Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 750
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Veli86 - на мен ми е едва 3 ти ден днес. Планирам на 24ти да пусна ЧХГ иначе датата ми е 26ти. Аз винаги съм била само на циклогест и дуфастон ... не съм си мерила прогестерона ако трябва да съм честна ...

# 511
Ами мен също ми казаха да не пускам нищо до 10тия ден и да не следя прогестерон. Но сърце не трае. Явно си обичаме филмите. Благодаря ви за коментарите и окуражаването!

Нищо лошо не си казала MERA, напротив, блгодаря!

Bojinla, при мен са си все още моите, но да видим кога и мен ще ме насочат към ДЯ, защото гоня 42 (нищо ще се чувствам на 24 Grinning, но явно Я ми не са съгласни с мен). Ние с вас се срещнахме и в една друга тема. Бях в две клиники, едната не само ме насочиха към ПИД, ами направо ми отказаха да действат без. Другата са отворени да опитат както аз преценя.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 17:29 от Alira

# 512
А освен добавки, нещо променихте ли в храненето си за по-добро качество на Я?

# 513
  • София
Alina, много благодаря за отговора! Истината  е, че доктора не ми е предлагал ДЯ. Аз направо си го попитах:) как да се включа в програмата, направих изследванията и се включих....щото там е голямо чакане.....и така помежду другото си ходя на стимулация  ,но не разчитам много.....просто съчувствам на всички след отрицателен тест.....усилията са огромни! Мен дори направо ме предупредиха, че и амниоцентеза е задължителна....

# 514
Момичета, здравейте отново. Днес ми е 7ми ден след свеж трансфер на две 5дневни ембриончета. Първите дни ме наболяваше кръста, но от няколко дни нямам никакви симптоми. Сега забелязах, че на ежедневната превръзка имам кафеникаво зацапване… нормално ли е? Приемам дуфастон 2х1 и Утрогестан 300 мг 2х1

# 515
bubsis В повечето случай е нормално, имплантационно кървене . Стискам палци!🤞🏼

Момичета, здравейте отново. Днес ми е 7ми ден след свеж трансфер на две 5дневни ембриончета. Първите дни ме наболяваше кръста, но от няколко дни нямам никакви симптоми. Сега забелязах, че на ежедневната превръзка имам кафеникаво зацапване… нормално ли е? Приемам дуфастон 2х1 и Утрогестан 300 мг 2х1

# 516
Здравейте, този прогестерон не е ли нисък за 6 ден след ЗЕТ на два три дневни ембриона ? Чхг не знам защо пуснах ,след като е твърде рано ,а и на 13.03 слагах овитрел ,затова няма да го мисля в момента   

# 517
Пати, принципно е на долна граница, но все още е в норма. Ако имаш възможност обади се в клиниката да ти вдигнат прогестерона. Рано е наистина за ЧХГ, особено на 3-дневни, но след като си го пуснала, може да го проследиш след два или три дни как е.

Момичета съжалявам за отрицателните тестове.

Когато бях в Плевен, не ми сменяха терапията, за това нямах и успех. После отидох в Турция, там след всеки неуспех, терапията се сменяше, докато не успяха да направят добри ембриончета. От опит казвам, че терапията е нужно да се променя, защото имаме различни организми, и едни лекарства влияят добре, други не толкова. Но лекарите няма как да знаят, твоя организъм какъв отговор ще даде. За това се нарича опит. Ако не се сменя терапията, сменете лекаря. Аз трудно приех, че трябва да направя промяната, но си заслужава. Все пак това са вашите тела и вие решавате, дали да се подложите на една и съща терапия.

# 518
Аз съм с 3х2 утрогестан и 1 инжекция пролутекс . Доктора спомена ,че може да включим дуфастон по една таблетка през ден ,но аз мисля ,че е малко . Утре иска да пусна прогестерон при тях и тогава да го обсъдим . Чудя се да настоявам ли за друго ,ако той не назначи

Пати, принципно е на долна граница, но все още е в норма. Ако имаш възможност обади се в клиниката да ти вдигнат прогестерона. Рано е наистина за ЧХГ, особено на 3-дневни, но след като си го пуснала, може да го проследиш след два или три дни как е.

Момичета съжалявам за отрицателните тестове.

Когато бях в Плевен, не ми сменяха терапията, за това нямах и успех. После отидох в Турция, там след всеки неуспех, терапията се сменяше, докато не успяха да направят добри ембриончета. От опит казвам, че терапията е нужно да се променя, защото имаме различни организми, и едни лекарства влияят добре, други не толкова. Но лекарите няма как да знаят, твоя организъм какъв отговор ще даде. За това се нарича опит. Ако не се сменя терапията, сменете лекаря. Аз трудно приех, че трябва да направя промяната, но си заслужава. Все пак това са вашите тела и вие решавате, дали да се подложите на една и съща терапия.

# 519
От сутринта звъня да се свържа с доктора си , на 2 пъти ми казаха да се обадя по-късно , на третия, че ембриолог ще ми се обади, но не го направи. На четвъртото ми обаждане ми казаха, че доктора бързал и нямал време да приеме обаждането ми, а ембриолозите са си тръгнали и да се обадя утре. Не знам дали съм прекалено чувствителна днес заради поредния неуспешен трансфер, но от това отношение ми се скапа още повече деня.
Във вашите клиники как е момичета, моля споделете?

# 520
При мен винаги е имало обратна връзка, даже лекаря от Плевен ми е звънял лично да се увери дали съм добре. Нормално е да си чувствителна. Сигурно ще ти се обадят утре. Вайбър връзка имаш ли? Поне там да ти пишат.

Пати, щом самия лекар се е чудил дали да назначи още прогестерон, значи ако кажеш, че ще си по-спокойна, със сигурност ще ти назначи.

# 521
Аз също съм с неуспешен трансфер.  Даже е нямало имплантация.  Направо вече не знам на къде да се насочвам и аз...

# 522
MERA, ти май спомена, че си в Щерев. От там винаги, по принцип, връщат обаждане до края на деня. На мен даже моята лекарка за трансфера ми звънна (за да ми каже точен час) без да я търся, както се бяхме разбрали. Но там лекарите не си дават личните номера.

Happiness 26, съжалявам за отрицателния резултат! Confused Какво си правила до сега? Може да дадем нещо като идея, ако се сетим след като изброиш....

# 523
Първо правихме инвитро в Тутракан - 2022 година. Първият беше свеж трансфер - 2 ембриона на 5-ти ден. Получих зацапване и кървене. Прогестеронът беше нисък. Няколко дни не можах да се свържа с докторът, защото беше на конференция извън страната. Отидох в спешен кабинет - от таю нищо не направиха.  Помолих ги да ми изпишат пролутекс зс вдигане на Прогестерон. Казсха, ч това може да го направи следящия лекар. Едва се свързсх з него. Изписа ми проли ми каза да лежа,  но вече беше късно. Направихме кюретаж. След това направихме два замразени трансфера,  но нямаше дори имплантация.  Сменихме клиниката.  Първи замразен трансфер в новата клиника - нищо. Втори замразен трансфер- успешен,  но със синдром на Търнър. Последва кюретсж. Сега трети трансфер- без имплантация.  При мен уж няма проблеми.  Хормони - в норма, витамини- в норма. Пускала сум тромбофолия - всичко е наред,  генетични- всичко е наред.  Ние сме с донорски сперматозоиди.

# 524
При мен също винаги има обратна връзка, а след двата неуспешни трансфера, когато писах на доктора, той ми се обади веднага да коментираме и да ми даде кураж. Много приятно ми стана и двата пъти. Аз съм в Надежда.
При мен винаги е имало обратна връзка, даже лекаря от Плевен ми е звънял лично да се увери дали съм добре. Нормално е да си чувствителна. Сигурно ще ти се обадят утре. Вайбър връзка имаш ли? Поне там да ти пишат.

Пати, щом самия лекар се е чудил дали да назначи още прогестерон, значи ако кажеш, че ще си по-спокойна, със сигурност ще ти назначи.

Общи условия

Активация на акаунт