Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря Ви за отговорите и желая на всички пухкав финал!🍀😇

# 391
Момичета, някоя от вас с повече опит знае ли защо на някои пациентки изписват Пролутекс, а на други Циклогест/Утрогестан, след като Пролутексът е по-надежден? Същото за Фостимон и Бемфола. При равни други условия: еднаква възраст, без предишни опити.

Докторът първо щеше да изпише едното, и после, като разбра, че не сме по фонда, от чисто финансова гледна точка реши да изпише другото. На нас парите за този опит не са ни проблем и не сме споменавали нищо за пари, но, ако се наложи втори, трети опит, вече финансово няма да имаме възможност и ни се иска първият опит да е достатъчно надежден. Притеснявам се дали стимулацията и прогестеронът са достатъчни за успешен опит на човек с не особено добър яйчников резерв.

До такава степен ли тези лекарства са взаимозаменяеми? Останала съм с впечатлението, че Пролутекс и Бемфола са много по-силни от Циклогест и Фостимон.

# 392
Лично аз при моя успешен опит бях на утрогестан вагинално, а ЧХГ инжекцията беше Прегнил. Тези другите дори не са ми били предлагани.

# 393
Аз лично имам два трансфера с бременност (едната до термин) само с вагинален и орален прогестерон (утрогестан първия път, циклогест втория и дуфастон при двата). При третия ми трансфер, който беше неуспешен по други причини бях на пролутекс. Имам висок праг на болка, изтърпяла съм милион неща, обаче пролутекса ме съсипа. Като видях отрицателния тест първо изпитах облекчение, че няма да се бода повече. И с лекаря ми сме се разбрали, че при следващ трансфер ще съм си с циклогест. Както писах преди някакво време - преди 3-4 години почти никога не се назначаваше инжекционен прогестерон и пак си имаше много успешни трансфери.
Относно другите две - ако са в еднаква доза, няма никакво значение търговското наименование на продукта. При ЗЕТ нямах въобще ЧХГ инжекция, защото съм на контролиран цикъл, само при неуспешния трансфер имах и прегнил.

# 394
Аз съм 6-ти ден след трансфер и съм и на Циклогест, и на Пролутекс . Моята ЧХГ инжекция  също е Прегнил . Стимулирали  са ме и с двата препарата - Фостимон и Бемфола . В понеделник ми трансферираха балансиран бластоцид , получен след стимулация с Бемфола . Разбира се винаги трябва и доза късмет 🤗 Успех на всички чакащи 🌺 Датата за теста ми е на 21-ви , но смятам на 18-ти да пусна един кръвен . Успех , момичета 😘

# 395
Аз съм 6-ти ден след трансфер и съм и на Циклогест, и на Пролутекс . Моята ЧХГ инжекция  също е Прегнил . Стимулирали  са ме и с двата препарата - Фостимон и Бемфола . В понеделник ми трансферираха балансиран бластоцид , получен след стимулация с Бемфола . Разбира се винаги трябва и доза късмет 🤗 Успех на всички чакащи 🌺 Датата за теста ми е на 21-ви , но смятам на 18-ти да пусна един кръвен . Успех , момичета 😘

Sunshine, с теб сме абсолютно идентични Simple Smile) чакам и аз на същите дати, и започвам да ставам нетърпелива, но ще удържа фронта!

# 396
Леле как се справяте с това напрежение? Днес ми е 4ти ден след трансфер (на 13.03 беше сутринта) и вече съм отчаяна и съм отписала опита. Никакви симптоми, ама 0. Първите 2 дни имах някакви леки придърпвания, но вчера и днес нищо. Взела съм си болничен и се побърквам вкъщи, идва ми да отида на работа..

# 397
Леле как се справяте с това напрежение? Днес ми е 4ти ден след трансфер (на 13.03 беше сутринта) и вече съм отчаяна и съм отписала опита. Никакви симптоми, ама 0. Първите 2 дни имах някакви леки придърпвания, но вчера и днес нищо. Взела съм си болничен и се побърквам вкъщи, идва ми да отида на работа..
Моят трансфер беше на 12.03- същата история…. Отчаяла съм се… никакви симптоми за нищо, само малко ме болят гърдите. А времето на минава

# 398
bubsis , veli86 момичета опитайте се да сте спокойни. Наличието на симптоми не означава, че има успех и обратното ...че като няма симптоми , няма успех.
Аз имах , видиш ли ..викам тука става нещо йей ...Уви отрицателен резултат.
Въоражете се с търпение , това е. И нека има успех , пожелавам ви го искрено 🙏❤️

# 399
bubsis, мен даже и гърдите не ме болят. Нищо, чувствам се напълно, както всеки път, когато съм чакала да не ни дойде. Аз имам 2 бременности. Една успешна и една, която завърши с мисед. И при двете имах доста изразени болки в матката. За това го и отписвам...
Miracle, благодаря за подкрепата. Дано наистина този път просто да нямам никакви индикации.
Успех на всички! Добре, че има такива групи да се подкрепяме. Никой не може да разбере болката ти, ако не е минал през тези неща.

# 400
Записвам се отново тук, наред с чакащите след трансфер. Трети трансфер ми е , първия без имплантация, имам един мисед и една биохимична и при двете имах много изразени симптоми от 5-6 ден . Днес ми е шести ден след трансфер на 6 дневен и нямам абсолютно никакви симптоми. Очаквах поне стандартните симптоми на ПМС да се появят от високия прогестерон , който приемам, но уви. Мисля да пусна чхг на 8-ми ден в сряда .

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 10:31 от •MERA•

# 401
Благодаря, момичета, за поделения опит. Ще се надяваме тази терапия да е подходяща, че и ембриончетата не са много.

# 402
Здравейте и от мен! Нареждам се и аз с чакащите на 2 6-дневни с трансфер 10.03. Шести трансфер ми е. Нямам никакви симптоми. Дори снощи, когато си слагах кринонгел видях, че имаше по тръбичката много тънки и малки кафеникави лентички. Та... от снощи сякаш изгубих надежда...

# 403
здравейте, има ли някой, който е успял с по-бавно развиващи се ембриони? Това е последния ембрион, не му е правен ПИД, все пак успя успешно да се размрази, но казаха, че се развива по-бавничко ... но все пак имало шанс да навакса. Предните 2 опита със добри ембриони нямаше дори имплантиране Sad

# 404
MERA, аз също нямам ПМС симптоми. Аз съм на прогестерон 5 дни преди трансфера и се чувствам по същия начин. Доколкото знам и на 7ми ден ще покаже кръвен тест. Особено щом си с 6 дневно. Аз на миналия си трансфер бях с 5 дневно и пуснах на 7ми ден-беше отрицателен. Лекарката каза, че явно няма да го бъде и пуснах и на 10ти ден, за да е сигурно и да спра лекарствата. Успех!
Skady, Happiness 24 успех! Flowers Hibiscus
annonymous 18 При нас също са по-бавни. Качество 3 BC и едно без грейд, защото беше още бавно, но добре са преживели размразяването и уж им дадоха шанс. При теб какво точно е качеството на ембриона? Доколкото знам и съм чела, тези грейдове са само обуславяне на външния вид на ембриона и това дали е красив(висок грейд) или не толкова красив (нисък грейд), не е показателно за успех. Моля, някой да ме поправи, ако греша.
Също в Reddit, четох за истории на момичета успели с ембриони 2CC...

Общи условия

Активация на акаунт