Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 993
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Привет! Влизам с един въпрос.Какво се случва, след като учител по език отсъства 2 седмици и часовете са изгубени, има заместващ учител ( който всеки ден е различен), материалът се трупа, а на децата нищо не се преподава? Съответно се получава адско изоставане? Афектирана съм, защото става дума за езиково училище и всеки един изгубен урок е тотал щета.

# 136
Какво да се случва - децата се кефят че не учат, учителите са им запълнили времето вместо да скиторят по улици и молове, имат 5 учебни години пред тях да го научат тоя ми ти език, а родителите се набират колко е гадно образованието. Каквото винаги се случва в такива ситуации.

# 137
  • Sofia
Със сигурност не е приятно точно в 8ми клас часовете по език да не са пълноценни. За съжаление трудно се намират заместници, особено ако не е есигурно колко време ще отсъства титулярат (напр.грип с последвали усложнения). Същевременно заместващите колеги изнемогват с часовете Sad

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 18:10 от aniK

# 138
aniK,не съм учител, безкрайно много уважавам труда на тези хора.Просто оставам с едно вътрешно огорчение.

# 139
Ако заместващите учители са правоспособни, то те си водят часовете по разпределение, ако няма свободни правоспособни учители, то се води ГЗО, за да нямат свободен час. Неприятно е, но се случват болести и инциденти, а в средата на годината не винаги е възможно да се намери заместник.

# 140
Ние сме без класен...основен преподавател по езика. Имат заместнчки първо една, сега е друга. И аз мисля, че имат леко изоставане по езика....
Моята девойка учи корейски....не съм притеснена. Отсъствието на водещ учител е със сигурност неприятно, но щом имат заместник и взимат материал всичко би трябвало да е ок.
Нашите почиват, гледат филми или сериали(като има свободен час), играят игри.

# 141
Ние сме без класен...основен преподавател по езика. Имат заместнчки първо една, сега е друга. И аз мисля, че имат леко изоставане по езика....
Моята девойка учи корейски....не съм притеснена. Отсъствието на водещ учител е със сигурност неприятно, но щом имат заместник и взимат материал всичко би трябвало да е ок.
Нашите почиват, гледат филми или сериали(като има свободен час), играят игри.
Не взимат материал.А по корейски език имат ли изпит в края на учебната година?

# 142
За изпит честно казано нямам идея дали ще се държи. Аз някога имах по езика след 8-ми клас.
Мисля, че могат да се явят за ниво към Институт Седжонг...но не съм сигрна дали тази или следващата година.
Дъщерята на колежка е Английската в Бургас не държа миналата година.

# 143
  • София
Изпитите по език в края на 8 клас са вътрешни, училището си решава дали ще проведе такъв или не и нямат никакво значение за нищо. Най-вече учителите се проверяват с тях.

# 144
От вас чувам за такъв изпит, явно в нашето училище са преценили, че и без него ще минат.

# 145
Моят младеж разказа за лекцията, където уж щяха да им разказват за вейповете и мастурбацията Simple Smile. Естествено, оказа се малко по-различно Simple Smile. Става дума за шестседмичен курс (шест часа), посветени на психологическото здраве най-общо. Последният ще е на тема сексуално образование, предпазване и т.н.

# 146
  • у дома
От вас чувам за такъв изпит, явно в нашето училище са преценили, че и без него ще минат.
По старата програма преди 8 г в края на 8 кл се държеше НВО по език,като беше различно за ИИЧЕ,РИЧЕ  и разните производни...После го махнаха,но някой училища/най-вече ЕГ/ го запазиха като вътрешен изпит.

# 147
Моят младеж разказа за лекцията, където уж щяха да им разказват за вейповете и мастурбацията Simple Smile. Естествено, оказа се малко по-различно Simple Smile. Става дума за шестседмичен курс (шест часа), посветени на психологическото здраве най-общо. Последният ще е на тема сексуално образование, предпазване и т.н.
Това е чудесно 😊

# 148
  • София
Ани, Ледено момиче, няма да имат изпит в края на 8 клас. Питах специално на родителската. Всъщност не са съвсем без класна, тяхната си им е такава, но дистанционно (кара доктурантура в момента 3 месеца). Учат си корейски при заместници, дори смениха едната, защото не преподавала добре. Когато се налага да имат свободен час и няма кой да го поеме, им пускат корейски сериали, което си един вид упражняване на езика. Наистина неприятно се получи с отпуската на основната им учителка, още повече, че децата я обожават. Нскоро дошла при тях и моята разказва, че се е разплакала от щастие да я види. Думите й бяха "почувствах се у дома като я видях".

# 149
  • Пловдив
Изчетох ви, че бях изостанала, но вече съм на линия.
На набора думите с ченгел му ги вадим от устата, а в петък (кой да се сети, че е празник), ми се обади баш, когато шофирах през прохода, да ми каже, че си иззпуснал автобуса Rolling Eyes Понеже в събота имахме семеен ангажимент, за който знаеше и той (още от преди 2 месеца), веднага взех да мисля варианти. Предложих му един куп, включително, да хване автобус от съседния град или пък аз или баща му, да отиде и да го прибере - все намираше някакво оправдание. В крайна сметка, докато обядвахме с колегите на Петолъчката и аз все още говорейки по телефона ту с набора, ту с баща му,  ме светнаха, че всъщност е 14.02 и явно сина ни си има други планове за вечерта Smile Оставих го намира и го питах колко пари да му преведа като не пропуснах, да отбележа, да вземе да купи и една китка Smiling Imp
От тогава не се обажда на мен, а само на баща му и сестра му Bowtie Smile

Общи условия

Активация на акаунт