Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 035
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Честит празник момичета! Бъдете здрави, слънчеви, обичани и... търпеливи.  Simple Smile

Искрено се зарадвах и се възхищавам както на стигналите до национален кръг дечица, така и на техните родители! Браво!!! Стискам палци да се представят прекрасно и там, макар че самото достигане до този етап е страхотен успех!

# 526
  • Варна
Колата е ясна отдавна. За другото още е рано.
Оооо колата, за нея роман може да напише набора. Виж за есетата по Бел няма такова вдъхновение. 😁

# 527
Честит празник, момичета!
Честити рожденици - да са живи и здрави - както малките, така и по-големите.
Честито и на класиралите се по олимпиади и състезания.
Моята мързеливка на нищо не пожела да отиде. Не мисля, че има идея за професия или развитие все още.

# 528
Честит празник, мили майки осмокласни!
Бъдете много обичани, уважавани и ценени!
Днес народът из социалните мрежи се е разписателствал по повод празника и две мисли много ми харесаха, та ви ги споделям - жените носим живота първо в телата си, а след това на раменете си и децата са най-красивите цветя Flowers Hibiscus

Честит празник и на всички именици! Да им носи много късмет името!
Успех на всички олимпийци и състезатели Flowers Four Leaf Clover

Наборката преди време ми разказва как решили в техния клас да правят болница и а всеки етаж ще има различни отделения и ще работят в нея, а отдолу аптека - тя ще я менажира. Част от нейните съученици знаят, че искат да учат медицина - неврология, хирургия. Напоследък и тя все повече говори за това. Днес нещо си говорим ако има 2 000 лв, за какво ще ги изхарчи и тя ми отговаря - ще си купя iPad, че ще ми е много полезен като уча медицина. Миналата седмица бях канена на дипломирането на лекар на близка приятелка, та гравирах химикал с д-р ... и тя възкликна - някой ден ще ми гравираш и на мен, ама искам лилав Simple Smile  До там да стигнем, живи и здрави да сме.

# 529
  • София
И моята е към медицина, неонатология засега. Ще видим като му дойде времето.

# 530
  • София
И наборът споменава медицина, но доста плахо засега.

. и тя възкликна - някой ден ще ми гравираш и на мен, ама искам лилав Simple Smile  До там да стигнем, живи и здрави да сме.
Дъщеря ми - втори курс Медицина - има стетоскоп в цвят пепел от рози. 😜

# 531
Вкъщи дочух финанси. Иначе събира пари за кола, макар че въобще не ми е хрумвало да питам каква марка.

# 532
Честит празник дами и честит имен ден на празнуващите!
Моята засега  иска да става ШЕФ....по едно време искаше да е писателка 😁 Живи и здрави да са, всеки ще намери своя път.

# 533
  • София
Когато големият ми син ми беше обявил, че ще става шеф/на самия себе си Joy/ го попитах :"Знаеш ли защо наричат шефа "за*ник"?". Та, разказах му го : Събрали се органите да си избират шеф. Избрали сърцето. Въпросната част се ядосала, задръстила изхода - и всички вътре започнали да се разлагат. Накрая обявили за*ника за шеф, та да отдъхнат Joy

# 534
  • София
Моят засега иска да пише компютърни игри. Сестра му/голямата/ не знае какво иска точно, но иска да има биология.
Малката засега твърди, че ще става цветарка.
Каквото и да значи това.

И честит празник. И поздравления на децата-олимпийци Flowers Hibiscus

# 535
Дано си останат децата с желанието за медицина! Да станат човечни, способни, знаещи лекари!

# 536
  • София
Е, поне лекари ще има в темата. Та да има кой да ни лекува някой ден баби ... Абе моята няма амбиция един вид, така излиза. Cold Sweat То, това повече ме тревожи, не друго...

# 537
Сегашните деца до 11 клас може да не са решили накъде ще продължат, споко

# 538
  • Sofia
Дано си останат децата с желанието за медицина! Да станат човечни, способни, знаещи лекари!

И аз им го пожелавам. В последните 2-3 месеца по неволя ми се наложи доста съприкосновение с лекари - голяма част от можещите, търсените, са вече възрастни и мноооого уморени. Пред кабинетите им има опашки от хора, чинно чакащи с часове. Умората оказва влияние върху качеството на работата им. Попаднах и на млади и много кадърни и отдадени лекари. Говорихме го с моите деца, но за съжаление никой от двамата (за големия вече е късно) няма желание за тази сфера. Всъщност не знам и дали го искам за тях - огромна отговорност е!

Вярно е, че до последния момент може да не са ориентирани. Дори да започнат да учат нещо, ако усетят, че не е тяхното - ще сменят. Може да се изучат и работата да ги отвее в съвсем друга посока. Животът е динамичен. Важното е, каквото изберат, да го правят със сърце и душа.

Поздравления за класиралите се в олимпиади и състезания! Revolving Hearts

# 539
Много е рано да се ориентират твърдо. Не че няма и такива случаи, но наблюденията ми са, че това е рядък случай. Моята дъщеря в последния момент смени посоката след 3 години подготовка и солидно портфолио. Сред наборите й има много деца, които започват нещо, но след първата година в университета сменят, а и сред колегите й има такива, които са учили друго и впоследствие са сменили.

Общи условия

Активация на акаунт