Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 598
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Момичета и на мен ми предстой ЗЕТ на 08.04 съм на преглед .Сега съм спряла всички лекарства ,но сигурно ще ги почвам пак. Много ми е полезно тук се пишат много неща който лекарите не ни казват ще следя темата и след трансфера ще пиши и аз ☺ Желая успехи на всички момичета ❤

# 736
На мен ми е 4 трансфер и за първи път ми изписаха Овитрел . Точно така ,по една на 7 дни . В нова клиника съм и не бях чувала досега за този метод . quote author=Галина Камбурова 777844 link=topic=1739565.msg49515703#msg49515703 date=1743097074]
Моята Лекарка ми даде овитрел преди пункцията, след трансфера пак ли се поставя ?

До момента имам 3 замразени трансфера. И при трите ми изписват Овитрел на същият ден, в който ми правят трансфера, и на 7-ми ден от трансфера. При положителен резултат - удължават поставянето на Овитрел на всеки 7 дни, но не съм сигурна до кога точно. Четейки из форума, оставам с впечатление, че не всеки доктор изписва ЧХГ хормон след трансфер.
[/quote]

А ако е удобно, може ли да споделиш сега предвид ниското ЧХГ и съмнение за извънматочна дали ще продължаваш поставянето на Овитрел? Мисля, че сме в една и съща клиника и затова ми е любопитно.

# 737
Ами не ,не продължавам . По принцип днес трябваше да е третата инжекция ,но за може да се следи резултата ,няма как да се сложи. В коя клиника си ? Извън маточната и това неглежиране дали е била при същия доктор
На мен ми е 4 трансфер и за първи път ми изписаха Овитрел . Точно така ,по една на 7 дни . В нова клиника съм и не бях чувала досега за този метод . quote author=Галина Камбурова 777844 link=topic=1739565.msg49515703#msg49515703 date=1743097074]
Моята Лекарка ми даде овитрел преди пункцията, след трансфера пак ли се поставя ?

До момента имам 3 замразени трансфера. И при трите ми изписват Овитрел на същият ден, в който ми правят трансфера, и на 7-ми ден от трансфера. При положителен резултат - удължават поставянето на Овитрел на всеки 7 дни, но не съм сигурна до кога точно. Четейки из форума, оставам с впечатление, че не всеки доктор изписва ЧХГ хормон след трансфер.

А ако е удобно, може ли да споделиш сега предвид ниското ЧХГ и съмнение за извънматочна дали ще продължаваш поставянето на Овитрел? Мисля, че сме в една и съща клиника и затова ми е любопитно.
[/quote]

# 738
Ами не ,не продължавам . По принцип днес трябваше да е третата инжекция ,но за може да се следи резултата ,няма как да се сложи. В коя клиника си ? Извън маточната и това неглежиране дали е била при същия доктор

[/quote]

При Стефанов в Стара Загора съм аз.

# 739
Ако теста ви е положителен, ще продължите с овитрел до 12 - седмица( против аборт го изписват), както и цялата терапия. Естествено според изследвания може да намали приема на някой лекарства. При пулс има още изследвания и система ако сте слагали преди трансфер. Аз също съм там и познавам доста момичета, които са бременни вече.

# 740
Да и аз съм там … не ми допада ,че не мога да разговарям с доктора . А според мен е необходимо …

При Стефанов в Стара Загора съм аз.
[/quote]

# 741
Ако теста ви е положителен, ще продължите с овитрел до 12 - седмица( против аборт го изписват), както и цялата терапия. Естествено според изследвания може да намали приема на някой лекарства. При пулс има още изследвания и система ако сте слагали преди трансфер. Аз също съм там и познавам доста момичета, които са бременни вече.

Този коментар ми подейства наистина успокояващо! Надявам се и аз да съм от бременните. Като цяло винаги съм получавала добро отношение от всички в клиниката и нищо лошо не бих могла да кажа за някого от там, но наистина изпитах огромно разочарование и неглижиране на ситуацията при извънматочната си бременност. Сега на третия трансфер ми смениха терапията спрямо предходните два пъти и се моля всичко да бъде наред.

# 742
И аз бях така, имах чхг над 1300 (естествено забременяване) и имаха съмнения за извънматочна, започнаха да ме преглеждат всеки ден. В някакъв момент се видя ,,сянка'' в матката, това беше в деня, в който ме приемаха за лапароскопия (преди да ме приемат ме прегледаха) и гинеколожката каза, че иска да изчака още ден, да не бързаме, защото се вижда вече нещо в матката. За съжаление при мен нещата се развиха зле и след това започна спонтанно аборта и не се стигна въобще до операция. Изчистих се сама.
Няма лошо да се ходи още 5 или 6-та седмица, за да се види дали е в матката. Особено, ако има аномалии в кръвните тестове. Лекаря ми е казал, че извънматочната е добре да се хване още в началото. При мен имаше съмнение за извънматочна, още в 5+2 ме извикаха за преглед, да видят дали е в матката. Да, после чакаш за пулс да видиш, но знаеш, че е в матката и някак си е по-спокойно.
Да ви кажа честно,май има ориентир за извънматочна по Чхг върви ниско,ако не се лъжа.Вашето колко беше,че се усъмниха?

На 12-ти ден на 3 дневни - 202;
На 14-ти ден - 404;
На 16-ти ден - 660;
Тук казаха, че нещо не е наред.
На 19-ти ден - 1200 и малко,
На 21 - ви ден - 1600.
Тук, вече казаха, че ме искат в болницата след два дни и че мислят, че е извънматочна. Пуснаха пак ЧХГ - 3200. Видяха, че е в матката, и казаха, повече да не пускам. За да не се бъркаме, че нещо не е наред. Бях в 5+2. Извикаха ме пак след две седмици, и чухме пулс.
Оказа се, че са се хванали и двете и за това е имало аномалии, на следващия преглед се видя и мястото, където се беше хванало и второто.

# 743
Здравейте. След трансфер на един 5-дневен ембрион на 13.03, резултат от ЧХГ на 24.03 - 26.80, повторение от 26.03 - 26.70. Нямам идея какво означава, лекарката не ми връща обаждане, сама спрях прием на всичко. Предполага ли се, че трябва да ида за преглед или да стоя тихо и кротко и да си чакам цикъл, или да звъня отново в болницата да искам да ме свържат?

# 744
Звъниш пак за коментар от лекаря, а след 2 дни пак проследяваш ЧХГ, дори и да почне кървене през това време.

# 745
Някои от лекарствата се спират по схема . А и от моя опит знам ,че спирам всичко ,само ако чхг е до 5 ,иначе искат няколко теста . Най-добре се свържи с доктора ,ако трябва отиди на място .
Здравейте. След трансфер на един 5-дневен ембрион на 13.03, резултат от ЧХГ на 24.03 - 26.80, повторение от 26.03 - 26.70. Нямам идея какво означава, лекарката не ми връща обаждане, сама спрях прием на всичко. Предполага ли се, че трябва да ида за преглед или да стоя тихо и кротко и да си чакам цикъл, или да звъня отново в болницата да искам да ме свържат?

# 746
Здравейте,не знам дали въпроса ми е за тук,но ще се радвам да ми дадете мнение или ако някой е имал подобна история да сподели с мен. На 27-ми февруари имах трансфер на 5 дневен ембрион(с мъжки фактор сме и при мен всичко изглежда наред) вчера бях на преглед и ми казаха,че има сак,но не се вижда ембрион. Сака отговарял на 5-та седмица и 3 дни и без да ме извикат повторно след седмица,две и съобщиха че трябва да направя аборт.

# 747
Като че ли имам спомен, че съм чела за момиче, което имаше така забавяне с една седмица на ембриона, но там изчакаха до 7-ма седмица или 8-ма седмица и чуха и пулс. Някъде назад в темите мисля, че е.

Не знам какво да ви посъветвам, но ако имате възможност за второ мнение, ще е добре.

На моя приятелка, естествено забременяване, бяха й казали миома. А то бебе. Докторката беше убедена, че защото е пълна няма да има деца и направо й беше назначила операция. Сега има момиченце на 13 години. Тя се довери на инстинкта си и изчака. И добре, че изчака.

# 748
Със сигурност ще направя още един преглед при друг доктор след седмица.Благодаря за бързия отговор.

# 749
Аз със сигурност бих поискала второ мнение и бих и изчакала още седмица, за да съм сигурна. Често лекарите бъркат и не всяка бременност е "по учебник", така че стискам палци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт