
Сега съм спокойна,ще си заредя тампончета и хубави кърпички, когато мога ще мия и така нататък Simple Smile

# 216
Мирелка, аз ще разчитам основно на линимента на Мустела, който не изключва крем против подсичане. Няма значение дали дупето ще се мие или не, винаги се слага крем против подсичане/така казаха на една лекция/. Кърпичките не смятам да ги ползвам често. Иначе уж няма проблем по-често да се мие дупенцето, но специално за цялостно къпане казаха, че главата се мие 2 пъти, макс 3 пъти в седмицата. Тялото може всеки ден или през ден. Аз лично смятам в началото всеки ден, после през ден.

Днес минах преглед, бебчо си е напред и е 2100-2200гр. в 31+4 г.с. Иначе преди две седмици беше 1600гр., но той тогава и не спря да се движи. Обаче нашият пухчо си е заел позиция за раждане....много ниско долу и трябва да пазя леглото докато вляза в 36г.с. Ще гледам да си оправям спалнята без да се натоварвам много. Околоплодните води са на горна граница и каза да внимавам с въглехидратите. Вдигна ми и дозата на Сорбифер. Надявам се бебчо да изчака да вляза поне в 37г.с. 🙏 Около седмица и половина е напред.

# 217
  • Смолян
Аз го казвам от опит. На по-голямата при употреба само Бебо не са й правили проблем. Кърпичките на Памперс едно време бяха най-добри, тогава нямаше Бебо. Всяко дете е различно. Трябва да се пробва, за да видиш. Сега съм взела 4 вида кърпички, ще пробвам на каката, когато се налага Grinning
Ние нашата я миехме с преварена водичка, като беше бебе. Много чувствителна й беше кожичката.  Но въпреки всичко ако излезеш навън, пак се случват инциденти.
Самите памперси правеха големи бели, защото много спарват, ако е голяма жега.
Рали, на мен ми писаха в събота за прегледите? На теб писаха ли ти?
Да, звъняха ми, че трябваше да променим и часа за последната ФМ в 36, че доктора имаш лекции същия ден.
Много са ми странни как пишат от два вайбъра едновременно. Едната ми пише за ФМ , другата за академията 😁

# 218
Аз днес минах последната морфология в 32+3 бебчо е 2089гр и д-р Павлова му направи много сладурски снимки.
Има много коса и дълги мигли,  а аз киселини НЯМАМ- разбивам един мит. 😃
И нашият е заел позиция за раждане, но си е високо още и се надявам да не бърза. 🧿🤞🏼Иначе ме похвали за фигурата- до момента качени 6-7кг.. това бухане на месо и червена леща  и млечни вкусотии дава резултат.😃
Тези дни се залавям сериозно с Хедра и кърменето , че напрво ме е срам… до никъде съм с четенето на книги.. хич ме няма. 🥹
С покупките сме готови.💪🏽Останаха някакви дреболийки малки. Началото на март мисля да си стегна и куфарчето да си е в готовност.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:23 от Pipiilotaa

# 219
  • Русе
Ако искаш изслушай книгата на Хедра в стори тел. Аз съм я чела преди, сега я приключвам слушайки и хартиена версия я позлвах за онагледяването на позите за кърменето.

Аз днес минах последната морфология в 32+3 бебчо е 2089гр и д-р Павлова му направи много сладурски снимки.
Има много коса и дълги мигли,  а аз киселини НЯМАМ- разбивам един миг. 😃
И нашият е заел позиция за раждане, но си е високо още и се надявам да не бърза. 🧿🤞🏼Иначе ме похвали за фигурата- до момента качени 6-7кг.. това бухане на месо и червена леща  и млечни вкусотии дава резултат.😃
Тези дни се залавям сериозно с Хедра и кърменето , че напрво ме е срам… до никъде съм с четенето на книги.. хич ме няма. 🥹
С покупките сме готови.💪🏽Останаха някакви дреболийки малки. Началото на март мисля да си стегна и куфарчето да си е в готовност.

# 220
И аз тия дни се заканвам да започна да чета книгата на Хедра, че то време не остана ..

# 221
И аз днес бях на преглед. Малката бузанка е около 1760гр. Има си бузки и все едно дъвчеше нещо. Май пак беше сърдита и не спря да рита и на прегледа. Снощи едвам заспах от нейните торнадото в корема. Голямо ритане с крака и ръце. Коса имаме също. Според лекарката си отговаря на 30та седмица и няколко дни, както по принцип трябва да съм и не е трябвало да местят термина, ама няма да се занимавам повече с този въпрос. За снимка не можахме да направим защото ръцете са и все пред лицето. Продължава да е с главата на долу, но шийката за сега е добре. Около 4,2см. Според лекарката имам от онези не болезнени контракции, защото ми се втвърди корема на прегледа, според онази по ЗК нямало такова нещо 😀

Аз днес получих едни органайзери за багаж от Sinsay. Стават. Ще ги изпера и започвам лека по лека да събирам в тях багажа за родилното, но още неща чакам. В Shein също имат органайзери, но бях харесала и друго нещо от Sinsay и за това ги пуснах от тях.

# 222
Пипи🌻, много се радвам, че всичко е наред. Аз също преди 2 дни започнах да чета Хедра 🤗 Наистина много полезна книга. Аз също имам на 99% нещата за родилното, без водата в бутилки с дозатор. Дори едно малко шоколадче си взех днес от Лидл 😅 Наистина е добра идея в началото на март направо да сложа всичко е куфара. Само трябва да изпера отново двете нощници. През това време ще стискам кълки колкото мога 😁
Луничке, как съвпаднаха днес прегледите 😍 Радвам се, че всичко е наред 🤗 Ще може ли да ми покажеш органайзерите ☀️

# 223
Ето тези взех:
https://www.sinsay.com/bg/bg//053ci-99x?utm_source=app_sharing&u … ign=product_share

https://www.sinsay.com/bg/bg//017br-50x?utm_source=app_sharing&u … ign=product_share

От Shein съм се нагледала на такива, но ще ги поръчам и тях някой ден. По-добре изглеждат от тези в Sinsay, поне на снимка.
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lcoMApszqkR … rom=GM74079801719

Дано се отварят линковете.

# 224
Здравейте, момичета 🌸
Надявам се, че всички сте добре ❤
Аз вече съм в 34 г.с. и днес АГ-то, при която се следя в Токуда ми каза, че й се иска да опитаме раждане по естествен начин 😏 Нямала никаква причина да ме реже, а за сега малчо е обърнат с главата надолу.
И сега започвам да се настройвам за естествено раждане. Много ми е притеснено. Този неизвестният момент “кога ще се случи”, направо ме ужасява…
Искам да Ви попитам: намерих списък с необходими неща за родилното, предоставен от Токуда. Въпросът ми е сещате ли се за нещо допълнително, което да сложа в чантата , а пропускам, освен долуизброените.

Общи условия

Активация на акаунт