Места, за занимания, като игри и плуване в София

• 466
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!

Къде в гр. София сте посещавали занимания за бебета? Разгледах ги и бих желала да се посъветвам с майки които са ходили. Детето е на 7 месеца и половина, момиченце. Друг въпрос… много искам да ходим на плуване с малката, но кой басейн е подходящ. Минералните басейни, подходящи ли са? Тя е момиченце и не искам, да хване нещо или да се повреди. Случвало ми се е на мен. Ако някоя дама има опит с басейни и организации, които се занимават с бебета, ще се радвам да прочета мнение.
Благодаря

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:32 от Не се сърди, човече

# 1
  • София/Севлиево
Едно време с големия ходехме в world  class-там съм виждала съвсем малки бебета(имаше курсове с инструктор).Като беше бебе го водех в Банкя на плуване за бебета,но не знам дали още има.На басейн Корали в Панчарево видях най-малкото плуващо бебе-беше само на 45 дни...Аз съм с момчета,но все пак съм жена-никога не съм имала проблеми след посещението на подобни места.

# 2
Здравейте, Дина,
Горещо мога да Ви препоръчам ето това ателие. Няма плуване, но има движение и развитие на сетивата. Това се много важни неща за развитието през първата годинка.
Плуване за бебета има в болница Щерев. Специално за бебета.

Скрит текст:
„Аз, Ти, Ние - движение, удоволствие, връзка“
Психомоторика и сетивно преживяване за майки и бебета
В този ранен и вълнуващ период от нашия живот, движението и сетивата са водещи в опознаването на света и другите. Думите все още са малко и общуването се случва основно през тялото, а езикът на бебето е езикът на тялото, което „разказва“ много повече чрез своите движение и игра. И всеки допир (било то от мама или провокиран от средата) е усещане и ново знание.
Затова, ето какво правим:
Посрещаме Ви в нашата сигурна, предварително подготвена среда, в която, основно чрез метода на Психомоториката (в съчетание със сетивни предизвикателства), сме поканени да се движим и играем свободно, да пълзим, да се търкаляме, провираме през тунели и меки модули, да достигаме до обекти на любопитство, опознавайки и откривайки “Кой съм Аз и какво мога?”. В нашия съвместен диалог изследваме връзката движение-емоция-свързване-удоволствие.
Всеки участва със собствено темпо и ритъм, като уважаваме и зачитаме личното преживяване.
С какво сме полезни?
Нашата дейност има както развиващ характер, предоставящ на мама и бебе нови начини за свързване, за съвместно забавление, за задаване на въпроси и намиране на отговори („Кога и как бебето усеща тялото си, умората, удоволствието, какво го прави щастливо, спокойно или уплашено?, Кога е трудно да го разберем? От колко пространство се нуждае?), така и превантивен характер, касаещ двигателното и психо-емоционално развитие.
Редовните ни срещи и взаимодействията в тях позволяват на майките да развиват повече чувствителност към своите деца, а на бебетата да съпреживяват с мама новото и вълнуващо, да усещат връзката с тялото и емоциите си.
И, не на последно място, това е възможност за социализация, а знаем колко са важни и необходими социалните контакти не само за бебето.
🤱 За кого: майки с бебета на 6 м. – 1.2 г.
📆 Ден и час: всеки вторник от 12.00 до 13.00
👩‍ Максимален брой участници: 5 двойки мама и бебе
 💶 Цена на посещение: 30 лв.
📅 Записване до: понеделник преди занимание
☎️ За записване и информация:
0878564499 // Елисавета Пумпалова
elisaveta_pp@abv.bg
Кои сме ние?
Елисавета Пумпалова, PhD
психолог и психомоторен терапевт
член на Българска асоциация за развитие на Психомоториката
Маргарита Камбурова
психомоторен терапевт
член на Българска асоциация за развитие на Психомоториката,
член на Международното общество по пренатална и перинатална психология и медицина
https://www.facebook.com/share/18onqsreuv/

Общи условия

Активация на акаунт