Априлче 2025г./тема 6/

• 29 881
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро,взех твърд повивалник,който няма да ми върши работа,че идва голям.
Ще слагам върху кошарата направо,но не измерих преди това.
На мен ми трябва мек.
Ако някой си го хареса,давам го за 20лв. 🙂

Кактус,с тази температура не знам как не са те приели за наблюдение.
Бързо оздравяване!

# 556
Аз също се изненадах, че не ме приеха, аз едвам си стоях на краката. АГ иначе се обади веднага и каза да започна нещо противовирусно и че няма проблем за бебчо. Ама за аналгина не смея да го послушам, защото си е опасен. За сега имам Изопринозин, а за довечера съм си поръчала Авирон рапид 😊

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 11:33 от Kactus

# 557
Бързо оздравяване, Кактус. Дано спадне скоро температурата. Бебчо ще е добре. Но за твое успокоение, отиди утре да го видят.

# 558
Кактусче, не ти ли изписаха и нещо хомеопатично? На мен парацетамол въобще не ми действаше и съм пила един аналгин и студени компреси на 39,5. Моята лична лекарка тогава ми изписа парагрип и ми помогна, но не бях с грип, а някакъв респираторен вирус. Много пъти съм питала АГ за аналгин - цитирам от 1 нищо няма да стане, защото и в болница да влезеш, ще ти слагаме по-тежки неща.
Иначе тогава и аз търчах да ме прегледа и пак беше отговора, не си първата бременна болна... (Докторът не е нехаен, просто е много спокоен и гледа да не ме панира). С бебето всичко беше наред, беше някъде преди 20 седмица.
Стискам ти палци и вярвам, че всичко ще е наред.

# 559
Момичета, аз приключих с венозния магнезий, надявам се повече да няма контракции. Не че знам как и дали ги усещам, просто понякога ми се стяга корема. Дано не е опасно и дано си стои още месец в корема, аз съм 33 седмица.
Дадоха ни твърд повивалник, изглежда лесен за почистване, но наистина твърд, с една пеленка ще е отгоре.
Иначе стерилизатор взехме със сушене, на Philips, както и стъклени шишета. Памперси заредих от още от черния петък на premium care.
От утре започвам да пера, много се страхувам малкия да не заизлиза рано и дали ще усетя, ако има проблем. Иначе се е обърнал вече.

# 560
Благодаря за подкрепата, момичета ❣ Цяла нощ поддържах между 38,5 и 39 градуса. Към 4:30ч ходих до спешното и останах разочарована. Бебето не го прегледаха, а почти 5 часа бях с 39° и пулс 141...Изписа ми само свещички парацетамол от 300мг и да слагам по 2 броя, също и сироп Лихенсед. Аз си пия и Биозин мама, но нищо не помага. Спадна макс на 37,7...Сега сложих още една свещичка. Правих комбиниран тест и излезе бледа черта на грип В. Ама то си беше ясно, че е грип при мен, защото нямам мускулче, което да не ме боли. Отделно смуча и Кависепт, ще пия чайчета, вит. Ц, а утре може да си взема Авирон, ще видя. Само се моля вече да падне тази температура 🤒 Главоболието е ужасно. Много се притеснявам температурата да не навреди на бебчо. Иначе първоначално ме пращаха в родилното, хаха, помислиха, че раждам. Ще пиша на АГ, ама надали ще отговори скоро.

Здравейте, следя ви от началото, но дойде време (по-добре късно хах) и аз да се запиша с термин 26 април и момиченце.
Кактус и ние вкъщи бяхме болни, мъжа ми се оправи с авирон, вдигаше температура 37.5-38.5, аз изкарах 2 дни с ниска температура 37-38 и с парацетамол падаше, мина ни, но остана една ужасна кашлица, която може и със седмици да продължи. Освен същия сироп ми предписаха и спрей за нос silvertuss и инхалации 2 пъти на ден пулмикорт + физ. Р-р.
Инхалациите ми влияят най-добре като, че ли, може и само с физиологичен. От толкова кашляне имам чувството, че корема ми ще гръмне направо… ужасен грип Sad пожелавам бързо оздравяване!

# 561
Здравейте, каква козметика ще купите за бебчо?

# 562
Много благодаря ❣️ Ще пия и аналгина, защото парацетамол не върши работа. Дано Изопринозин и Авирон да оправят положението. ❤️

# 563
Здравейте, каква козметика ще купите за бебчо?
Колебая се между бочко и mustela

# 564
За козметика - wooden spoon за миене, линимента на Мустела, и един крем на Weleda за подсичане. Сигурно ще ми трябва и лосионче за масажи.

# 565
  • Смолян
За козметика - wooden spoon за миене, линимента на Мустела, и един крем на Weleda за подсичане. Сигурно ще ми трябва и лосионче за масажи.
Същото съм взела и юриаж, като мляко

# 566
Аз съм взела всичко на Mustela- измивен гел, олио, линимент, цикастела и още едно кремче против подсичане.
За крусти, ще взема на wooden spoon.
Ако не му понесе mustela-та, ще сменим с а-дерма, но за сега не ми се иска да купувам 100 различни продукта.

# 567
Здравейте, мами във 32-ра г.с съм и не усещам толкова ритничета от бебчо а по-скоро като бутане и повдигане има ли повод за притеснение... Благодаря предварително за съветите и мнението.

# 568
Важното е да усещаш движение.
Моя се е обърнал с главата надолу и гръбчето към преднат ми стена и така е вече бая седмици, корема редовно ми придобива странни форми (отпечатва се гръбче, понякога краче) . Та предимно усещам бутане и разтягане. Вече съм в 34та и май му е леко тесничко.

# 569
Никол, ако си с предна плацента е възможно.

Кактусче Как си?

Днес е от активните дни на девойката и направо ме пребива с тези ритници. Включи и ръцете и задника в действие. Мислех си, че като се разтъпча малко ще се кротне, но не … Минахме покрай Зара и HM да оставим дрехи за рециклиране и дарение. Минахме и през други магазини за бързи покупки и пак се чувствам като направила някой планински преход.

Общи условия

Активация на акаунт