Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 303
  • 831
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Дръжките предполагам не се различават по цена в зависимост от цвета. Бих взела което ми харесва повече. Но ако се различават, ще взема по-евтините, защото по-скъпите няма да ми вдигнат наема нито със стотинка. Лампи - определено бих избрала евтините икейски. Достатъчно стилни модели имат и могат да седят дори луксозно, ако са добре съчетани.

Наистина е трудно жена да не залитне в крайности, но с времето се научаваш.

# 31
Диди, така е. И малко по малко вдигам бюджета.
Малко по-скъпи врати, малко по-скъпи уреди, малко по-скъпа боя, по-скъп ламинат..
И като теглиш чертата няколко хиляди лева отгоре.
А разликата едва ли ще бъде оценена релевантно.

# 32
По въпроса с дупките по стените. Апсурд. За две-три дупки да  боядисвам цяла стая, заради това, че някой пожелал да си окачи най-уникалната картина или сватбената снимка. И след пет месеца вятъра го отвява на друго място. Случи ми се. На съвсем малка стена сякаш стреляно с картечница.
По въпроса за микровълнова, сушилня, ново бюро - в договора ясно е написано - жилището се отдава във вида на нанасянето на наемателя. И да, от четирите кандидат-наематели двама искаха да си донесат свои спалня, пералня,бюро. Но моите къде???
И да си кажа. Момента въобще не е за отдаване. Студено, не им се ходи на огледи на кандидат-наемателите.

# 33
Не е трудно да довършваш и обзавеждаш всичко на промоция с малко повече ровене и планиране. Има толкова много предлагане, че ако знаеш какво искаш, все ще намериш аналог на промоция някъде.

# 34
Сега като се зачетох, се сетих че ние също купихме бюро и го сложихме в спалнята.  При изнасяне ще си го вземем. Няма как студент да няма бюро. Нашето е малко, но има деца инженерни специалности и там си трябва голямо бюро.
Други промени, като пробиване, местене на мебели не сме правили.

# 35
  • Варна
Не е трудно да довършваш и обзавеждаш всичко на промоция с малко повече ровене и планиране. Има толкова много предлагане, че ако знаеш какво искаш, все ще намериш аналог на промоция някъде.

То не е трудно, едно такова ровчене отнема часове, ако е онлайн, и дни, плюс разход за гориво, ако обикаляш по физически магазини и складове. Не всеки разполага с това време.

# 36
  • Бургас
Гого, говори ми Simple Smile Сега се въртя в този филм. Ама ми е приятно. Липсваше ми Simple Smile
Сиромах човек - жив дявол Simple Smile
Като изключим турските лампи, всичко друго купувам онлайн с доставка до апартамента.

bubka не идваш на срещите на Клуба, да те отрезвим Simple Smile

# 37
  • софия
Аз обзавеждам като за мен, пък ще видим после какво ще стане.
Ако наематели имат нужда от нещо, съм склонна да го купя по мой избор и за моя сметка. Против сериозното дупчене на стени съм.
Сега се сещам преди време като търсих апартамент за наем, как наемодателката ми каза, че не мога да си внеса мои мебели, не мога да дупча, препоръча ми и да не готвя, изобщо ако е възможно само да спя и нищо да не ползвам. Сега от другата страна донякъде разбирам защо има такива изисквания Simple Smile

# 38
Гого, говори ми Simple Smile Сега се въртя в този филм. Ама ми е приятно. Липсваше ми Simple Smile
Сиромах човек - жив дявол Simple Smile
Като изключим турските лампи, всичко друго купувам онлайн с доставка до апартамента.

bubka не идваш на срещите на Клуба, да те отрезвим Simple Smile
Щях са дойда, но този грип ме събори.
На следващата задължително Simple Smile

# 39
За вратите - мисля, че могат да бъдат по-качествени. Ако наемателите направят нещо с една врата и тя трябва да се смени, какво става с останалите? Сменената ще стои като "кръпка". От друга страна, и по-добрите могата да бъдат повредени /фурнир или нещо подобно/. Все пак аз предпочитам по-скъпи с надеждата за по-добро качество.

Трудно се обзавежда апартамент за отдаване, особено като е за пръв път и имаш нелош вкус - без да искаш го правиш "като за себе си". Заслужава си, ако след това случваш на наематели и няма особени поражения, изплащат се. Но, все пак трябва да се търси "златната" среда. Но, при голямо жилище /около 100 кв.м./, да го напълниш с евтини мебели, за мен не е добра идея, при гарсониера по-върви. Е, тук виждам и прекрасните дизайнерски малки апартаменти на Драго и Аззу, но те, като наемодатели, са "друга бира" - казвам го с голямо уважение към техните способности, креативност и възможности.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:50 от jfjallen

# 40
  • Бургас
Врати на "Порта доорс" среден клас сложих в единия апартамент.
При напускането на предходния наемател едната врата беше пробита от ритници.
Добре, че имаха такова крило за подмяна, на склад. Сменихме само крилото - 300 лв.
Ако бях сложила по-скъпи, щях да чакам доставка сигурно месец, съответно да загубя един-два наема и не се знае дали депозитът щеше да покрие тази щета.
Същата врата бяла на промоция в момента струва 656 лв.

Скрит текст:

# 41
Tintina, много хубаво жилище!
Лесно ли се почиства тъмния мат на кухнята и пдч ли е?

Думи нямам, да пробиеш врата от ритници...

# 42
Хубава е тази врата, изглежда стилно, елегантно с този цвят, кореспондираш се с останалите цветове в стаята. За мен, чисто бели врати не ми харесват, цвят "шампанско", "стара дантела", нещо подобно, омекотява цвета. Но, пак е задължаващ спрямо останалите цветове в целия апартамент.

# 43
Това с повредените врати е доста неприятно, то и за кухненските шкафове се отнася. При нас също повредиха двете девойки на едната касата, на другата се отлепило фолиото от мокрите халати, които ММ е виждал да мятат отгоре. Направил забележка, но кой знае колко време са го практикували... Оставяме ги да ги доунищожат и ще сменяме с нови следващия път. Смених дръжките от иноксови с черни да хващат окото и определено изглеждат по-добре. Дупка от ритници разбира се няма как да замаскират.

За пироните сме категорично против, пише го и в договора. Както и лепенето на неща, не че ги спря и сега не пребоядисвахме, но поне пирони не са посмели да набиват и бяха правили опити да заличат следите от тиксото.

# 44
Щастливки!!!!! Как леко сте минали на поправки след наематели. Ами на вратите и в двете стаи да са си очертавали кръгове Вашите сладурковци, за да си играят на ДАРТС?

Общи условия

Активация на акаунт