Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 605
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, 6ти ден след трансфер на 2, 5дневни. Не издържах и преди малко направих един пиклив тест. Излезна втора черта. Бледа, но доста забележима. Знам, че е мн рано, но за сега съм щастлива. Приемам го като нещо положително и се моля занапред всичко да се развива добре.

# 721
Няма лошо да се ходи още 5 или 6-та седмица, за да се види дали е в матката. Особено, ако има аномалии в кръвните тестове. Лекаря ми е казал, че извънматочната е добре да се хване още в началото. При мен имаше съмнение за извънматочна, още в 5+2 ме извикаха за преглед, да видят дали е в матката. Да, после чакаш за пулс да видиш, но знаеш, че е в матката и някак си е по-спокойно.
Да ви кажа честно,май има ориентир за извънматочна по Чхг върви ниско,ако не се лъжа.Вашето колко беше,че се усъмниха?

На 12-ти ден на 3 дневни - 202;
На 14-ти ден - 404;
На 16-ти ден - 660;
Тук казаха, че нещо не е наред.
На 19-ти ден - 1200 и малко,
На 21 - ви ден - 1600.
Тук, вече казаха, че ме искат в болницата след два дни и че мислят, че е извънматочна. Пуснаха пак ЧХГ - 3200. Видяха, че е в матката, и казаха, повече да не пускам. За да не се бъркаме, че нещо не е наред. Бях в 5+2. Извикаха ме пак след две седмици, и чухме пулс.
Оказа се, че са се хванали и двете и за това е имало аномалии, на следващия преглед се видя и мястото, където се беше хванало и второто.

# 722
Няма лошо да се ходи още 5 или 6-та седмица, за да се види дали е в матката. Особено, ако има аномалии в кръвните тестове. Лекаря ми е казал, че извънматочната е добре да се хване още в началото. При мен имаше съмнение за извънматочна, още в 5+2 ме извикаха за преглед, да видят дали е в матката. Да, после чакаш за пулс да видиш, но знаеш, че е в матката и някак си е по-спокойно.
Да ви кажа честно,май има ориентир за извънматочна по Чхг върви ниско,ако не се лъжа.Вашето колко беше,че се усъмниха?

На 12-ти ден на 3 дневни - 202;
На 14-ти ден - 404;
На 16-ти ден - 660;
Тук казаха, че нещо не е наред.
На 19-ти ден - 1200 и малко,
На 21 - ви ден - 1600.
Тук, вече казаха, че ме искат в болницата след два дни и че мислят, че е извънматочна. Пуснаха пак ЧХГ - 3200. Видяха, че е в матката, и казаха, повече да не пускам. За да се бъркаме, че нещо не е наред. Бях в 5+2. Извикаха ме пак след две седмици, и чухме пулс.
Оказа се, че са се хванали и двете и за това е имало аномалии, на следващия преглед се видя и мястото, където се беше хванало и второто.
Моето чхг на ден 12ти...1982
Ден 14ти...4215
Казаха ми повече да не пускам и преглед след 20 дни,че не виждат нищо притеснително.При извънматочна мисля,че няма толкова високо чхг.Бебето е едно.

# 723
Да, много е добре. При мен самите лекари искаха да пускам, през ден. И като видяха, че има аномалия, казаха, да продължа да пускам и да пращам резултата.
При теб е супер резултата.

# 724
Да, много е добре. При мен самите лекари искаха да пускам, през ден. И като видяха, че има аномалия, казаха, да продължа да пускам и да пращам резултата.
При теб е супер резултата.
Резултатът е госпожица,с която скоро влизаме в 7мия месец и ме спуква от ритане.

# 725
Привет, на мен от клиниката ми заръчаха чак на 15 ден след трансфер ( на 5 дневно) да правя пиклив, а кръвен след това. По-рано нямало смисъл. Да видим как ще устискам дотогава...

Имаш ли ЧХГ препарат, който да поставя през определени дни? Ако имаш, вероятно искат да се изчисти препарата и тогава да се види има ли резултат или не. Ако нямаш, наистина 15 дни е дълъг период.

Имам естрофем 2х1 и пролутекс 2х1, друго не.

# 726
Аз също имам на 17ти трансфер на 5 дневно и ми искат тест на 01.04 , което е на 15 ден след трансфер …

# 727
Днес ми е  14 ден след трансфер на две три дневни ембриончета . Преди 7 дни имам поставен овитрел . Преди  2 дни тоест 12 ден чхг беше 30 и ми стана ясно ,че не се е получило ,но помислих че резултата е от овитрела . Днес обаче резултата е 54,4. Което много ме притесни ,защото се е покачил ,но не е положителен ,тоест може да е извънматочна така ли 😭 Много съм притеснена . Това ми е 4 опит и досега резултата винаги е бил 0 . Доктора каза тест в понеделник ,но никак не са добре нещата . С тези показатели може ли поне да е биохимична или със сигурност е извънматочна 😭

# 728
Аз също имам на 17ти трансфер на 5 дневно и ми искат тест на 01.04 , което е на 15 ден след трансфер …

А моят беше на 19.03 и датата ми е на 02.04 - 14 дни
Интересно

# 729
Ами явно се презастраховат , аз днес на 10 ден си пуснах ЧХГ и е 271, писах на доктора и ми каза на 08.04 да отида на преглед Simple Smile

А моят беше на 19.03 и датата ми е на 02.04 - 14 дни
Интересно

# 730
Днес ми е  14 ден след трансфер на две три дневни ембриончета . Преди 7 дни имам поставен овитрел . Преди  2 дни тоест 12 ден чхг беше 30 и ми стана ясно ,че не се е получило ,но помислих че резултата е от овитрела . Днес обаче резултата е 54,4. Което много ме притесни ,защото се е покачил ,но не е положителен ,тоест може да е извънматочна така ли 😭 Много съм притеснена . Това ми е 4 опит и досега резултата винаги е бил 0 . Доктора каза тест в понеделник ,но никак не са добре нещата . С тези показатели може ли поне да е биохимична или със сигурност е извънматочна 😭

Искрено стискам палци да не е извънматочна бременност. Когато аз бях с такава в деня на теста ЧХГ-то ми беше 70 и няколко. Повторихме теста след 2 дена и беше нарастнало - честитиха ми от клиниката след втория резултат и ми дадоха час за преглед чак след месец (денят, в който започваше 8 г.с.). Съответно разбрахме мноооооого късно, че съм с извънматочна бременност и то след като вече бях получила вътрешен кръвоизлив и ме приеха по спешност в болница с нечовешки болки. Най-ужасният период за мен и семейството ми. Дори когато няколко дена преди това прокървих и се обадих веднага в клиниката, не ме извикаха на преглед. Само ми спряха кръворазреждащите и ми казаха да лежа. 2-3 дена след това, когато започнаха от сутринта болките и отново им се обадих - отново не ме извикаха на преглед. Увеличиха ми дозата Но шпа и ми казаха да си чакам прегледа в четвъртък, а тогава беше вторник. Междувременно в понеделник отидох при друг АГ за мнение, на което констатацията беше, че се вижда някаква сянка в матката и предвид седмицата, в която се предполага, че съм, би следвало бременността да не се е развила и организмът ми да е започнал да изхвърля ембриона. За съжаление резултатът беше разрушена и премахната тръба. А от манипулационната в клиниката на първоначалните изследвания на ЧХГ ме уверяваха, че е до организъм и, че са имали случай жена да започне със стойност 50 и все пак се е развила нормална бременност и е родила здраво детенце. Предвид че Вашите ембриончета са били 3-дневни искрено се надявам случаят да бъде от малкото чудеса, които се случват в тези ситуации. А аз, като човек минал по трудния път на извънматочната бременност, Ви съветвам внимателно да проследите стойностите на ЧХГ как нарастват и да настоявате за прегледи много по-рано - поне да се установи дали, каквото трябва, е в матката.
Аз затова и сега всеки ден се изследвам - искам да знам навреме, ако нещо не е наред и да съм подготвена психически, за да си спестя, както физическият, така и емоционалният шок.
Стискам палци при всички ни нещата да се развият по най-добрия начин и по-скоро от очакваното да гушкаме здрави бебчета. ❤️

# 731
patty, нарастването е добро. Правилото за удвояване е до 72ч. Обаче стойностите наистина са нисички и също препоръчвам да го следиш, поне ако пада да видиш тенденция за спад.
За информация - с моята извънматочна ЧХГ на 12ти ден след трансфер на 2 5-дневни беше 29, 14ти ден 31, 18ти ден 41. Репродуктивната ми беше почти сигурна, че ще е биохимична, а не извънматочна, но уви не позна (затова и тя самата не ме проследи, за щастие имах друг лекар, на който мога да разчитам). В деня на операцията ЧХГ беше едва 660, при положение, че на няколко пъти дори имаше удвояване в рамките на 48ч., обаче пък покачването беше на фона на обилно кървене и празна матка, затова беше ясно, че въпроса е да намерим къде се е загнездило, а не дали има бременност.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 18:26 от 2402

# 732
Моята Лекарка ми даде овитрел преди пункцията, след трансфера пак ли се поставя ?

# 733
Моята Лекарка ми даде овитрел преди пункцията, след трансфера пак ли се поставя ?

До момента имам 3 замразени трансфера. И при трите ми изписват Овитрел на същият ден, в който ми правят трансфера, и на 7-ми ден от трансфера. При положителен резултат - удължават поставянето на Овитрел на всеки 7 дни, но не съм сигурна до кога точно. Четейки из форума, оставам с впечатление, че не всеки доктор изписва ЧХГ хормон след трансфер.

# 734
На мен ми е 4 трансфер и за първи път ми изписаха Овитрел . Точно така ,по една на 7 дни . В нова клиника съм и не бях чувала досега за този метод . quote author=Галина Камбурова 777844 link=topic=1739565.msg49515703#msg49515703 date=1743097074]

До момента имам 3 замразени трансфера. И при трите ми изписват Овитрел на същият ден, в който ми правят трансфера, и на 7-ми ден от трансфера. При положителен резултат - удължават поставянето на Овитрел на всеки 7 дни, но не съм сигурна до кога точно. Четейки из форума, оставам с впечатление, че не всеки доктор изписва ЧХГ хормон след трансфер.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт