Нечовешко отношение в болница сърце и мозък Плевен

• 9 961
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Ра2, намали драмата с горкото си дете, виновно по дефиниция, милото. Защото пък бащата на Хейзъл не е виновен за въпросите на твоята позната, нали така?

Лекарите са същите като останалите. Останалите са същите като лекарите. Лекарите на други места, извън болници, са като пациентите при тях. Поставяй се малко на мястото на другия, ама наистина, ако можеш, без да си отмъщаваш на него за отношението на някой трети към теб, и няма да чувстваш детето си като толкова горко.

# 46
Незнам хората, които работят редовна смяна, 5 дни в седмицата и почиват по всички празници дали осъзнават какво е децата на медиците да стоят сами? 
Аз съм имала седмици, в които изпращах детето си в 7,30 ч. на училище и го виждах вечер в 20 ч. И събота и неделя,  когато той не е на училище аз съм пак в болницата.
Дете на колега идваше с него на работа, когато майката беше на специализация в друг град.  Рисуваше в кабинета, докато баща й оперира. В един момент констатира."Много продължи операцията. Дойдох с татко в 19 ч., а ето рекламите по телевизията започнаха, значи е станало 22 ч" . Беше на 4 г., не познаваше часовника. Стана лекар,  но не се върна в нашия град.  Знаеше отношението и мисленето на хората. Не взе и нито една от специалностите на родителите си.
Колегата е горд с нея, но винаги казва, че не го е послушала и е станала лекар.

# 47
  • Пловдив
По-добре и по-лесно е редовна смяна, никога не съм твърдяла друго. Само че това няма отношение към темата, а и не само лекарите работят нощна смяна.

Цитат
Аз съм имала седмици, в които изпращах детето си в 7,30 ч. на училище и го виждах вечер в 20 ч.
Ами и аз така. Как точно това, че в събота и неделя съм си вкъщи, влияе на обсъжданото?

# 48
  • София
Двете ми най-големи деца са с медицински специалности.
Ние със съпруга ми сме в правната система.
Наясно съм с отношенията на хората, независимо от професията им и със склонността да се обвиняват другите и да се обобщава, но пък тук медицинско лице обяснява как всички пациенти сме (защото и медицинските лица са също такива, не са богопомазани) тъпи, злобни и т.н.
Всяка професия е самостоятелен избор.
Човещината обаче е добре всички да я имат.

И да, при проблем с пациент, вкл. по закон, лекарите са длъжни да информират близките.
Не успях да разбера какво е общото с работата на смени или с безплатните консултации в извънработно време на досадни свои (не на пациент) близки. Тези 2 неща също са въпрос на личен избор и не отменят задължението да се предоставя информация на пациентите и техните близки.
Ако цяла събота и неделя консултираме юридически и безплатно свой близък, това отменя ли задължението ни през седмицата да правим всичко според компетенциите ни, за да защитим в съда интересите на наш клиент или задължението ни да му обясним подробно какво права, задължения, последици и т.н. има негово действие или бездействие?
Същото следва и да е с лекаря. Може цяла нощ да е консултирал стринка си Пенка, но през деня следва да е адекватен към пациентите си и близките им, а не да приема на ангро, че всички са там, за да му пречат.

# 49
https://trud.bg/a/articles/agresivnoto-grajdanstvo-i-televiziite … zata-kam-lekarite
Авторката на статията не е лекар.
Мога, поставям се, опитвам постоянно, в някакъв % срещам нормално отношение, в равен- не, не ми връща със същото. Не, не си отмъщавам.  На кого? За какво? Че някой някога е бил предубеден, неразбиращ, агресивен? И не, никой не ми е виновен за нищо. Сама съм си виновна. За мое оправдание само мога да кажа, че съм започнала да уча в годините преди "активното гражданство" и преди здравната каса.
Ако не бях поставила темата за драмата аз, щях да чуя коментарите, които пресилих предварително, точно за да ги избегна. И понеже изпреварих, сега- драма! Ми да, драма. Болно ми е, обидно ми е. Човек съм, не професия, не функция, не робот. Знаете приказката за лошата дума.
Информацията се дава, но не винаги е очакваната и съответно често не се осмисля и приема и после- нямаше такава. Не съм била там. Но съм била в подобни ситуации много пъти. Обобщенията не са мои. Думата "всички" отсъства от текста, който съм написала.
В случая от който тръгва темата не сме видяли епикриза, не сме чули лекуващите съответната пациентка. Но вече сте наясно с всичко само от представеното от едната страна и сте отсъдили. Професионално ли е за юристи да разглеждат едностранно, без право на мнение на отсрещната страна? Да?

# 50
  • Пловдив
Но вече сте наясно с всичко само от представеното от едната страна и сте отсъдили. Професионално ли е за юристи да разглеждат едностранно, без право на мнение на отсрещната страна? Да?
Не аз бях "наясно" и отсъждаща в темата - напротив, на сто места направих уговорки "не всички са еднакви" и "ако се е случило описаното".
Мисля повече да не правя опити да обсъждам въпроса с хора, които са толкова неспособни да погледнат извън собственото си пристрастие към себе си, че първо хвърлят обвинения ангро и после се оплакват колко горки били децата им.

-----

Мнението на другата страна в лицето на един неин представител отдавна го чухме: всички са лоши към нас и не ни заслужават, ние в бяло, буквално и преносно. Дали това, че някой те гледал лошо без причина, дава право да се държиш пренебрежително с друг, не стана ясно.
Никога не съм нападала лекарите, учителите, фризьорите, данъчните, шофьорите на таксита накуп като група. Никога, никога, никога. Да твърдя, че лекарите са по-добри, по-заслужаващи, по-онеправдани от другите, също не мога. Не е вярно. Нямат и право, точно както всеки друг, да се държат грубо или пренебрежително, така, както не биха искали да се държат с тях. Никой няма такова право.
Нас като ни плюят на поразия и словесно ни вдигат сопи включително лекари, дори и защитаващи статии няма. Та да - изпитала съм на гърба си "агресивното гражданство и телевизиите", точно така смятам и аз, права е Панделиева, единствено бой дето не съм яла, но и за Ра2 предполагам, че не е; и не съм особено драматично впечатлена или убедена, че не бях права в това, което твърдях, а именно: лекарите са същите като пациентите и като всички останали, но в случая с болницата са в силната позиция; и там, в силната позиция, се проявява кой какъв е, като навсякъде едни са такива, а други - онакива.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 14:06 от Магдена

# 51
  • София
Напротив, аз не съм наясно, затова го посъветвах да потърси одит и да разбере за какво става дума, щом не получава информация по надлежен ред.

В едно съсловие има всякакви хора и не може да се очаква, понеже има свестни, кадърни, човечни и професионалисти, да отричаме съществуването на такива, при които положителни качества липсват.
Грозно е да се говори за омраза или за обвинения към лекарското съсловие, защото такова в темата няма. Има конкретни посочени проблеми, както има и плюсове.
Присъединявам се към последното мнение на Магдена.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 14:05 от Fever Ray

# 52
Това е ужасно.
 Не знам дали е тази болница беше, в Дружба, но все едно. Майка ми отиде да и махат железа, рутинна операция. Мисля 3 дена кл. пътека,но гледаха да я натрият по-рано. Накрая, последния ден я оставили гладна(диабетичка) . Взехме я след обяд, не знам това нормално ли е, при положение и че трябваше да лежи още ден, тоест води се там и и е определено ядене. Това са дреболии, в сравнение със станалото с автора, но показва нивото, на уж  хубавите частни болници. Не знам кое им е частното, направили лъскави рецепции, постарали се откъм визия, но до там. На специалист я попаднеш, я не. Ние случихме, но на магия. Все пак ако е всеки един да стои гладен е все едно ще е дискомфоргно, но за диабетик може да има сериозни последствия.

# 53
Професионално ли е за юристи да разглеждат едностранно, без право на мнение на отсрещната страна? Да?
За юристите са важни и решаващи фактите. Мнение, оправдаващо злоупотреби, не би могло да има тежест.

Болно ми е, обидно ми е. Човек съм, не професия, не функция, не робот. Знаете приказката за лошата дума.

Бели кахъри са това. Грозни думи и неоснователни обвинения съм чувала и аз, от медици. Да можеше само тях да имам, бих била доволна. Истинската болка, ra, е когато здрав човек, посетил болница с елементарно оплакване, излиза от там безжизнен, изпратен с ехидните усмивки на болничния персонал.
Вие сте огорчена от злобните погледи и агресивно поведение на пациенти или техни близки, а аз никога няма да забравя жестокостта и хищническото изражение на десетки медицински служители, заради чиито решения член на моето семейство плати с живота си.

# 54
Те и епикризите не са верни, пишат каквото им изнася.

# 55
Те и епикризите не са верни, пишат каквото им изнася.

В частните болници е масова практика. Затова ги избягвам старателно. Дори и отношението не е по-добро, в повечето. Единственото изключително добро отношение съм получила в Токуда, и то когато беше още японска.
За нашата Пълмед романи мога да пиша, какви измислени диагнози и прогнози, за хора със слаби нерви и никакви познания по анатомия, сигурно би било летално...
В Медлайн също ми писаха несъществуваща находка, за да си вземат парите от НЗОК. Абе, ужас....
Радвам се, че майката на автора се подобрява, очаквах го. При кардиологична операция имаше описан подобен страничен ефект от упойка, не помня темата, но се възстанови жената.

# 56
А ,,Свети Георги" като са държавна същата работа, писаха ми рак 4 стадий и щяха да ме лекуват, на Парк Хоспитал като показах епикризата на моя лекар, каза че само имената и ЕГНто са вярни.Та и държавната и частната едно и също.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 17:37 от bubolina73

# 57
При мен обратното. В Св. Георги отхвърлиха напълно глупостите на Пълмед.

# 58
Св. Пантелеймон беше, но все едно.
Аз не видях нещо частно, само дето лъскавичко, същия намусен персонал, чакане и нерви. И за капак храна не дават.

# 59
В Парк Хоспитал след 13 часа и персонал няма, нищо че е частна.

Общи условия

Активация на акаунт