Случи ми се нещо странно - 31

• 60 831
  • 596
  •   1
Отговори
# 330
Това с яйце в мазилката е стар номер на майстор. Като не му хареса заплащането или наели я го започне да критикува работата му, слага яце в мазилката или комина за отмъщение. Във филма "Баш майстора" репликата на К. Господинов е "трай че ще ти сложа шапката", но оригинала е, че ще сложи яйце. От стари хора на село съм го чувала
Това са глупости. Гледали са*Баш майстора"
Навремето основно са помагали " близки"

# 331
При нас яйцето беше на тавана, който не е обитаван и служи само за склад и то за вещи, които вече не се ползват. Съвсем случайно го откриха, когато нашите решиха да изхвърлят всички вещи, майстор на тавана не е стъпвал.

# 332
Аз съм намирала мъжки малък гребен в един шкаф с найлонови торбички, който поддържаме вкъщи. Така и нямам обяснение до ден-днешен този гребен чий е и как е попаднал там и дали не е просто случайност. Мъжът ми гребени не ползва, нито някой от роднините мъже, че да си го е забравил по грешка в торба, която после да ни е донесъл нещо. Нямаше косми по гребена, но имаше сякаш счупени зъбци. Но както и да е, в този период си имах доста неприятности.

Наскоро пак намерих при торбите плат със забучени карфици в него. И точно вече да започна сериозно да подозирам магия, се оказа, че майка ми след поредното подгъване на дреха, която съм ѝ пратила, ми изпратила и карфици, за да мога да си отбелязвам с тях, само дето забравила да ми каже и аз съм завряла торбата в шкафа, след като съм си взела дрехата, без да знам, че има и друго.

# 333
Това има обяснение. Както и да кажем, странене вързоп от плат, косми и конци в двора. С повече фантазия. Ама, яйце зад съществуваща мазилка,ни е интересно как може да се обясни.

# 334
Яйцата по тавани и дори в комини (извън експлоатация) редовно се носят от белки и подобни животинки. В основите и зидовете на къщи са се вграждали великденски червени яйца, за да са здрави. Естествените бои, които са ползвани, с времето избледняват. Така че специално за яйцата не се впрягайте, ако с тях няма други предмети, които да насочват към нечие намерение за влияние. 

# 335
Навремето бях ходила някъде с родителите ми, имах някаква работа и ги оставих да чакат в колата. Когато се върнах, те много притеснени ми показаха няколко малки топчета, мръсни и космати, които са открили в страничните джобове, попитаха кого съм возила, да не е някаква прокоба да катастрофирам. Като се позамислих и изследвах топчетата, се сетих, че съм си купувала стафиди в шоколад, които ядох в колата. Явно няколко са изхвърчали и са попаднали в тези джобове. Колата беше стара, купена втора ръка, джобовете са събрали прахоляк и в горещото време тия стафидки бяха придобили много зловещ вид. Успокоихме се, че никой не ми прави магии. Родителите ми имаха предвид конкретна роднина, която подозираха.

# 336
Яйцата по тавани и дори в комини (извън експлоатация) редовно се носят от белки и подобни животинки. В основите и зидовете на къщи са се вграждали великденски червени яйца, за да са здрави. Естествените бои, които са ползвани, с времето избледняват. Така че специално за яйцата не се впрягайте, ако с тях няма други предмети, които да насочват към нечие намерение за влияние.  
Дам, извинявай, ама това го знаем и сме го разгледали като идея.
Никога не пиша за нещо, ако не съм го отхвърлила по конвейер.
Кубратова, искам да видя белка да крие яйце зад мазилка. Наистина.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 18:21 от red soul

# 337
  • при късмета
Това с яйце в мазилката е стар номер на майстор. Като не му хареса заплащането или наели я го започне да критикува работата му, слага яце в мазилката или комина за отмъщение. Във филма "Баш майстора" репликата на К. Господинов е "трай че ще ти сложа шапката", но оригинала е, че ще сложи яйце. От стари хора на село съм го чувала
Ето това са глупости. Да, помагали са близки, но за грубия строеж. За мазилките вътре са викали майстор, даже на кирпичените къщи. Зидаро-мазач е една от най-старите професии у нас. Трънчани например, са имали име на много добри в професията, почти никой не е стоял вкъщи, обикаляли са цялата страна от строителство до довършване. И едно е помощ, съвсем друго нещо да се свърши напълно. Не всеки е разбирал от това, то не е като помощта да ти съберат сеното.
Дадени са ти няколко логични обяснения, ама ти си се тръшнала, че е на твоята магия. Ми добре

# 338
Ето това са глупости. Да, помагали са близки, но за грубия строеж. За мазилките вътре са викали майстор, даже на кирпичените къщи. Зидаро-мазач е една от най-старите професии у нас. Трънчани например, са имали име на много добри в професията, почти никой не е стоял вкъщи, обикаляли са цялата страна от строителство до довършване. И едно е помощ, съвсем друго нещо да се свърши напълно. Не всеки е разбирал от това, то не е като помощта да ти съберат сеното.
Дадени са ти няколко логични обяснения, ама ти си се тръшнала, че е на твоята магия. Ми добре

Айде, ако обичаш! 😉Изобщо не ме познаеаш каква съм и как мисля. 😏
След като съм се решила да го споделя в някакъв форум..,значи знам какво говоря. Аз съм, мислещ човек и съм огледала нещата от доста страни. Мерси за оценката😂
Още повече, че да се изказваш категорично за нещо, което няма как да знаеш, не говори добре за теб.
Мир и любов✌️

# 339
  • при късмета
Ти започна с този тон, само го следвам. Ние намерихме яйце под капака на колата. Точно защото и аз съм мислещ човек, дори през ум не ми мина магия. Капака няма как да се отвари самостоятелно отвън, отвътре се отваря. Никой не е имал достъп до колата без ключове, а ако беше опитал щеше да се включи алармата. Чува се независимо дали е пред блока или в работата на мъжа ми, който ходи с нея на работа. Няма как да се пусне отвън, без да се отвори капака, на такова място беше. Щом няма логика да е човек, значи е животно. На вилата сме почти всяка седмица, белки и смокове например, освен, че ядат яйца, крият запаси за по-нататък. Яйцето беше малко, не беше кокоше. Имам опит са намиране на яйца на странни места, както виждаш, та и аз знам за какво говоря

# 340
Нямам идея за какво говориш. Ако усещаш "тон", разгледай себе си. Какво те води на това усещане.
Аз, ясно казвам, че не ме познаваш и няма как са твърдиш, че нещо за мен е истина или не😉

# 341
Скрит текст:
Дам, извинявай, ама това го знаем и сме го разгледали като идея.
Никога не пиша за нещо, ако не съм го отхвърлила по конвейер.
Кубратова, искам да видя белка да крие яйце зад мазилка. Наистина.
Моля без грешни интерпретации поста ми - никъде не съм писала, че в зида или зад мазилка яйцата се крият от белки.  Белката съм споменала при таваните, защото имаше и такива постове по-нагоре.   
Не знам кой какво знае или не знае, приел или отхвърлил - писала съм каквото знам с идеята, че някому може да е полезно. Изобщо, постът ми не е адресиран специално към теб.

# 342
Разбира се, Кубратова.
Поне научих нещо-вграждали са се редовно великденски яйца в зидоветв. При това, конкретното годишно време, няма значение.
За вграждане на сянка на девойка, за да е здрава сградата, съм чувала. За яйцата научих сега.
Това е сериозно, всъщност. Сега разбирам, че на времето се е вграждало вода от три кладенци, монети, черна кокошка...

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 19:23 от red soul

# 343
  • при късмета
Нямам идея за какво говориш. Ако усещаш "тон", разгледай себе си. Какво те води на това усещане.
Аз, ясно казвам, че не ме познаваш и няма как са твърдиш, че нещо за мен е истина или не😉
Ти започна поста си, цитирайки ме с "глупости". Квалифицираш първа изказването ми. А всеки може да прочете кой, какъв тон е задал. Аз просто дадох пример, с друго предположение

# 344
Ти започна поста си, цитирайки ме с "глупости". Квалифицираш първа изказването ми. А всеки може да прочете кой, какъв тон е задал. Аз просто дадох пример, с друго предположение
Ще те оставя на твоето  самомнение.
Обаче ми е много интересно как става тая работа - някой, който изобщо не те знае, решаеа от двете думи, които си решил да споделиш, че знае повече за теб и ситуациите ти. И дори се опитва да те убеждава, че това което знаеш, не е така.. Това, никога няма да го разбера с тия форуми 😊

Общи условия

Активация на акаунт