Априлче 2025г./тема 6/

• 27 053
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Момичета колко нощници сте взели за родилното? И само с къс ръкав ли?

# 601
Ще взема 3 за всеки случай,иначе с къс-да е удобно ако има абокати и т.н.
Ще взема и едно халатче ако ми е студено,или като излизам да се раздвижвам 😊
Момичета колко нощници сте взели за родилното? И само с къс ръкав ли?

# 602
Взела съм 2 нощници - една с къс и една с презрамка, която се откопчава и халат.
Днес взех еднократни гащи и превръзки canpol babies от ДМ, имаше и талонче за -20% в приложението. Взех подложки за кърмачки на Avent и едни успокояващи патчове за зърна, също ДМ.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 20:46 от Мануна

# 603
Аз взех 2 нощници, 1 с къс и 1 с дълъг ръкав.

# 604
Имате ли отзиви за тези еднократни гащи? В случая няма нужда от превръзки.

# 605
Пуснах една малка поръчка от Комсед с 25% отстъпка, за жалост нямаше някои от нещата онлайн, а не ми се разхождаше до магазина. Взех още един препарат за пране, силиконови протектори за зърна на Avent, четки за почистване на шишета и биберонки и др. През нощта пак бях с болки. Днес мисля да слагам памперса за легло под чаршафите за всеки случай 😀

Сложих в куфара нещата, които са налични към момента за болницата. Но май малкият куфар ще ми е малък. Ще мисля дали да не извадя другият , който е по-голям. Другата опция е просто ММ да носи при нужда или ще извадя някои от нещата 😀 Иначе съм взела 2 нощници, въпреки че в Токуда (ако се получат нещата да съм там) уж няма да ми трябват. Но ако е така ММ ще ги вземе. Иначе и двете са с къс ръкав. И един халат съм подготвила, за да не се развявам с тези нощници пред хората 😃

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:56 от Пълнолуние

# 606
И моят най-малък куфар няма затваряне 😂 Утре ще изкарам по-големия. Даже нещата на бебето (памперси и мокри кърпи) съм ги сложила в торбичка, за да ги дам директно, а не съм слагала сешоар, преса и гримове, ще карам мъжа после да ми носи нещата

# 607
Лили, аз за бебето нищо не съм сложила 😁 Сложих 2 нощници, 1 халат, чорапи, сутиен за кърмене, 2 чифта памучни гащи, 1 голяма кърпа за баня, кърпички за дезинфекция, кърпи за кърмачки, подплънки за кърмачки, кремчето за зърна, четка и паста за зъби. Козметика много малко съм взела. Едни чехли сложих и превръзки. Чакам джапанки, че моите са с мекичко и ще трябва да чакам да съхне . Дрехите за изписване на мен и на детето ще ги донесе мъжа ми. Шоколад съм записала, но преди тръгване ще го сложа в багажа, че ще стане на течен шоколад.

Остана да поръчам помпа за кърма, която да сложа в багажа. И компреси не съм поръчала, сега ме подсетихте. Поне са в списъка ми.

# 608
Здравейте, момичета 🌸
Отдавна не съм се включвала , но Ви следя 🌸
Надявам се всички сте добре ❤
Афродита, от сърце пожелавам всичко да е наред и скоро да си вкъщи , а бебчо да поизчака още няколко седмици.🍀
Да Ви споделя, че и аз преминах през някакви премеждия. Преди 2 дни , без никаква причина, започнах да правя кръвно 130/90… Слава Богу, не повече, но не успявах да го сваля с часове. Жестоко подути пръсти на краката и ръцете … и много силно главоболие. В крайна сметка , след консултация с кардиолог, вече съм на прием на Допегит 2х1 и след 2 дни нещата влязоха в норма. Оказа се, че, поне при мен, въпросният медикамент започна да влияе след 2 дни.
Не съм стигнала до болница, запазих самообладание, но бях на косъм. В сряда съм на ехограф, ще кажат какво е положението. Надявам се да е нямало отражение.
Иначе с мъжа ми решихме да си направим едно малко пътешествие до Велико Търново за празниците. Чувствам се отлично, но ми е малко гузно, защото видях, че вчера съм минала 10 км пеша … а в Търново не е като да няма денивелация. И сега малко се притеснявам да не е станало проблем 😏 особено като прочетох какво е написала Афродита.
В тази връзка писах на Афродита на лично, но мисля , че ще е полезно и за другите дами тук, ако е удобно да споделиш как разбра за скъсената шийка? Дали имаше болезнени контракции или го установиха на рутинен ехограф?

# 609
Зари, радвам се, че вече си добре.❤️
Според мен всичко се установява с ехографа. Има доста жени с голямо разкритие без да разберат, те усещат, че раждането предстои и отиват до спешното, но не и че трябва да започне напъването, всякакви случаи има. Тези жени всъщност са големи късметлийки, защото пропускат най-болезнените моменти.
Луничке, аз май ще взема електрическа помпа на Кикабу. Не е много скъпа и има само хубави отзиви за нея.
И моите мъчения продължават....
Скрит текст:
Като усложнение на грип В, май съм и с ларингит.
Ако и днес продължи кашлицата, отивам за друг сироп и евентуално отново на лекар. Аз и преди си имах кашлица от рефлукса, но тази кашлица в момента не е нормална. Една е да кашляш на 10-15 минути, но не и 10 пъти в минута, т.е. получавам пристъпи. Кашлям дори, докато спя 😞 Гърлото ми стана рана, повръщам от напъните и усещам болки между краката, когато се закашлям. Такава силна кашлица може да доведе до преждевременно раждане за съжаление. Имам и мускулна треска на гръдния кош. Никога преди не съм имала толкова задушаваща кашлица и болезнена. Нито три вида смукалки, нито сироп, чай и мляко помагат. 🥺 На два вида противовирусни съм...Бебчо не може да спи от кашлицата ми.
ПП кашлицата си продължава и тази сутрин, а усещам още по-неприятна болка, натиск и парене между краката. Моля се да нямам разкритие.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 07:34 от Kactus

# 610
Здравейте, момичета 🌸
Афродита, от сърце пожелавам всичко да е наред и скоро да си вкъщи , а бебчо да поизчака още няколко седмици.🍀
Да Ви споделя, че и аз преминах през някакви премеждия. Преди 2 дни , без никаква причина, започнах да правя кръвно 130/90… Слава Богу, не повече, но не успявах да го сваля с часове. Жестоко подути пръсти на краката и ръцете … и много силно главоболие. В крайна сметка , след консултация с кардиолог, вече съм на прием на Допегит 2х1 и след 2 дни нещата влязоха в норма. Оказа се, че, поне при мен, въпросният медикамент започна да влияе след 2 дни.
Не съм стигнала до болница, запазих самообладание, но бях на косъм. В сряда съм на ехограф, ще кажат какво е положението. Надявам се да е нямало отражение.
Иначе с мъжа ми решихме да си направим едно малко пътешествие до Велико Търново за празниците. Чувствам се отлично, но ми е малко гузно, защото видях, че вчера съм минала 10 км пеша … а в Търново не е като да няма денивелация. И сега малко се притеснявам да не е станало проблем 😏 особено като прочетох какво е написала Афродита.
В тази връзка писах на Афродита на лично, но мисля , че ще е полезно и за другите дами тук, ако е удобно да споделиш как разбра за скъсената шийка? Дали имаше болезнени контракции или го установиха на рутинен ехограф?
Здравейте, имах болки няколко дни. Но вчера сутринта станаха по силни и реших да дойда в спешното да ме прегледат, така се установи, че е скъсена.

# 611
Здравейте, момичета 🌸
Здравейте, имах болки няколко дни. Но вчера сутринта станаха по силни и реших да дойда в спешното да ме прегледат, така се установи, че е скъсена.

Здравейте, при мен болките бяха много леки като при цикъл, но по- леки. Започнаха в събота вечерта, но ми минаха бързо, в неделя не ме болеше нищо и понеже вечерта пак усетих, че леко ме наболява, решихме с мъжа ми да дойдем до спешното. Но, аз имах и съвсем малко зацапване след ВЦ, като казвам малко- наистина много бледо розово. Единствената причина да тръгна към спешното беше, че съм в 8ми месец и нещо не ми даваше мира. Общо взето, нямах интуиция, че ще родя, но имах усещането, че нещо става и трябва да ме прегледат.
Според мен при всеки ще е индивидуално с болката и кое как се усеща. Аз имам ужасно болезнен цикъл и повечето контракции ми бяха по- поносими (освен последните 20/30 Мин).

# 612
Кактус, опита ли инхалации и ако имаш овлажнител за стаята, в която спиш? Аз около 16 - 18 седмица бях с ларинго - фарингит и това единствено горе-долу ми помогна, както и гаргара или чай от лайка. Тогава ходих на УНГ, на мен ми е като хроничен този ларинго-фарингит и също имах ужасна кашлица, но д-р каза, че като цяло няма лечение, единствено овлажняване на носоглътката.
 Сещам се че и ефервесцентни таблетки калции ми изписа тогава, за да спаднел оттокът - за пръв път чувам. И каза постоянно да смуча бонбони, също за овлажняване.
Изписа ми и някакъв сироп, който не помня какъв беше, но пих малко от него, защото видях, че има алкохол вътре (уж специално беше проверил УНГ дали може за бременни).
Надявам се да мине възможно най-бързо.

Зариа, и аз съм на Допегит, даже трябва да пия 3х1, за да поддържам около 120/80. Преди да ми го изпишат бях вдигнала около 150/90. Също леко съм се подула и доктора ме следи изкъсо за прееклампсия, накара ме да пусна количество белтък в урината (макар че излезе отрицателен на стандартните тестове за кръв и урина).
Едва ли ще има някакъв проблем с бебчето, след като не си ги усетила тези километри, ние вчера с мъжа ми направихме около 30 мин разходка и се изморих - все трябва да седна някъде, че кръста почва да ми опъва.

# 613
Момичета днес щяха да ме изпишат, но май ми падна тапата и ме задържаха обратно за наблюдение. Започнаха ми и кортикостероидни инжекции за развитието на белите дробове на бебето, поне така разбрах. Вече ще полудея от паника…

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 13:42 от Не се сърди, човече

# 614
От това, което чета, тапата може да падне седмици преди да започне реалното раждане.
При всяко положение инжекциите са супер, за да може бебето да е подготвено, каквото и да стане.
Знам, че е ужасно трудно, но се довери на лекарите, не сме им първите и знаят какво правят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт