Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 028
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
ЧРД, wave! Flowers Four Leaf Clover Hug

Всички болни и контузени бързо да се възстановяват!

Това с корейския наистина е страхотно, децата ви имат голям късмет. Хем се занимават с нещо, което харесват и ги интересува, хем учат сериозно и базата е на ниво, рядко срещана комбинация, общо взето.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 13:20 от Lúthien

# 196
beb4o, оправяй се бързо!
wave, ЧРД! Здраве и щастие!
Аз гледам вече с нетърпение към следващата ваканция. Grinning

# 197
Happy birthday to you!!!
Моят ходи на катерене. Не очаквах, че така ще му хареса.
Обаче, да ви се оплача, се отказа от физиката. Отдаваше му се много добре, и аз се радвах. Ама, не му била интересна. За сметка на това, госпожата по математика го взема когато имат физическо или английски или изобразително, да кара математика с 10 клас, веднъж седмично. Изумена съм, честно. Донесе у нас и един учебник за 10 клас завчера, с отбелязани кои задачи му дала да решава (бяха някакви системи). Аз до последно не вярвах и мислех, че ме будалка - докато не видях в дневника Забележка: "отсъства от час по английски, освободен от преподавателя по математика".

# 198
Wave, Честит Рожден Ден💐
beb40, бързо оздравяване и от мен🍀
Като чета, иска ми се да попитам - не ползвате ли домашни чехли/ пантофи или някакви други? У нас само наборът не ползва и затова само той понякога се удря в предмети. Дори на почивка да отидем, нося си с нас, не ходим вътре с обувки, че има и такива хора.

# 199
  • София
Бебчо, бързо да се оправяш!:four_leaf_clover:
Wave, честит рожден ден, да си здрава и много щастлива Flowers Hibiscus! Бързо да оздравяват децата!:four_leaf_clover:
И аз уикенда изкарах нещо вирусно, явно прихванах от малкия. С ниска изстискваща температура два дни, силно главоболие и болки в мускулите, после ден кашлица, хрема. Но още не мога да каза, че съм добре на 100%, нямам много сили.
Иначе вчера бях на родителкса среща на набора. Нямаше изненади, момчетата пак бяха на дневен ред, нищо че са само 5 в класа. Само играели на телефоните, пречели... Класика. Но иначе били силен клас, нямало драми межди децата като цяло. На предстоящата екскурзия в Барселона през пролетната ваканция щяли да бъдат само нашите момчета (5!) на 40 момичета, щяло да има и няколко 11-класнички! Smile Явно скоро ще захвърлят игричките и ще преоткрият и момичките! SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 200
  • София
i_nenova, това с ходенето с външни обувки в къщи, за София не мога да си го представя. На запад улиците са чисти и не си личи мръсотията толкова, но тук...

Като чета колко болни има, май пак нещо се завърта по училищата. Sad  Дано сега студа го прекъсне.  Бързо оздравяване на всички!

# 201
  • София
Kakche, той ще е в рая на тази екскурзия.

wave, бъди честита! Аз не полудявам, ако някой мине с обувки. И без това живеем на партера и влиза какво ли не. А ако имам гости се чувствам неудобно да се събуват. Ами ако си тръгнат с черни чорапи и аз ще съм се изложила като домакиня. Аз си знам, че не съм много добра в тази роля, ама не искам и гостите да знаят.

i_nenova, всички ходим боси. Зимата е супер заради подовото, а лятото е много прохладно по плочките. Наранените пръсти са ежедневие. Нормалните хора ги удрят в столовете, а аз в стълбите.

# 202
  • София
Аз задължително използвам чехли, но без защита на пръстите Joy Като на море съм у дома. Домочадието е по чорапи, само във и след баня си носят чехлите- имам изискване да си сменят "външните" чорапи с домашни такива Joy
Редовно подритвам де що ми се изпречи, няма спасение. Понякога се спъвам и навън, върху идеално гладка повърхност без препятствие, на равна обувка. sanaka, ще ти открадна идеята за нов прощъпулник, на дърти години, ще уведомя мама да го има предвид при следващото ми посещение у тях Joy

# 203
  • София
Ети, пак ме разсмя с причината гостите да не се събуват. Аз съм отгледана в семейство, в което е абсолютно недопустимо гостите да се събуват, дори ние обуваме обувки, когато ни идват гости. Но иначе първото, което правя щом се прибера е да махна обувките, дори преди да погаля котката Simple Smile Ходя с джапанки и не ме спасяват от блъскане в мебелите, но аз по-често си блъскам главата, отколкото краката.

# 204
Аз съм в другата крайност. Не позволявам да се минава прага на входа с обувки. Децата са тренирани от съвсем малки, събуваш единия крак вън и стъпваш вътре. После другия и така Simple Smile И то не защото съм маниачка на чистота, съвсем не, но знаейки колко кучета и котки има по българските учлици, и как почти никой не им прибира купчинките, а и съм учила колко е нелечима кучешката тения при хората, искам минимално мръсотия от улицата в къщи. Вътре аз и ММ ходим с кроксове, но децата са вечно боси, зима, лято, няма значение за тях. Как не им е студено не знам.

# 205
  • София
etomira - страхотно чуство за хумор имаш. Simple Smile  Аз просто впрягам домочадието преди гости - въоръжавам единия с прахосмукачката, другия с мопа и решавам проблема. Е, и чехли предлагам, но някои гости предпочитат по чорапи.   

Nelika и аз съм така. Освен животните, като гледам как и хора изхвърлят разни секрети докато ходят по тротоара...  Sad 

В къщи всички сме с чехли, но децата често нахлузват вълнени чорапи и се пързалят по плочките. Уж пораснаха, но  тази игра не изчезна от дневния т.е. вечерния ред.

# 206
  • София
Как така ще чистя преди гости? Нали и след тях ще чистя???!!! Ще се изморя. Още си спомням как в първи клас развих теорията, че е по-умно да се чисти след гости, а не преди тях. И вече 40 години вярвам в нея.

# 207
Добре че понякога идват гости, та да изчистим апартамента основно преди тях Sweat Smile

# 208
  • София
Аз съм от лудите, които чистят преди и след гости. А чакайте, не съм луда, ММ чисти, а не аз Smile

# 209
Като чета, иска ми се да попитам - не ползвате ли домашни чехли/ пантофи или някакви други? У нас само наборът не ползва и затова само той понякога се удря в предмети. Дори на почивка да отидем, нося си с нас, не ходим вътре с обувки, че има и такива хора.

i_nenova, това с ходенето с външни обувки в къщи, за София не мога да си го представя. На запад улиците са чисти и не си личи мръсотията толкова, но тук...
Аз мисля, че тя имаше друго предвид, че никъде не ходят с обувки. Спомена за ходещите с обувки по почивки, а не в къщите си. Grinning

Болничките бързо да оздравяват. Честит празник на рождениците! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт