Априлче 2025г./тема 6/

• 27 039
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Афродита, в мартенската група много мами бяха написали, че са стояли с паднала тапа повече от месец.
Най-важното е, че си под лекарско наблюдение и то в една от най-добрите АГ болници. Лекарите в Токуда знаят какво правят. Не случайно им се доверяват толкова хора и то с проблемна бременност.
Стискаме палци и ти, и малкото човече да сте добре 🍀❤

# 616
Афродита, не се притеснявай за тапата. Писала съм с много момичета, на много от тях тапата пада цял месец преди раждането. Само трябва да се пазиш повече от евентуални инфекции. Задължително се започва с кортикостероиди, в добри ръце си.

Sande4, милата.....наистина ти съчувствам 😞 вкъщи нямам инхалатор, но ще пробвам с тенджера с гореща вода, а вътре ще сложа малко билки. Нямам и овлажнител, но наистина май има някакво минимално облекчение, когато изляза на отворената тераса. Ще си взема овлажняващи смукалки иии Мариямед 😅 Поне температурата вече не се вдига повече от 37,5. Утре трябва да ходя за майчинството и докторът ще каже дали е необходимо да провери шийката.

# 617
Кактус, и аз нямам инхалатор и си правих инхалациите с тенджара с лайка и сода - даже УНГ каза, че е по-добре така, повече овлажнява.

Излезе ми резутат за количество белтък в урината - 0,20 при референтни стойности до 0,22 - утре съм на тонове и вземане на микробиология, ще видим какво ще каже лекарят.  Сигурно ще ме кара пак да правя, че е доста близко до границата.

Много е неприятно това изследване - в една туба си събираш урината от цял ден Mask дано не ви се налага да го правите.

# 618
Sande4, сърдечно ти благодаря за съвета. Тъкмо с лайка смятах да си правя, ще добавя и сода за хляб. А това изследване...изключително неприятно. Стискам палци утре всичко да бъде наред 😘

# 619
За инхалатора - така или иначе ще ви трябва за бебето, направо купувайте един, само гледайте да им приставка за възрастни. Ние така направихме в събота, че не се издържаше вече с тези сополи.

# 620
Ще споделя моето лично мнение за инхалаторите, всеки сам си преценява и в никакъв случай не агитирам или нещо подобно. Аз честно казано нямам намерение за сега да купувам инхалатор. Това не е задължителна покупка. Доста педиатри го наложиха, защото не спират да изписват кортикостероиди и не знам още какво си и то без да е необходимо. Особено за случаи като моя, трябват инхалации с тенджера, не ми трябва нещо, което да стига до алвеолите. Инфекциите на горните дихателни пътища са в пъти повече от тези на долните, а инхалациите с инхалатор помагат само при възпаление на долните дихателни пътища, защото са микронизирани и идеята е да стигат точно до алвеолите. Да, могат да помогнат и за хрема, но аз не бих рискувала с инхалатор, когато класическите инхалации са напълно достатъчни. Аз лично мога да препоръчам инхалатор Зано, но няма да купуваме за момента.

# 621
Здравейте, момичета,
Приятно ми е да се запознаем, нова съм тук. Терминът ми е живот и здраве на 28.04.2025 г. Влизам само в тази група и чета всичко, което пишете. Много сте готини всички! По принцип съм затворен човек и не обичам много да пиша, затова досега не съм се включвала, но ето, че намерих момента, защото имам един много голям страх през последния месец. Ужасно ме е страх от върлуващия грип, тъй като съм бременна. Този страх се поражда от факта, че го карах миналата година точно грип Б и 5 дни не можех да сваля 40 градуса температура, стигнах до спешното..... Много се притеснявам, че ако сега това се случи, бебчо може да се роди по-рано (сега съм в 33-ра седмица) и направо умирам от ужас. Опитвам се да не натоварвам хората около мен, затова държа тези страхове за себе си, но понякога ми идва в повече... Винаги съм била по-притеснителна и може би сега ми се обостря тази черта от характера. Стремя се да се разсейвам, но ето, например вчера отидох до аптеката да си взема витамини и имаше една жена до мен (без маска, а аз бях), която кашляше и каза на аптекарката: „Аз съм с грип“. Не мога да разбера тези хора, толкова ли е трудно да сложиш една маска?! Дори спрях да ходя на работа заради това и се чувствам като затворник в къщи, никъде не излзиам... Та, въпросът ми е основно към Кактус или други мами, които са го изкарали: страхувам се най-вече от високата температура. Успявате ли да я свалите с нещо или тя постоянно остава висока? Какво най-много ви е помагало да я свалите? Колко горе-долу продължи това с температурата и т.н.? Ще съм благодарна за всеки съвет, защото така бих се успокоила... Ако желаете, може и на лично да ми пишете. Благодаря предварително! Пожелавам на всички ви леко и безпроблемно раждане и здрави бебчета! Heart

# 622
Момичета, пожелавам Ви бързо възстановяване 🍀
Иначе ние имаме инхалатор Зано с накрайник и за деца. Взех си го за мен преди 5-6 месеца. Не че го използвах …
Само да кажа, за всички като мен, които са решили да правят фотосесия в 9 месец… не се правила в 9 месец 😏. Най-късно в средата на 8-мия. Нищо де, ще ми вземат парите, но не було хубаво в 9-тия.
За всички , които искат да се документират като тюленчета (като мен 😂).

# 623
Зари, защо не е хубаво?

Кактусче, аз имам тегави спомени, когато като малка ми правеха инхалации над легена с лайката и просто не мога да си го причиня това в момента. Беше ми като някакъв кошмар как ме завиваха с едно одеяло и се потях отдолу и кашлях над легена... ужас Laughing

Сани, навън е прекрасно слънчице днес - ако си от София. Излез на някоя пейка и се погрей Simple Smile
Всичко ще е наред, 33та седмица означава, че бебето ще се справи, ако по някаква причина се наложи да го извадят по-рано. Всичко ще бъде наред, тревожността е хубаво нещо в граници, докато не ни пречи да функционираме. Иначе за хората без маски - такива са, затова ние се пазим повече в момента.

# 624
Защо не е хубаво, Зари? Аз направих в началото на 8-ми месец. Стана ми странно, че фотографа питаше в кой месец съм, но предположих, че иска да знае, ако реши да качи снимките в страницата си.

За хората без маски ми обясниха, че болните няма смисъл да носят, защото не могат да дишат. Маските са за здравите да се предпазят от болните. Тоест маската е достатъчно да те предпази, ако е добре сложена.

# 625
Аз днес влязох в 36 г.с. Сиреч 9 месец. Обадих се днес , за да си запиша час за фотосесия и първият въпрос беше в кой месец съм. Като казах 9-ти и реакцията не беше никак добра. 9-ти месец бил толкова непредвидим. Днес било вторник, не се знаело докато запишем час за събота какво ще стане. В 9 месец очаквали всичко. Освен това и на фотографът му било много притеснено, защото момичетата трудно издържали на снимките. Вече не било лесно да стоим повече време изправени , на много момичета им падало кръвното,  ставало им лошо, освен това смяната на тоалетите също била по-трудоемка. Абе, не препоръчват.
Та, понеже моят термин е на 02.04 и днес влязох в 9-тия , Ви пиша, ако имате такива идеи, да не чакате. Фотографът ми каза, че и в средата на 8-мия месец било достатъчно добре оформено коремчето, за да станат прекрасни снимки. А от чисто визуална гледна точка , към 9-ти месец започвали момичетата да подпухват от задържана вода.
Както казах, ще ми вземат парите, но може би наистина е по-добре към средата на 8-ми. 😏

# 626
Благодаря за отговора, Зари, има смисъл наистина в това. Не пречи да си направите все пак някоя снимка за спомен. Особено, ако ходите някъде в парк, или на място подходящо за снимки.

Относно маските, и аз все се възмущавам на хората, че ходят наляво и надясно болни, не си слагат ръка, когато кашлят или кихат. После се сещам, че може би няма кой да им помогне и се налага сами да вършат всичко, макар и болни, но това не ги оправдава, че не си слагат ръка върху устата, когато кашлят. А и мъжа ми постоянно е по магазини, на работа или други задачи. Няма как да се предпазя изцяло.

# 627
Момичета, аз съм се нагледала в кантората на какво ли не. Имахме един абсолютен олигифрен -клиент, който дойде в кантората с шарка!!! В онзи момент имах колежка, която беше бременна в 6-7 месец. Само му видях нашарената физиономия и директно го попитах да не би да е с шарка. При което той ми махна пренебрежително с ръка, едва ли не, че нищо му няма. Изгоних го като мръсен помияр. След това си спомням, че минавахме цялата стая и всичко, което беше пипнал със спирт. Слава Богу, нямаше последствия.
Мисълта ми е, че трябва ние да се пазим, на никой не му дреме за другарчето.
Момичета, въпрос: как процедирате с музикалните плюшени играчки за бебета? За колички, кошари и тн? Няма как да го пусна в пералнята, защото музикалният механизъм не се вади… чудя се дали е добра опция да го завъртя в сушилнята и после през парогенератора?

# 628
Здравейте, момичета. Виждам, че обсъждате инхалаторите и да дам своя опит с малко дете.
Моето дете прави бронхоспазми през нощта и първият път, когато се случи беше ад под небето. Не пожелавам на никоя майка да го преживее, а и тогава линейка не пожела да дойде. Бронхоспазъм е блокиране на гърлото на дете, така наречения още круп, детето реве, посинява, не може да поеме въздух. За съжаление последните години все повече дечица има с такива проблеми. Отново за съжаление се лекува само с кортикостероиди. Така омразният ми пулмикорт, но това е положението.
Иначе инхалациите с физиологичен разтвор са супер при хрема. С тенджерата с лайка детето не иска да седи.
Зари на музикалните играчки нищо не им става от пералнята. Даже през сушилня, ако спрат да пеят, понякога се връщат от мъртвите.

# 629
За мен е безотговорно да си болен и да си без маска. Мое мнение, все пак. Аз навсякъде ходя с маска, болници, апкетеки, магазин и тн. ММ също.

Последните дни пак съм с болки. Днес ходих да си взема 45 дневният болничен. Пуснаха ми микробиология. Тези дни съм на кръвни изследвания и урина. Бях се притеснила дали не се е скъсила шийката, не е . За сега всичко изглежда наред. Утре съм на последна ФМ.

И при нас драми с комшиите. Отказват да си разбият стените, за да видят теча при кой е. И оставаме блокирани с ремонта. И с мокра стена. Не знам дали законово някак можем да ги задължим … Това да имаш ненормалници съседи …

Общи условия

Активация на акаунт