Booking.com – 11

• 50 888
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми изглежда подозрително и не бих кликнала върху линка.

# 106
  • София
Абсолютно недей!
Не е от booking, а пробив в системата на самите хотели откъдето виждат резервациите. Инструкциите на booking са никога да не се следват линкове без да сме сигурни накъде водят.
Свържи се с тях и служител да ти потвърди, че съобщението е реално и едва тогава действай.
Но най-вероятно ще ти кажат, че не е от тях и е измама.

# 107
Това е много притеснително, съобщението е през Букинг, даже три мейла имам, ужас.

# 108
  • София
Имах подобно съобщение в приложението от място за настаняване по трасето на Коледно-Новогдишните празници:
Hello ****,

We have provided important information below. Please review it carefully to ensure a smooth and enjoyable stay:

https://luis-von-weyden.com/4747833576

Failure to review this information could result in issues during your arrival.

We wish you an exciting stay in Burgenland!

Luis von Weyden
 Luis v. Weyden - Cafe Pension

Отворих линка и освен, че вътре имаше имената ми и данните за резервацията, на финала ми искаха банкова карта. Затворих линка и писах съобщение на въпросния хотел в приложението и те ми отговориха следното:

# 109
Ще им пиша в WhatsApp утре, защото това е апартамент, не е хотел и имам телефонен номер. Букинг чак във вторник ще има смисъл да ги търся,през почивните дни никой няма да ми отговори.
Благодаря ви!

# 110
това вероятно са измами, линка гледайте - не е от booking.com

# 111
  • София
Когато получавам съобщение в booking, ми изпращат и писмо на електронната поща, че имам съобщение. Писмото идва от booking, не от хоста.
Ако не сте получили такъв имейл, това също би трябвало да е знак, че има нещо съмнително.

# 112
Получих и на електронната поща, аз затова се чудя. Но понеже знам, че въпреки това има пробиви, реших да питам.

# 113
  • Berlin
По принцип тези мейли се получават винаги, когато имате съобщение в букинг. Дали измама, или не - мейлът съобщава, че някой ви е писал.

# 114
хакната е системата на букинг и съобщенията идват от нея
но линковете, където искат да кликнете не са на букинг, така се разбира
това е от повече от година и е срамота да не са го оправили досега

# 115
  • София
хакната е системата на букинг и съобщенията идват от нея
но линковете, където искат да кликнете не са на букинг, така се разбира
това е от повече от година и е срамота да не са го оправили досега
Допълнително объркваш с този пост.
1. Не е хакната системата на booking, а на някои от хотелите.
2. Дори да ти пратят реален линк и да не е измама, то той би бил към платформа за онлайн чекиране най-често. Няма как да са 'линкове на booking' това.

Когато получавам съобщение в booking, ми изпращат и писмо на електронната поща, че имам съобщение. Писмото идва от booking, не от хоста.
Ако не сте получили такъв имейл, това също би трябвало да е знак, че има нещо съмнително.
Vivi, винаги се получава такъв мейл, той е автоматичен и показва активност в чатовете.
Не е критерий за истина или не.

# 116
Просто навсякъде, където те карат да си вкарваш номерата на кредитната карта "за проверка", би трябвало да се усъмниш. Още повече при вече платена резервация.

# 117
  • София
Ще им пиша в WhatsApp утре, защото това е апартамент, не е хотел и имам телефонен номер. Букинг чак във вторник ще има смисъл да ги търся,през почивните дни никой няма да ми отговори.
Благодаря ви!

Най-добре директен контакт с мястото на настаняване, защото ако им хакнат акаунта в Букинг няма гаранция и кой отговаря на тези съобщения. В дадения от мен пример, случва ми се за първи път, и буквално случайно отворих приложението като видях, че имам нотификация. Стана ми ясно, че е фишинг, защото в тази част на Австрия масово се плаща на място и няма как да ми искат да си въведа банковата карта. Отделно, че нали въвеждаме банковата карта при самата резервация и се потвърждава със смс с код от Букинг.

# 118
И аз получих подобно съобщение за първи път. Кликнах върху линка, но не съм въвеждала нищо. В този случай нали няма опасност да ми хакнат картата?

Съобщението съдържа информацията за резервацията ми, цената и следното нещо:

Unfortunately, your original payment method wasn't approved.
Please update your payment details securely using the form below:

И тук следва линкът, който съдържа името на мястото за настаняване + arrivalcheck.com/kmwuewmv

Дали е истинско или също е измама? И как мога да сигнализирам на booking?

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 11:42 от Deya 2

# 119
Аз сега си писах с мястото. Те не са пращали нищо, при тях излиза все едно от Букинг е пратено. Не искат никакво потвърждение, те виждат, че е платено. Така че 100% измама. Аз линк не съм отваряла и нямам намерение. В картата пари не държа, ама то ми стига да ми хакнат пак акаунта…

Общи условия

Активация на акаунт