Априлче 2025г./тема 6/

• 25 452
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Не знам какво се случва, когато вече си с ГД, но предполагам пак си е режим.
Хапвайте повече зеленчуци, месо и яйца -плътна, хубава храна, която да засища. Повече протеин, знам че съветват без животински мазници, което не знам защо е, обаче мазнините засищат.
Принципно жаждата за сладко е недохранване - не като енергийни нужни, а като макро- и микроелементи. Не знам дали има други правила при ГД, но аз винаги бих започнала от това да анализирам честно и качествено храната си.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 09:04 от Joss Stone

# 61
На мен също ми се хапва повече през третия триместър и честно казано си слушам тялото просто без да прекалявам.

# 62
При мен пък донякъде се заъврна леко гаденето от първия триместър ( в много по-лека форма, слава на Бога), но почва да ми става тегавко с храната, защото почна да ми се пригадва точно от месото.. а до сега добре се справях. Просто това постоянно да мислиш какво месо да готвиш/ядеш….
Ако трябва да съм честна ми се яде само пълнозърнеста паста, миш-маш и млечни продукти..😶
За сега успявам да удържа положението, но както някой беше писал май по-скоро губя апетит- успокоявам се, че още малко остава и бебчо си наддава добре за гестационната възраст. 🙏🏻

# 63
И аз съм “скарана” с месото. Появи ми се отвръщение към него и карам на яйца, млечни, пълнозърнести, плодове и зеленчуци и ядки….

# 64
Здравейте, момичета!
Надявам се да приемете нова мама.
Не съм с термин като вас април.
Но много ми харесва темата ви, защото сте много активни, позитивни и добронамерени.
Бих искала да се присъединя към вас.
В 5 г.с съм и ми предстои много. Надявам се да почерпя опит от вас.
Бихте ли ми казали какъв точно витамин В12 се предписва на бременни - ако може посочете и качествени марки, които ползвате.
При мен бременността е много сложна - имам Синдром на Лешникотрошачката и кардиологични проблеми,  та се налага да слагам инжекции фраксипарин. Та във връзка с това, имам още един въпрос.
Имам липса на вит. Д3. И се налага да го пия. Купих Вигантол и знам, че се приема заедно със зехтин или друга мазнина за лесно усвояване. Чувала съм обаче, че трябва да се приема и с вит. К. Виждала съм и комбинирани препарати. Въпросът ми е по каква причина се приема с този витамин? Нещо бях чела, за да не сгъстява кръвта, но не зная дали е за това. Или просто заради по-лесното му усвояване? Питането ми е важно, тъй като аз така или иначе приемам Фраксипарин и не съм сигурна дали ако вит.К също разрежда кръвта, ако го приемам заедно с фраксипарина, да не направя беля и да разредя много кръвта?
Засега не съм вземала вит. К.
Затова ми е важно да отговорите.

# 65
Момичета, преди да ми отговори и АГ да попитам за съвет.
Получих болезнена контракция (първа бременност ми е, не знам дали е това даже, но болката беше като при цикъл и ниско долу), беше 1 за около 40 секунди - 1 минута. Досега не ми се е случвало, даже и БХ не съм усещала.
На някоя от вас да се е случвало? Паниката ме обзе и се чудех дали да не тръгна към спешното, но не съм получавала отново, мина си.

# 66
Получих болезнена контракция (първа бременност ми е, не знам дали е това даже, но болката беше като при цикъл и ниско долу), беше 1 за около 40 секунди - 1 минута. Досега не ми се е случвало, даже и БХ не съм усещала.
На някоя от вас да се е случвало? Паниката ме обзе и се чудех дали да не тръгна към спешното, но не съм получавала отново, мина си.
Така както го описваш прилича на подготвителна контракция.Магнезий и но-шпа пиеш ли?

# 67
Пия магнезий, АГ каза да го увелича на 3х2 и да пия и нош па. Всичко отмина, беше еднократно и доста се стреснах

Така както го описваш прилича на подготвителна контракция.Магнезий и но-шпа пиеш ли?

# 68
Пия магнезий, АГ каза да го увелича на 3х2 и да пия и нош па. Всичко отмина, беше еднократно и доста се стреснах

Да, менструални болки са това.Ако не са болезнени ,не са страшни.Стяга те за секунди и те отпуска,все едно ще ти идва.

# 69
Здравейте, момичета!
Надявам се да приемете нова мама.
Не съм с термин като вас април.
Но много ми харесва темата ви, защото сте много активни, позитивни и добронамерени.
Бих искала да се присъединя към вас.
В 5 г.с съм и ми предстои много. Надявам се да почерпя опит от вас.
Бихте ли ми казали какъв точно витамин В12 се предписва на бременни - ако може посочете и качествени марки, които ползвате.
При мен бременността е много сложна - имам Синдром на Лешникотрошачката и кардиологични проблеми,  та се налага да слагам инжекции фраксипарин. Та във връзка с това, имам още един въпрос.
Имам липса на вит. Д3. И се налага да го пия. Купих Вигантол и знам, че се приема заедно със зехтин или друга мазнина за лесно усвояване. Чувала съм обаче, че трябва да се приема и с вит. К. Виждала съм и комбинирани препарати. Въпросът ми е по каква причина се приема с този витамин? Нещо бях чела, за да не сгъстява кръвта, но не зная дали е за това. Или просто заради по-лесното му усвояване? Питането ми е важно, тъй като аз така или иначе приемам Фраксипарин и не съм сигурна дали ако вит.К също разрежда кръвта, ако го приемам заедно с фраксипарина, да не направя беля и да разредя много кръвта?
Засега не съм вземала вит. К.
Затова ми е важно да отговорите.

Привет,
Д3 се пие с К2, за да се задържа калцият в костите, а не да го издърпва Д3 в кръвта.
Принципно се пие комбинирано в определена пропорция, задължително след хранене с мазнина, защото Д е мастноразтворим.

В този ред на мисли, моите нива продължават да са доста високи, въпреки че спрях приема още в средата на декември. Много мощен се оказа моят Simple Smile

# 70
ladychar86, здравей ☀️ При бременност дозата на вит. Д не трябва да надхвърля 1000-2000IU. Само при дози над 3000IU се включва и вит. К2, който всъщност няма кръворазреждащо действие, а подпомага усвояването му и не позволява отлагането на калции по кръвоносните съдове. Бъркаш се с вит. К1. Иначе В12 ти препоръчвам метилиран на Натурал Фактор от 1000 единици, смуче се по 1 тб. през ден под езика, а при тежък недостиг, може и всеки ден. Аз също съм на НМХ, вит. Д, В12 имам във витамините ми от 1000mcg и още, и още 😁 Не се притеснявай 🤗 Аз лично ползвам на Бетър Ю спрейчето от 1000IU в момента, бременните нямат нужда от по-висока доза, нито от вит. К2. В случая и храненето няма значение, защото се усвоява орално или по-точно букално, защото се пръска от вътрешната страна на бузата. Най-добре сутрин ☀️ Добре е да има малко отстояние от В12, защото и той се усвоява от лигавицата на устата, но той се води сублингвален(под езика). Аз съм доволна точно от тези две добавки, имат ефект при мен. ❤️

Лили, звучи ми като подготвителна контракция, но за всеки случай се чуй с АГ. Аз също скоро имах болки за кратко.

# 71
  • Смолян
От няколко дни влизам и никакви известия от темата. Викам си какво става, а то имало нова тема 😁
Не успях да прочета всичко.
Аз съм с нарушен глюкозен толеранс и риск от развитие на ГД, заради стойността на втори час. Даже вчера ходих да си правя профил само и резултатите са супер и лаборантката даже ми се скара, че сама се вкарвам във филми, но от 03.01 когато направих обременяването спрях всякакви пакетирани неща, бяло брашно, ориз и обикновени картофи.
В началото свалих килограм, но сега съм си го върнала, но не качвам повече от тогава.
Установих, че вдигам по-рязко, но пак в нормите на първите час да не е повече от  (8.0-8.2) , като ям за вечеря някакъв десерт с вечерята или тя включва дори червени картофи или тесто и бяло брашно, та го карам на риба, пилешко, млечни, зеленчуци.
През деня каквото и да ям нямам проблем.

Гери ти ще ходиш ли на академията на Стоилов?
Аз записах час за съботата и нямам търпение да се видим с беболина, защото АГ, което избрах по каса напълно ме разочарова. Последния ми преглед при нея беше на 02.01, следващия е сега на 18.02 при положение, че знае, че съм с контракции, трета бременност и т.н. Добре, че ходя на частно та имах преглед на 21.01 при доктора при който мисля и да раждам, ако всичко е наред и раждането е в Смолян, което мечтая.
Б12 и аз приемам на nature factor, a вит. да един италиански останал от детето, но с който оправих неговия наистина тежък дефицит преди две години.

# 72
Рали, ще ходя да. Чакам да ми се обадят. На теб обадиха ли ти се?
Днес съм много зле, това кръвно направо ще ме довърши. Сутринта ми беше пак под 50 и се чувствах като ударен самолет.
Да видим дано не е всеки ден така, че ще се пльосна някъде.

# 73
Минах на преглед по ЗК и всичко е наред с малката лудетина. Размера на шийката не е мръднал, пак си е 5 см. Както се шегуваше лекарката може и близнаци да износиш с тази шийка.

Минах да си взема поръчката от Sopharmacy. За жалост нямаше налично всичко, което ми трябва и ще трябва да ходя и до аптеката и Ремедиум. Ето какво взех от тях:
Скрит текст:
Това съм взела до момента отделно:
Скрит текст:
Не съм снимала, но имам 2 кашонa Pampers Premium care и един малък кашон мокри кърпички пак на Pampers

Ето и какво съм събрала от разни събития, като подаръци:
Скрит текст:
За нея:

Капките на Колийф обаче изтичат в края на март месец и ако не намеря на кой да ги подаря, вероятно ще отидат в коша.

За мен

Чудя се дали да взимам еднократни гащета за болницата или да си карам с Пепко гащетата. Подплънки за кърмачки вероятно ще взема на Канпол и да видя кои ми допадат.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 15:24 от Пълнолуние

# 74
Луничке, честити покупки 😍 на 90% се припокриват с моите 🤗 и на мен от Софармаси ми липсва чаят Лактеса и ще си го купя на място 😁 И ти си взела памперс гащи, като бях прочела, че не се свалят, а директно се късат отстрани, както било и с бебешките памперси ❤️ На мен лично няма да ми пречи да си ги свалям нормално.

Общи условия

Активация на акаунт