Априлче 2025г./тема 6/

• 27 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Момиче, 33 г.с съм, на преглед съм на 4 Март, обаче усещам малката да рита в долната част на коремчето и вероятно не се е обърнала още. При вас как е, обърнаха ли се вашите Слънчица?

# 571
Аз от няколко седмици я усещам долу, но не знам дали са ритници или ръчичките. Обърната е с главата надолу. Горе я усещам по-рядко, но съм с предна плацента, и това може да влияе, да не я усещам така често.
На 10.03 ще видим каква й е позицията пак. Ще мерим и тоновете тогава.

# 572
Моето бебче си е главично от доста ранни седмици, като го усещам по един и същ начин и съм сигурна, че си е в същата поза. Главата долу, дупето под дясното ми ребро и краката отляво излизат като се разтяга 😀 Също усещам хълцането долу в дясно.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 23:20 от аНонИмнАа.

# 573
При мен също от около 6 тия месец е с главата на долу. При мен дупето е под лявото ребро, а краката са под дясното и често там е доста по-издут. Като легна на лявата страна и краката започват да излизат при любовните ми дръжки. Като започне да ме бута и с ръцете и ги усещам ниско долу.

Момичета каква четка и гребен взехте за разресване. Четох, че DM имат мекичка, но намокрили се мирише доста лошо. Аз още не съм взела и помпа за кърма. На последната лекция ни обясняваха как не се ползвала първите 2 месеца, освен ако нямаш проблеми с твърди гърди и тогава се ползва броени пъти. Съвсем ме объркаха вече.

# 574

Аз взех този комплект. Ако нещо не ми хареса ще купувам в последния момент само някоя четка отделно.

# 575
  • Русе
Моля те вземи си помпа, толкова много неща купуваме, а тя може да бъде невероятно спасение. Да има риск и да не ти трябва, но какво по хубаво,да си се застраховала и да е нямало нужда Simple Smile.
Препоръчвам ти да си вземеш ръчна,щом се колебаеш дали въобще ти трябва.
Прекрасен избор са Авент и Медела, цените са сходни. С тях също се получава добра стимулация.
Има ситуации, в които,докато бебето се научи да суче, за да не се задържа мляко и да ви боли, а и да стимулирате производството на кърма, то е нужно изцеждане. Аз си се изцеждах доста предния път и се стимулирах. Отделно, че държах да захранвам с кърма и с помпата беше възможно Simple Smile

Моя приятелка,която роди преди 6 дни, беше с голяма бучка в дясна гърда. Тя не си взе помпа,защото така я посъветваха други дами. Тя реши да види дали има нужда. Хубавото е,че успя да се свърже с добра акушерка от родилното и сега ,за да оправи нещата препоръката е изцеждане на 2ч. В резултат вече е много облекчена, тръгнаха нещата и даже бебето засука, тъй като си прави лека стимулация преди кърмене и за малчо става лесно.
И с цялото лирично отклонение - моля ви, вземете си помпа Simple Smile.

При мен също от около 6 тия месец е с главата на долу. При мен дупето е под лявото ребро, а краката са под дясното и често там е доста по-издут. Като легна на лявата страна и краката започват да излизат при любовните ми дръжки. Като започне да ме бута и с ръцете и ги усещам ниско долу.

Момичета каква четка и гребен взехте за разресване. Четох, че DM имат мекичка, но намокрили се мирише доста лошо. Аз още не съм взела и помпа за кърма. На последната лекция ни обясняваха как не се ползвала първите 2 месеца, освен ако нямаш проблеми с твърди гърди и тогава се ползва броени пъти. Съвсем ме объркаха вече.

# 576
MirelaSАз мислех да взема Spectra, защото имам проблем с ръцете и с ръчна няма да се справя. В крайна сметка все пак мисля да взема и ако не я ползвам се сменят частите и може да се продаде. Но едни казват ползвай, други не 😁

# 577
Според мен покупката на помпа за кърма е задължителна и затова и вече в доста болници препоръчват да се носи в багажа.
Със сигурност първите 1-2 дни може да не трябва, но после ще имаш нужда от нея.

# 578
  • София
Аз имам електрическа на Cangaroo от първата ми бременност, най- доброто нещо, което съм си взела и верен помощник 1 година и 7 месеца. Heart Сега мъжът ми ми направи подарък с мобилна помпа, която се слага само в бюстието и може да си вършиш всичко, защото просто не го виждам с 2 годишен щурак и да седна и да се цедя, той ще ми я вземе на минутата Grinning

При мен девойката също се обърна и е ниско, пратиха ме вече на тонове и чакаме, уж ме следят, защото първото ми раждане беше доста внезапно и без никакви признаци. Сега са на тръни и чакат, аз също се притеснявам и днес посъбрах някои неща за болницата.
Вие приготвихте ли багажа или още ви е рано?
Моят термин е 2.04, но не ми дават надежди да издържа до термин. Grinning

# 579
Момичета, каква е разликата между пелена от тензух и муселин?
https://
-Муселинът е двоен тензух, по-качествен от тензуха, по-мек,  въздушен (за през лятото) и топъл (за плез зимата), тъй като има въздух мужду двата слоя. Може да служи и за меко лятно одеяло, както и при кърмене.
-Бархетът е  плътен памук, трудно попива.
-Тензухът вече го знаете, рехав памук, най-тънък от всички памучни пелени. Попива много добре, затова може да се сложи  върху хавлийката, или върху бархетена пелена, за да попие капчиците след баня . За тази цел може да служи и муселинова пелена. Бархетът е една идея по-груб.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 01:06 от noa_bg

# 580
Точно пък в началото,първите 1,2 дни е задължителна помпата.
С първото раждане(секцио) дойде една,стисна ме,излезе. 1 капка кърма и вика почвай да слагаш на гърда и започнах аз.
Слагам си аз детето,уж суче,мисля си че яде и така 2 дни, накрая се оказа че нищо не яде,тя кърмата ми не тръгнала ...
И добре,че беше помпата ,за да изцедя,защото гърдите ми почнаха да се изпълват и да стават твърди.
Момичето,с което бях в стая вика почвай,ще вдигнеш температура и някой мастит ще направиш...и така
За мен е задължително да имаш още от болницата 😊

# 581
И аз съм на мнение за помпата, че е нужна в началото. Не пречи да имаш за всеки случай.

# 582
Кактуче, как си?

За козметиката - за подсичане на Бебо, олио за масаж от ДМ с невен, шампоан/деш гел на Weleda и лосион за тяло на Mursela Organic.
Малко миш-маш направих, обаче си ги проучвах поотделно и ми хареса, като продукти. Цяла серия от нищо не ми хареса.

# 583
Много ви благодаря, момичета ❤️ температурата успявам да я сваля 37,5 😊 Още ми е мнооого отпаднало и имам ужасна постоянна суха кашлица....горкият бебок не може да спи от кашлицата ми и не спира да мърда доста силно и се вижда как диша през корема ми. Дано да е добре миличкият. ❤️ Много се пазете, защото този вирус е ужасен.

# 584
Аз кашлям от тъпите сополи, така че четох за кашлиците. Няма опасност за бебета, нищо че изглежда все едно целия ни корем се тресе. Така че поне това не го мисли!

Общи условия

Активация на акаунт