Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 940
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
anonymous18
И моят е последният, навакса на шести ден и оцеля размразяване . Имах същите тревоги като теб, но момичетата тук ми дадоха много примери за успешни трансфери с по-бавнички ембриони , та ми върнаха надеждата (бях го отписала предварително, иначе).

veli86
Писали сме по едно и също време. По принцип стандарта при ембриони на 5/6/7 ден е чхг да навлиза в кръвта на дни 6+. Понеже ембриончето ни беше по-бавничко реших, че може да продължи развитие с по-бавни темпове, затова ще изкачакам до девети ден. Не знам успях ли да го обясня правилно, просто не искам да пускам много чхг-та. Вените ми са трудни и не ми препоръчват често бодене. Иначе, липсата на симптоми е доста обезкуражаваща, особено като съм имала ясно изявени при предишни имплантации, но не ми остава друго освен чакане…

Пожелавам положителни тестове и високи чхг-та на всички чакащи момичета ❤🤞🍀🙏

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 10:27 от •MERA•

# 406
  • гр. София
Здравейте и от мен!

Момичета, четях ви и не смеех да пиша от притеснение..

Направихме ICSI в Мемориал в Турция, а на 5.03 ми беше първия ЗЕТ на 5 дневно ембрионче. Първият ден след него имах придърпване ниско в корема, спеше ми се (предполагам от прогестерона, който поставях вече), след това към 4ти ден след трансфера започнах да имам болки/тежест в гърдите и тук-таме лека болка в корема на моменти (което също го отдавах на прогестерона). В "нормален" месец не бих ги отчела като симптоматика дори, но в това положение следях за всяко малко нещо..
Ами, бях се отчаяла, но на ден 9 след ембротрансфера (за когато беше назначен теста) направих кръвен ЧХГ тест сутринта и отчете 274 IU/L Flushed
Не можах да повярвам и реших да направя и уринарен тест, макар и следобед, резултатът беше налице - втора бледа черта!
Днес вече 12 дни след трансфера, втората черта на уринарния тест е много видима. Чакам резултат от кръвния тест от тази сутрин, за да потвърдим дали ст-стите на чхг нарастват добре...

С това бих искала да вдъхна кураж на всички, защото ние сме с не лек мъжки фактор, аз съм с поликистоза и хиперпролактинемия, които лекувам/поддържам от близо 4 години, и въпреки трудностите се получи с помощта на лекарите от Мемориал..

Пожелавам на всички от сърце да видите по две чертички и високи стойности на чхг! Heartbeat

# 407
Sunshine137, тихо ти честитя хубавия резултат и ти желая от ❤️ да се удвоява правилно чхг-то и да расте! Да гушкаш здраво и пухкаво бебче!
Желанието за секс брои ли се за симптом? Grinning Или така се чувствам, защото е "забраненият плод" в момента?
Знаете ли, моята лекарка ми каза, че според нови проучвания, секса след трансфер повишавал възможностите, но забравих защо вече. Аз не смея де, само информативно споделям като интересен факт.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 408
MERA, аз също нямам ПМС симптоми. Аз съм на прогестерон 5 дни преди трансфера и се чувствам по същия начин. Доколкото знам и на 7ми ден ще покаже кръвен тест. Особено щом си с 6 дневно. Аз на миналия си трансфер бях с 5 дневно и пуснах на 7ми ден-беше отрицателен. Лекарката каза, че явно няма да го бъде и пуснах и на 10ти ден, за да е сигурно и да спра лекарствата. Успех!
Skady, Happiness 24 успех! Flowers Hibiscus
annonymous 18 При нас също са по-бавни. Качество 3 BC и едно без грейд, защото беше още бавно, но добре са преживели размразяването и уж им дадоха шанс. При теб какво точно е качеството на ембриона? Доколкото знам и съм чела, тези грейдове са само обуславяне на външния вид на ембриона и това дали е красив(висок грейд) или не толкова красив (нисък грейд), не е показателно за успех. Моля, някой да ме поправи, ако греша.
Също в Reddit, четох за истории на момичета успели с ембриони 2CC...

те са 5 дневни и като питах за grade ми казаха, че понеже още не са бластоцити нямат грейд .... та нищо не ми казаха всъщност

Честито Sunshine Simple Smile

# 409
MERA, напълно те разбирам! И аз се чувствам така с ясните предишни индикации и сега нищо...
Добре, че погледнах-наистина сме писали по едно и също време.
И моят втори ембрион няма грейд..
Какво да кажа, момичета, не знам Вие как сте с емоциите, но при мен е някаква вихрушка. Ти се отчайвам, ту се обнадеждавам. Страх ме е да се надявам, защото може да се разочаровам. После си казвам, че с този песимизъм си вредя.. не знам

# 410
Ами как да съм с емоциите, освен, че съм обезкуражена , не знам какво друго да кажа. Аз от самото начало не бях с големи надежди за този трансфер, но реших да го направя и след това да го мисля. На предишните трансфери много се вълнувах, на този не изпитвам нищо. Може да е защитна реакция на организма заради предишните разочарования, тежко ги изживявах, то мисед, то биохимична, то какво ли не ми мина през главата за 6 години по този труден път.

# 411
На една страница сме. И аз се чувствам така, хем че нямах кой знае какви надежди. Но знаете, надежда винаги тлее някъде дълбоко.

Определено е защитна реакция това за психиката ти. Трудно е!

Моя мисед беше преди 4 месеца.

А с какво се занимавате, докато чакате? Аз не съм на работа и съвсем трудно ми минава времето. Само в четене, общо взето хаха

# 412
Поне и на хартия да се убедя 😑😑
На 8-ми ден 8.44.
Днес 11-ти ден 1.25

Пиша хем да се оплача , в същото време короната я намествам. Имам питане спирам всичко като терапия. Днес последно сутринта си сложих Циклогест 400мг ... въпросът ми долу горе след колко време би ми дошло?

Предполагам в рамките на 3-5 дена ?

# 413
Miracle
Съжалявам за този резултат, пожелавам ти следващия да е успешният опит 🍀🤞🙏
На мен ми беше дошло на петия ден от спирането на лекарствата, но на повечето момичета от пишещите съм забелязала, че им идва по-рано.

veli86
Да, надеждата тлее някъде там дълбоко… по-добре не бих могла да го формулирам. Аз съм изчела всички теми във форума , взела съм си 3 книги и гледам да се занимавам с нещо и да се абстрахирам от мисленето за резултата от трансфера и какво предстои след това.

# 414
Miracle, много съжалявам за резултата! Разбира се, наместваш короната и борбата продължава! Ще имаш бебе и точка! Аз така си повтарям.

А колко съм преживяла вече през тези 3 години ... Смятах си преди няколко дни, че за последната година и половина имам 6 пълни упойки!

MIRA, какви книги си взела? Художествена литература или нещо свързано с инвитро. Аз си бях поръчала книгата IVF мама на Деси Костова. За всеки ден от трансфера има раздел с мисли, практики, но нещо ми е тъпа и не е за мен тази книга.

# 415
MIRA, какви книги си взела? Художествена литература или нещо свързано с инвитро. Аз си бях поръчала книгата IVF мама на Деси Костова. За всеки ден от трансфера има раздел с мисли, практики, но нещо ми е тъпа и не е за мен тази книга.
[/quote]

И аз я взех тази книга и също я намирам за тъпа. То книга ли е, планер ли е.. Grinning Направо 50лв. на вятъра.

# 416
Купувала съм много книги на тема инвитро и нито една не мога да препоръчам. Започнах “Седемте духовни закона на успеха - Седемте духовни правила за родители “  на Дийпак Чопра , но е рано да изкажа мнение. Заех я от библиотеката. Вече отбягвам да купувам книги, просто не ми остана място вкъщи от трупане , не бих и дала 50 лева за книга като се замисля на този етап. Бях започнала да чета  “Pregnancy after loss” ( Бременност след загуба)  на английски я имам, но и тя е нещо като планер по седмици от бременността и я зарязвам вече няколко пъти.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:11 от •MERA•

# 417
Деси Костова преди беше много активна в една фейсбук група за инвитро. Веднъж беше написала някаква велика глупост, свързана със СПКЯ, не помня какво беше, но беше изключително фактологически неточно. Разгледах ѝ и други постове и това ми беше достатъчно да разбера, че просто си е намерила ниша за бизнес. Никакви смислени неща не пише, а се възползва от болката на хората по мое мнение.

veli, не си сама. За 3 години и малко имам 7 упойки, 6 от тях пълни, 5 за операции. 5 упойки са в последните 2 години и две от тях са интубационни.
Да не говорим, че предните ми два трансфера бяха през година, а следващия сигурно ще е около година и 3-4 след последния и то защото постоянно изскачат проблем след проблем. Изключително изморително е всичко това Sad

Аз лично след трансфер си ходя на работа, защото не е физически натоварваща, но не бих казала, че ме разсейва много. Чета си художествена литература, гледам сериали, правя по малко йога за след трансфер (има такива в youtube), слушам музика, рисувам или оцветявам и се старая да си водя нормално ежедневие.

Успех, момичета. Надявам се всички чакащи да се разпишете с хубави ЧХГ, а тези, за които трансферите приключиха с отрицателен резултат скоро да опитат пак и този път да се похвалят с +++ Heart

# 418
2402, наистина и аз смятам, че е намерила ниша за бизнес. Четеш книгата и нищо смислено не пише в нея. Едно и също с 1000 думи. Не е моята.

Стискам ти палци да стигнеш скоро до трансфер. Знам какво е да го чакаш с месеци, както и да чакаш да започнеш стимулация и все нещо да изскача. Наистина е много изморително, но няма предаване!
Ами аз реших да я карам спокойно и да си взема болничния този път. Аз работя като учител и е доста стресираща работата на моменти. Отделно пътувам с 2 вида транспорт до там.

# 419
  • София
Здравейте,

Възможно ли е с ДЯ отново да настъпят някакви генетични аномалии( по време на бременността, когато дойде време за пренатален тест или амнио на по-късен етап), с оглед възрастта на майката- в случая 43 ?

Общи условия

Активация на акаунт