Случи ми се нещо странно - 31

• 60 769
  • 596
  •   1
Отговори
# 270
На близка й сънувах бебето, че идва точно една година преди да го роди. Тя не каза на никого , че е бременна преди да напредне бременността . Живеем в отдалечени държави и на мен също не ми беше казала .Аз като съм го сънувала това още не е била и бременна. Освен това малко преди да обявят бременноста, аз събувах бебето, викаше ме по име и като се обадиха през фейсапа казах на мъжа ми, че ще обявят бременноста и така стана 😊. Един познат го сънувах с три бебета и го питам ти 3 деца ли имаш? Той ми отговори, че жената на брат му е бременна с тризнаци - аз тях не ги познавам. Ще ви разкажа за историята на мъжа ми колкото майка му ми е разказвала, той не обича да говори за това. .
П.С…..изтрих защото не съм искала разрешението му да споделям историята му.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 22:10 от •MERA•

# 271
  • Мадрид / София
Аз също чух и видях мойта внучка 1,5 г преди да забременее снахата. Не можах да определя точно дали беше момче или момиче, но знам че беше бъдещо внуче. Знаех, че до 5 г ще дойде при нас. Е, след 2г се роди. Получих и информация за сина ми, когато бях на 15 - 16 г , но погрешно смятах, че се отнася до други хора, а беше за мен и  какво ще се случи.
По повод линейното време. За нас тук на земята не е лесно да си представим как всичко е едновременно, е сега. Най- близо до това е когато изживяваме спомените си. В момента, в който мислено се пренесеш в момента на събитието, миналото се превръща в сегашно време. Изживяваш го като нещо, което е в момента. Това е възможно най-близкото сравнение за изчезването на времето като минало. Същото е и за бъдещето. Изживява се като нещо, което е сега.

# 272
И аз не мога да си представя време извън линейното. Веднъж, на млади години попитах баща ми за времето. Той ми даде едно просто обяснение - каза да си представя, че  ако се рея из вселената дали има горе и долу, същото е с времето - преди и след. Теоретично вдянах, но практически не мога да го разбера. Мога да преживявам предишни моменти, но как ще игнорирам щетите, които времето е нанесло на моето тяло?

# 273
Доколкото съм чела, хора, чиито живот е бил прекратен рано, преди да са си "научили урока" се прераждат бързо. Обикновено това става при смърт на дете или, както е в случая - човек, чиито живот е бил прекратен насилствено, не си е отишъл по реда си.
Има много известен случай, мисля, че в Индия, когато дете е казвало, че е от друго семейство, описвало е града, къщата и дори играчките си. Семейството му е издирило тези хора, всичко е било така, както е казало детето. Имали са дете, което е починало.

# 274
И аз имам такива странни спомени, които не са мои. На майка си съм разказвала за къща и хора, които тя е отричали да сме ходили и виждали.

# 275
Аз също имам, както се шегувам "сигнали от космоса ". Понякога се сещам, какво съм видяла, точно преди да се случи. Или знам, че съм видяла това и има още след него, но следващото го изпускам.Как да задържа " сигнала" губя сила. Имам сън - спомен, като малка ,че обикалям и викам едно име и знам, че търся детето си, и че родителите ми са изчезнали,  това му беше странно, защото го сънувах когато бях малка и не ми е идвало на ум за деца, родителите са целия свят за едно малко дете. Сега детето ми е с това име, и родителите ми идва със си отидоха почти заедно. Все си има, че има някой, който ни говори, но не чуваме добре, В
все още Simple Smile

# 276
Аз също имам много пресен “спомен” от минал живот, в който съм била снаха в богато семейство, но детето ми умира. Спомням си погребението му.

# 277
  • София
На 22 юни, на втората неделя след Петдесетница, църквата у нас почита всички български светии. Църковният празник на този ден е посветен още и на паметта на Св. свщмчк Евсевий, еп. Самосатски. Св. мчци Галактион и Юлиания.
В народния календар датата се нарича Евсеев ден. Счита се за благоприятна за всякаква домакинска и селскостопанска работа, включително в градината и зеленчуковата градина. Според народното поверие 22 юни може да се превърне в съдбовен ден: на тази дата можете да срещнете своята сродна душа.

# 278
Народното поверие изобщо не е чувало за сродна душа. Хората тотално правят миш-маш от всички интернет разбирачи, които твърдят, че са вътре в нещата.
Църквата е нещо много сериозно. Там няма суеверия, сродни души и прочие пожелателности.
Вечното търсене на "сродната душа" е много жалко мещо. Една виждаща ми беше казала "И к'во ще правиш после,когато идеш горе?" 😀Целта на човека е да бъде цялостен. А не търси някой си, който да го направи цял.

# 279
Това не е съвсем вярно, в юдаизма я има концепцията за сродна душа, я оттам до християнството, една страница разлика (Нов завет пише)

# 280
Едва ли. По-скоро е пожелателна съвременна интерпретация. И се раздухва от интернет-разбирачите.
Идва от Платон, но всеки си я изнасилва, както си иска.

# 281
В кабалистичната традиция съществува понятието „башерт“ (от иврит - предопределен/а) Смята се, че преди раждането Бог определя една сродна душа за всеки човек.Според Зоар (основен текст в Кабала), душите се разделят преди да се родят и задачата им е да се открият отново в живота.

В Библията няма директно споменаване на сродна душа, но има примери за божествено съединение като между Адам и Ева.В някои християнски тълкувания се казва, че Бог има план за всеки и че съпрузите се свързват по Божия воля.Любовта, базирана на духовно и морално единство, е идеалът в християнските бракове.

В исляма се вярва, че Аллах е създал партньори за всяка душа, за да намерят спокойствие в тях.В сура „Ар-Рум“ (30:21) се казва:
„И сред знаменията Му е, че създаде за вас съпруги измежду вас, за да намерите у тях покой, и сложи между вас любов и милосърдие.“Някои ислямски учения вярват в духовно предопределение между съпрузите.

В индуизма я има идеята, че душите се прераждат и могат да се срещат отново в различни животи.
Кармичните връзки и духовните бракове са част от това учение.Счита се, че някои хора са ни „пратени“ за да ни помогнат по пътя на духовното израстване.

# 282
Точно пък кармичнитв връзки не са пример за сродна душа.

# 283
Има хора в живота ми,към които чувствам особено спокойствие, близост, сякаш са по-специални за мен,а всъщност контактът ни е само работен,не семеен или интимен. За мен това е сигурен знак,че моята и тяхната душа са се срещали и преди.

# 284
  • Мадрид / София
Не е задължително да са само в семейството. Може, както е при теб, да са хора, с които се срещаш на работа или да е само краткотраен контакт.

Общи условия

Активация на акаунт