Априлче 2025г./тема 6/

• 27 014
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Пълнолуние,  професионален домоуправител може да ви помогне в случая, поне да ви насочи. Покъртително нагли съседи...
Аз си измих косата и имам чувството, че всичките ми жизнени сили заминаха в канала. Вече съвсем съм взела-дала, гледам да лежа повече, не ходя по разходки, заради контракциите, и пера дрешки.

# 631
Сани, не се притеснявай за температурата, в напреднала бременност не е опасна за бебетата. Много трудно я свалих, защото точно тази година е най-тежкият грип тип Б от 15 години назад. Денонощно с компреси, аналгин и свещички парацетамол. Отделно противовирусни. Кашлицата обаче е.....

Иначе маска трябва да носят болните, а не здравите! Това е такава безотговорност да си болен, а да не носиш маска....Аз съм носила маска на работа и пак съм се разболявала...иначе и аз вечее слагам, когато сме навън, чееее наистина този грип ме съсипа. Имаме толкова неща да свършим, а от тези болести не можем. Не мога и час за фотосесия да запиша. Аз също ще вляза в 9-тия месец, няма начин. Сега съм болна, после на мъжа ми ще му вадят мъдрец....

Инхалатор със сигурност ще вземем Зано, просто много тайно се надявам да не ни потрябва и за това не сме купили.

Луничке, много съжалявам за перипетиите. 😞 Щом от днес си в майчинство, значи и твоят термин е 18.04 ❤️ Моят също е от днес, но ще ходя утре за него.

# 632
Значи сме трите заедно Blush

# 633
Моят болничен е от 3.03, но заради почивният ден днес го взех.

Блока ми е 14етажен и всякакви откачалки имаме.  Иначе от 2-3 години сме с Profidom , някаква фирма домоуправител. Ще ги питаме за насоки, както и как може да съдействат за комшията, който ни е взел таванското и да ни го освободи.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 15:54 от Пълнолуние

# 634
И аз така мислех, че маски предимно е редно да носят болните, но като ми казаха, така, помислих, че има логика. Кактус, напълно си права, безотговорно е. Ако носиш маска и си болен, поне хората ще знаят да се пазят.

Зари, нямам думи, това вече е лудост, със шарка и навън, и то в кантора.

Пълнолуние, няма как да няма начин да не изискате да се провери и нагоре, проблема е общ в този случай. Пробвайте със събрание на входа и решение с протокол.

Аз не смея да кажа, че нашата съседка от няколко месеца спря да ни тормози, поне нощем и можем вече да спим спокойно. Минаха два месеца и малко оттогава. Но отзвук има още от нейните действия. Стреса започна лека по лека да отминава. По едно време всяка вечер се молех да не започне пак отново. Постоянно под напрежение бях, дали няма да почне пак. Мъжа ми и той подскачаше, ако чуе нещо. Не съм го виждала такъв.
Хората казаха, че се разболяла и сега има други проблеми. Буквално 4 месеца си даде здравето и силите по нас. Ние не спяхме, но и тя не спеше, за да ни тропа. Отделно местенето на мебели. Да не говоря и за злобата, която е вложила в тези нейни действия.
При нас се оказа, че само професионален домоуправител ще помогне, с глоби, но... съседите не искат да плащат. Бяхме в някакъв кръг, от който нямаше излизане. Вярвам, че само Бог сложи край на тази лудост.

# 635
Луничке, не съм съвсем наясно какъв е казуса, но , ако имате теч, който е провокиран от техния апартамент, единственият начин приндудително да ги накараш да го отстранят е по съдебен ред … А това е супер, супер времеемка процедура. Ще викат вещи лица, за да установят от къде идва теча и , ако си спечелите делото, ще може принудително да влязат в дома им, за да отстранят теча. Ако продължават да отказват достъп се влиза с Частен съдебен изпълнител.
От сърце ти пожелавам да не стигаш до там.
Но няма как да накарате някой да Ви отвори жилището си, камоли да си направи ремонт. Затова отправяш молитви да се паднеш на читави съседи 😏

# 636
Като ви чета ужасите със съседите, направо не мога да повярвам колко проклети хора има Sad
В нашия вход сме малко, половината са супер надути хипстъри, но поне над и до мен са супер хората...

# 637
Момичета какви нощници сте си взели за болницата със презрамки или тип тениска...

# 638
Старата домоуправителка сложи бележка, че има теч в мазето и кои апартаменти да проверят тръби, щрангове и тн. На нас ревизионният отвор в банята е изместен на друга стена, не е там където са щранговете. Детската ни стая дели тази стена с банята и преместихме шкафа, който беше долепен до стената и се оказа, че стената е мокра, но не от горе на долу, а 1/3та само долу. Лайсната на ламината е заминала също. Помислихме, че е от нас и извикахме водопроводчици. Гледаха  с термокамера, но не се виждало много добре. В крайна сметка сменихме някакви тръби на мивката ни , врътки и не знам си какво. Обаче теча продължавал. Разбихме дупка в стената на детската и водопроводчика каза, че не е от нас, а от горе и според тях е отходна тръба. Качихме се при съседите над нас и при тях е мокра стената. Днес говорих със старата домоуправителка и тя сподели, че някои от съседите по-нагоре също нямали ревизионни отвори в банята и отказвали да дупчат стената за да проверят дали не е тяхната тръба. Според тези съседи проблема не е при тях и няма да правят нищо.  Ние хубаво ще затворим дупката, но стената ще продължава да се мокри и не се знае с ламината какво ще стане. Накратко не знаем от кой апартамент е. Отделно някой ни е заградил таванското помещение и още не заем кой съсед е, за да си придобием достъп. Заградени са 2 тавански и коридора пред тях. Оказа се, че не е съседа, чийто таванско се намира до нашето.  Извадихме и документ от общината все пак да не сме объркали помещението, но не сме . На ММ са му дали съвет да се направи застраховка и ако продължава теча да подадем иск и вече те да си ги гонят …. Не знам колко е опция това.

В крайна сметка важното е да сме здрави, но ни се иска да можем да си направим ремонт на стаята и детето някой ден да си я ползва. Но ако никой не локализира и отстрани теча, не знам как ще стане. Ще пишем на фирмата, която ни е домоуправител и ще видим какво ще каже. Ако няма как да ги накараме да отстранят теча, не знам какво ще правим. Ако трябва ще се съдим, знам ли …

Извинявам се за спама. Иначе днес премериха малката 1400гр. Все едно е отслабнала .. Утре ще видим колко ще кажат. Завъртяла си е е задника и сега е от дясно  и ме рита от ляво. Малко разнообразие да има.

Никол, тип тениска, т.е. с къс ръкав.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 17:30 от Пълнолуние

# 639
Момичета какви нощници сте си взели за болницата със презрамки или тип тениска...

Аз също съм с тип тениска, много потене пада (поне при мен и при съседката ми по легло беше така). Също, ще ви е удобно, ако кърмите, тениските да са с копчета отгоре на деколтето, за да не се сваля цялата нощница.

# 640
Мислили ли сте за фотосесия на новородените? Доста са нашумяли последни време и се чудим с мм

# 641
Мислили ли сте за фотосесия на новородените? Доста са нашумяли последни време и се чудим с мм

Аз не исках, но след всичко преживяно имам нужда от хубава емоция и малко да вдигнем вибрациите, малко да се отърся от стреса. А и е такова сладко пашкулче, рязко ми дойде настроение за фотосесия 🤣 и ще направим. При нас има опция да дойдат в стаята в болницата и ще запазя час за деня, в който ще ни изписват.

# 642
Да, мислим и ние за фотосесия на малката. Заради цените избрахме да направим фотосесия с малката, вместо с бременният ми корем. И двете ми се искаха, но решихме да е една само.

# 643
За град София ако имате препоръки, може да оставите линкове, че ние търсим 😇

# 644
За София препоръчвам “Калина ме снима” 🍀❤

Общи условия

Активация на акаунт