Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 650
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Наблюдава се - дали нараства, с какви темпове нараства, или дали почва да спада естествено. Друго няма какво да се направи.

klara, прогестерона как е? Имунологични изследвания евентуално? Прочети и заглавния пост, добавих там каквото се сетих като възможни изследвания при неуспехи.

# 16
Прави ли се процедура ако имплантацията не е успешна или от самосебе си се изхвърля от тялото?

# 17
Имунологията е наред. А прогестерона след трансфера не е следен. Имах предписани вагинални глобули за него.
В сравнение с България се правят доста по-малко изследвания.

Наблюдава се - дали нараства, с какви темпове нараства, или дали почва да спада естествено. Друго няма какво да се направи.

klara, прогестерона как е? Имунологични изследвания евентуално? Прочети и заглавния пост, добавих там каквото се сетих като възможни изследвания при неуспехи.

# 18
armianov, ако няма имплантация няма, няма ЧХГ в кръвта и няма какво да се чисти. Ако има покачване на ЧХГ, но почне да спада при ниски стойности (преди да може да се визуализира бременност на УЗ) се нарича биохимична бременност. Отново няма нужда от никаква външна намеса. От допълнително чистене има нужда ако бременността спре да се развива след 6-7ма г.с и тялото не се изчисти само или в случаите на извънматочна бременност.

# 19
armianov, ако няма имплантация няма, няма ЧХГ в кръвта и няма какво да се чисти. Ако има покачване на ЧХГ, но почне да спада при ниски стойности (преди да може да се визуализира бременност на УЗ) се нарича биохимична бременност. Отново няма нужда от никаква външна намеса. От допълнително чистене има нужда ако бременността спре да се развива след 6-7ма г.с и тялото не се изчисти само или в случаите на извънматочна бременност.

Само да добавя, че зависи в коя държава си. Има места, на които първата ти консултация (ехограф) по ЗК е в 12г.с., така че никой няма и да разбере, че си бременна, камо ли ако бременността спре да се развива. В такива случаи се очаква организмът да се изчисти сам. Е, разбира се винаги може да се отиде в спешното, за да се установи проблемът, но в такива ранни седмици отново първо препоръчват спонтанно чистене, после евентуално опитват с някакви хапчета, и чак тогава, ако не стане - кюретаж. Ако имаш частна застраховка, нещата са по-различни, но като цяло така си ги приемат нещата. Такива 4-5-6-7 седмици едва ли не изобщо не ги приемат за "сигурна бременност".

# 20
Ако си с инвитро, репродуктивният те следи и преди 12 г.с. Аз бях през няколко дни на преглед до 9 г.с. и след това получих писмо, в което бяха описани подробностите покрай процедурата и с което отидох при моя АГ.
Написаното от теб може да важи за спонтанна бременност.

# 21
Ако си с инвитро, репродуктивният те следи и преди 12 г.с. Аз бях през няколко дни на преглед до 9 г.с. и след това получих писмо, в което бяха описани подробностите покрай процедурата и с което отидох при моя АГ.
Написаното от теб може да важи за спонтанна бременност.

Не и ако си правил инвитрото в друга държава. Тогава си минаваш по каналния ред, дори не те водят рискова бременност, освен ако не отговаряш на някои определени условия, нямащи нищо общо с инвитрото.

# 22
Не знам за коя държава говориш, но при мен не е така.

# 23
O, със сигурност има разлики между държавите, за това казах, че зависи в коя държава се намира човек. Иначе, за спонтанната бременност сте напълно права, но понеже в случая въпросът беше за съвсем ранна (евентуална) бременност, за това казах, че дори и да е имало бременност, ако е в толкова начален стадий, обикновено си чакат спонтанно изчистване на организма. Дори в България не мисля, че в такъв начален етап някой би правил кюретаж, но може и да греша, не знам.

# 24
2402 го е обяснила прекрасно.
Но наистина, наистина жестоко се съмнявам да правиш инвитро, да имаш положителен тест ит от клиниката да ти кажат "Аааа, плюсче ли? Супер. Айде бягай ся и си чакай 12та седмица"
Нещо се е получил развален телефон по линията с информация. Или бъркаш темите.

# 25
2402 го е обяснила прекрасно.
Но наистина, наистина жестоко се съмнявам да правиш инвитро, да имаш положителен тест ит от клиниката да ти кажат "Аааа, плюсче ли? Супер. Айде бягай ся и си чакай 12та седмица"
Нещо се е получил развален телефон по линията с информация. Или бъркаш темите.

Да, явно се е получил развален телефон, нека го поправим. Говоря за себе си, пак казвам, не знам как е при Вас. При мен е така. Правя инвитро в друга държава, връщам се тук, и никой не го интересува аз къде и какво съм правила. Случайно имах час за гинеколожката от ЗК, за който бях чакала почти 9 месеца (по съвсем друг въпрос, в случая - заради проблемите ми с хормоните), просто съвпадна с деня,  в който направих второто ЧХГ. Тя ми поглежда резултатите от ЧХГ (които съм си направила в частна клиника, понеже съм с частна застраховка), дори не ме преглежда
 Праща ме при акушерката в поликлиниката с едно листче, на което пише, че съм бременна след инвитро в Турция, и заради възрастта ми, нейното мнение е, че съм в графата високо рискова бременност. Отивам при акушерката, която ми мери кръвно, килограми и т.н. и ми казва, че ще изпрати известие до болницата, а те ще ми се обадят допълнително, за да ми кажат кога ще ми е първият ехограф, но обикновено това се случвало между 11 и 14 седмица. Питах я това, че съм в графа "рискова" не е ли по-различно, тя ми каза: в болницата ще преценят дали си високо рискова, но аз също ще ти отбележа в книжката за бременни (нещо като картон), че имаш рискови фактори. Та, отивам си аз по живо, по здраво, и чакам обаждане. След около седмица ми се обаждат и ми дават час за... 12та седмица! О, каква изненада! 😄 Много са зле, наистина. Добре, че не разчитам на тях. Аз до тази консултация вече имах 3 ехографа в частна клиника. И така. 🙂

# 26
Е твоят случай е особен. Репродуктивният център изобщо не е бил опция, иначе със сигурност щяха да проследят развитието поне до сърдечна дейност.

# 27
Е твоят случай е особен. Репродуктивният център изобщо не е бил опция, иначе със сигурност щяха да проследят развитието поне до сърдечна дейност.

Така е, радвам се, че се разбрахме. Лека нощ Ви желая. 😊

# 28
Флоресита, преди три години бях в 6+5 и ми направиха кюртаж, така, че зависи в коя клиника и на кой лекар попаднеш в България. Сегашната бременност, не са ми отказали никога преглед, още в 6+1 ми видяха и пулс. А в 9-та седмица ме записаха като бременна. Инвитро също съм правила в Турция. Паралелно до 9-та седмица ме следяха и в Турция. После вече ми забраниха пътуванията и си останах само в България.
В Турция държаха да проследят дали е в матката и после дали има пулс.

# 29
Здравейте, някой чел ли е книгата IVF мама? И правили ли сте хечинг?

Общи условия

Активация на акаунт