Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 005
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Но реално има голяма разлика дали си пипнал грип или те е надухало и си се разсополивил.
Грипът също е вирус. Разликата е дали си го боледувал вече и имаш имунитет, или го срещаш за първи път.

# 586
С ahoney сме споделяли впечатления от училището и класа на децата в темата за 18 то.
Болните да оздравяват,  моята е била с лека кашлица миналата седмица. Нищо сериозно според майка ми.

# 587
Ако някой чака немския, има резултати.

# 588
  • София
Болните да оздравяват бързо! Явно вирусите отново са се активизирали ... А що се отнася до контролните, наборът има всяка седмица по две-три. Да не говорим, че по БЕЛ им ги връщат тогава, когато децата са забравили, че са правили писмено изпитване Simple Smile
По МАТ сме добре - учи за 6, но изкарва 5. Горкият никак не обича да пише и все нещо изпуска. Отсега не ми се мисли какво ще му е другата година, когато вече ще имат всички предмети, а и доколкото си спомням, по история ще имат два учебника - за осми и девети клас Simple Smile

# 589
  • София
Те по всички предмети ще учат материала и от 8-ми , и от 9-ти клас.

# 590
Здравейте, не съм писала от доста време , но периодично ви чета. Та какъв е моят проблем .Дъщеря ми въобще не се чувства добре в новото училище и в новия клас . От ден на ден става все по- зле.Започна цялото това нещо да й се отразява не само на на психиката ,а и на здравето. Какво да правя? Познавате ли някой ,чието дете се е преместило на друго място в средата на втори срок? И как да стане това при положение , че никъде няма свободни места? В началото си казвах ,че всичко ще отмине , но явно не съм била права. Благодаря на този , който ме е изчел. Ей на споделих

# 591
Green, погледнете свободните места. Ако сте в София, все ще намерите. В класа на моя син дойде нов ученик в началото на втори срок. Той много си харесва класа (за щастие), има приятели, но имаше голям проблем да се адаптира към по-високите изисквания в новото училище, т.е. с оценките. Продължаваме да се борим, защото пък ние искаме да учи и да се конкурира със знаещите, вместо да отбива номера на по-лесното.

# 592
Много е трудно решението в такава ситуация, защото ако самото дете се адаптира по трудно по принцип, може трудно да се приобщи и в нов клас. Още повече,че децата вече са се поопознали, сформирали са някакви групички. Но пък да оставиш детето да се тормози пак не е вариант. Аз може би щях да изчакам да свърши годината и тогава да я преместя

# 593
Благодаря! Аз също искам да се бори, но психиката й я предава . Това ужасно много ме плаши.

# 594
Здравейте, не съм писала от доста време , но периодично ви чета. Та какъв е моят проблем .Дъщеря ми въобще не се чувства добре в новото училище и в новия клас . От ден на ден става все по- зле.Започна цялото това нещо да й се отразява не само на на психиката ,а и на здравето. Какво да правя? Познавате ли някой ,чието дете се е преместило на друго място в средата на втори срок? И как да стане това при положение , че никъде няма свободни места? В началото си казвах ,че всичко ще отмине , но явно не съм била права. Благодаря на този , който ме е изчел. Ей на споделих
Не се притеснявайте! Место ще се намери.Следете в сайта на РУО във вашия град  Много  добре Ви разбирам.Аз преместих моя син в съседния клас на нашето училище и съм в пъти по-доволна.Дори не искам да влизам в подробности  какъв психически тормоз преживяхме целия първи срок от страна на един съученик.Желая Ви успех!

# 595
GRЕEN, и аз обмислям местене, но е свързано с приравнителни изпита ш детето отказва. В началото беше много доволна, но след като ноември отсъства по здравословни причини, през декември завари променена ситуация в класа и отношение към нея. Започна тормоз от две-три съученичка, проблеми с други ученици от общежитието, до колкото разбрах това се случва обаче на улицата, в парка и т н извън общежитието и училището, та и тях няма как да занимавам. Последно преди две седмици са й бъркали в раницата, влезли и телефона и ровили в него, писали от нейно име на приятеля й, блокирали й профили, правили снимки с техните телефони на екрана на телефона й... Заплашват я, че ще й стъжнят живота, че ако си оплаче ще стане по-зле... Започна да развива мания за преследване, защото "Видяхме те в мола в твоя град", "А, кой ходи на джудо?", обидни прякори... Опитах да говоря с класната неофициално преди време за част от нещата само и няма да има резултат. 
Пробвай разговор с директор дали няма да се съгласи да приеме детето като изиска бройка или поне да го има предвид, ако случайно се освободи място.

# 596
Олеее, това, което споделяте е ужасно! А най- лошо е когато и училището не взема отношение. Вярно, че някои неща се случват извън училище, ама какво - за тях ще си затварят очите ли ?!
От сърце ви желая децата ви да намерят своето място Heart

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:12 от Plami80

# 597
Мама Ру, настръхнах, като те прочетох. Това не е нормално и дано да се намери решение.
Green, местила съм наборката, но беше по средата на втори клас. Много се чудих, тя самата беше казала, че е отворена към местенето, че не се притеснява и ще намери приятели. Така и стана. Но я преместих в училището на нейна приятелка (съседен клас, не успях в същия, но ми разказаха и се чувствах спокойна). Определено беше за добро. Мисля, че в гиманзиален курс се мести при свършил срок поне, но това е по спомен, трябва да го провериш. Аз тогава звънях по телефона на директорите да питам за места (в две училища звънях, в едното бяха много надменни и веднага се отказах). Така че ако си харесала училище или имате познати, при които бихте отишли, това е вариант.
Успех и на двете деца и мами. Дано нещата ви се наредят по-добре от очакваното!

# 598
  • София
GREEN, Mama Ru, кураж и късмет, момичета! Дано скоро всичко лошо е зад гърба Ви! Flowers Four Leaf Clover

Миналата година, след края на първия срок съученик на наборите го приместиха в друго училище  - детето не искаше, имаше приятели в класа, но заради тормоз от директора чрез учител майката действа. В началото на детето му беше трудно, но после се наредиха нещата - знам, защото е приятел на сина ми, комуникирах и с майката. Детето беше учило в същото училище до 4.клас, може и това да е помогнало за адаптацията, не знам. GREEN, поговори с детето и ако и то е съгласно да се мести - действай, все някъде ще стане. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 599
  • European Union
Постоянно се местят деца. Тази година съм класна на 11 клас и в началото на годината дойде нов ученик. Той поне не държа приравнителни, защото беше учил същата специалност, но в 10 клас дойде друг, който държа над 20 приравнителни. Не са проблем изпитите, защото училището малко е поставено в патова ситуация. Вече са записали ученика, ако не си вземе изпитите, няма какво да направят. Така че приравнителните минават доста по-леко от поправителните.

Грийн, аз бих те посъветвала веднага да я преместиш. Всичко друго се преживява - и кофти учители, и лоша база, но психически да се тормози детето, е ужасно. Не може да се мести само 45 дни преди края на срока.

Общи условия

Активация на акаунт