Априлче 2025г./тема 6/

• 25 478
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, каква е разликата между пелена от тензух и муселин?

# 76
Момичета, каква е разликата между пелена от тензух и муселин?
Ще попитам, когато отида в Тема-та, там се продават в комплект двата вида пелени за повиване 🤗

# 77
Тензухът е много по-фин и попива по-добре от хавлия. Мисля, че й от снимката, ще видиш разликата. Тензухът е бялото. Моят е от едно време.

# 78
Гери, а на кое казват още бархетна пелена? На муселина ли или е нещо различно? Аз иначе съм купила само муселин за сега.

# 79
Муселинът е тензух. Бархетът е плътен памук. Някоя опитна мама обаче да потвърди.

# 80
И бархет имам. Ето снимка и на него...

Това отдолу е пак тензух.
Имат разлика.
Най-попиващ е тензухът. Но моят пак казвам е от едно време и сега не съм срещала с такова качество.
Муселинът ми е от Лидл. Вероятно има по-хубав, но на мен не ни допадна и не съм търсила.
Извинявам се за грозния маникюр. Просто реших да съм без лакове по време на бременността.

# 81
  • Смолян
И бархет имам. Ето снимка и на него...

Това отдолу е пак тензух.
Имат разлика.
Най-попиващ е тензухът. Но моят пак казвам е от едно време и сега не съм срещала с такова качество.
Муселинът ми е от Лидл. Вероятно има по-хубав, но на мен не ни допадна и не съм търсила.
Извинявам се за грозния маникюр. Просто реших да съм без лакове по време на бременността.
Да Гери обадиха ми се още преди седмица някъде. Казаха, че няколко дни по-рано пак ще ми пишат на Вайбър да потвърдят и оставят адрес.
Иначе часа ми е от 10:00 в събота 22.02

# 82
Супер, че качвате снимки на покупките, аз още нищо не съм взела откъм козметика/памперси, мисля от ДМ да поръчам почти всичко и да ми го доставят, каквото го няма там, ще допълвам.
Аз бях днес на преглед и леко се притесних, бебчо е 1400 грама, в 30та седмица + 3 дни съм. Каза, че е малко дребен за седмицата, но всичко друго беше наред и не се притеснява лекарката. На мен все пак не ми е на 100% спокойно. Доста малко ям напоследък и съм 1кг надолу, последните нощи по веднъж ставах и да повръщам (освен през деня) и направо вече ме побърква това гадене.
Правихме и тонове, пулсът му беше около 150/160, казаха ми, че е добре.
Днес си сложих и ваксината за коклюш (комбинирана), мъжът ми май няма да си я слага, макар че гинеколожката не беше доволна 🤣 каза, че всеки, който ще е около бебето, трябва да си я сложи.
Та, така, мили мами. ❤️

# 83
Значи, същото ми казаха и на мен, Рали с разликата, че аз исках по собствено желание. Мислих, че още тая седмица ще пишат и обадят и затова те питам. Моят час е за 21. 16:15.
Аз съм много нахална и ще ги притесня
другата седмица.  Не могат да оставят непрегледана, напориста бременна.
Мила, тя ваксината е да предадеш имунитет на бебето. Тази ваксина е във ваксинационния календар и си има покритие. Тоест си се слага май през 10 години.
Моята бебка беше 1300 в 29 гс, а пия протеин... Не се притеснявай, то това не зависи от яденето за съжаление. Просто има по-едри бебета и по-финни за съжаление. За твое успокоение можеш да попиташ ти колко гр си се родила, мъжа ти и тн. Моят мъж и аз сме си били слаботелесни, а аз и особено злоядо бебе, та сега ми се върна с дъщеря ми. Тая надежда поне бебката да не е чак такаво злоядо чудо.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:32 от Gery666_

# 84
Мила, по новият ми термин съм в 30гс и 5 дни и бебо е около 1.5кг. Може и по-малка да е. С точност няма как да кажат, а и да не говорим какви са ехографите на лекарите работещи по ЗК. Така, че г/д е едно и също. По старият съм в 29 и 5 дни. Не са ми казвали, че е дребна и не се и притеснявам от това. Има още време все пак.

Кактусче Снимката с нещата за мен не съм ги взимала, а са ми подаръци от събития . Аз само съм взела едни мокри кърпи за кърмачки и толкова. Иначе, ако раждам в частна болница там си дават такива гащета за еднократна. Мислех да взимам все пак гащи на Канпол, но във форума има и доста негативни мнения за тях и се отказах. Присъствах на лекция на създателката на чаят и помня, че спомена, че има май има и др продукти, като капки и тн. Също така спомена, че някой от билките в тези продукти не се препоръчват при проблеми с ЩЖ  и трябва да се внимава. Поради тази причина може и да не го ползвам чаят.

# 85
  • Смолян
Големият ми син преди 14 години се роди на 18 ден от деветия 2400 напълно здрав и доносен. Мишката мамина в момента е на 14 и тежи 78кг и е върлина 😁
Малкият се роди 3200
Госпожицата за сега расте със 7-8 дни напред и едра по моите разбирания , последно беше 29 седмица 1590г.
Една майка три различни деца
Аз съм се родила 3300, мъжът ми 2700

# 86
  • Варна
Гери, за съжаление тези тензухени пелени от едно време почти не могат да се намерят на пазара. Те наистина са много меки като памук и попиват добре.
Лично на мен тези муселиновите предния път не ми влязоха в никаква употреба.Те пак се водят като тензух, пак са памучни, въленени или копринени нишки, но на мен ми се виждат груби особено за подсушаване на бебешко тяло. От предния път са ми останали и не смятам да купувам сега.
Аз предпочитам бархетните. Тях ползвам често след баня за подсушаване, защото са много много меки и нежни. А лятото ги ползвам и като завивка.

# 87
Гери, благодаря за разяснението. Вече разбрах, че бархетна, тензухена и муселинова са с различна плътност на нишките, но всичките са 100% памук. В магазините за бебешки дрехи продават комплекти за повиване, които включват по два броя бархетни и 2 броя тензухени пелени. На една лекция казаха задължително бебчето след баня да се подсушава с бархетна пелена под халатчето, защото халатът не може да подсуши както трябва. Муселиновите пелени ще са ни пръв приятел през лятото, защото единствено те са проветриви, не задържат влага и топлина. Дори при бебеносене и понякога при кърмене се препоръчва да има муселинова  пелена  между нас и бебето, за да не му е горещо. Също е идеалната завивка за през лятото и в количката. 🤗

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 20:42 от Kactus

# 88
Аз понеже това гледах и тотал се обърках кое какво е и защо е Simple Smile
https://gush.bg/produkt/muselinova-pelena-70x70sm-organic-gush/? … inova-pelena=daga
Кактусче, почти съм сигурна, че сме гледали една и съща презентация - тази на акушерката, която рекламираше на хип козметиката? Simple Smile

Момичета, моето дете го мериха 4ма различни лекари в рамките на седем дни и 4те изкараха различни стойности. Да не говорим, че някои показатели ги изкарваха по-малки, отколкото на ФМ, седмица по-рано. Така че тези мерки и теглилки са повече ориентировъчни, отколкото някаква особено точна наука. Единствено в разните центрове за ФМ с най-яката техника може би го докарват сравнително точно, ама пак...
Важното е да растат и кръвотока да е добре и да не са в дистрес.
Иначе и на мен ми пускат тонове тези дни, дребното само шаваше първия път и отне време да ги хванат, та отключих нов страх - да сетиш и да чакаш да хванат тоновете... после, докато ги гледаш как шават нагоре-надолу, пък съвсем. Въобще, баси хората колко леки и спокойни бременности карат, аз си изпокъсах нервите от глупавите бръмбари в главата ми.

# 89
  • Смолян
Аз понеже това гледах и тотал се обърках кое какво е и защо е Simple Smile
https://gush.bg/produkt/muselinova-pelena-70x70sm-organic-gush/? … inova-pelena=daga
Кактусче, почти съм сигурна, че сме гледали една и съща презентация - тази на акушерката, която рекламираше на хип козметиката? Simple Smile

Момичета, моето дете го мериха 4ма различни лекари в рамките на седем дни и 4те изкараха различни стойности. Да не говорим, че някои показатели ги изкарваха по-малки, отколкото на ФМ, седмица по-рано. Така че тези мерки и теглилки са повече ориентировъчни, отколкото някаква особено точна наука. Единствено в разните центрове за ФМ с най-яката техника може би го докарват сравнително точно, ама пак...
Важното е да растат и кръвотока да е добре и да не са в дистрес.
Иначе и на мен ми пускат тонове тези дни, дребното само шаваше първия път и отне време да ги хванат, та отключих нов страх - да сетиш и да чакаш да хванат тоновете... после, докато ги гледаш как шават нагоре-надолу, пък съвсем. Въобще, баси хората колко леки и спокойни бременности карат, аз си изпокъсах нервите от глупавите бръмбари в главата ми.
Охх от към бръмбари тази бременност ми е най-тежка и трудна.
Изобщо не мога да се отпусна все нещо си мисля и внушавам. Ето вчера ходих да правя захарен профил, защото ми говорят така бубите в главата😁😁😁
Колкото повече човек знае и чете и се интересува толкова повече се побърква.

Общи условия

Активация на акаунт