Booking.com – 11

• 49 995
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Точно.  Аз лично съм писала в (но дали не писах в другата тема - за кодове) преди поне година - първо ниво дава най-добри условия.  И да - всеки в Букинг е Genius и това е от поне 2 години така.  Хваща ти регистрацията в Google - и си регистриран.  (може и от facebook да хваща - при мен го взе от Google) Какво точно искате да пишете на букинг? Да им кажете как да продават ли? Логично е нов клиент да бъде "зарибен" и ухажван.   Колкото по-ръчкаш, кликаш и т.н. -  толкова по-секира.   Не сте ли го забелязали? 
Не знам доколко е новост това с нивата, защото моят профил е от няколко години и много добре помня, че ми дадоха Genius 1 само защото се регистрирах, без да съм правила резервации. То аз и само затова се регистрирах де, дотогава си резервирах без да имам профил. Може би точно заради такива като мен са го променили, но във всички случаи тази промяна не е отскоро.

# 391
  • Berlin
Ако е бъг, аз бих подала сигнал, но аз много обичам такива неща, малко и ми влиза в работата. 😂 Няма общо с политиката им на ценообразуване.
Не хваща регистрации никакви, а вие си избирате как да се логнете.

# 392
На кого да подаде сигнал? Да пишеш на Букинг е като да пишеш на Арменския поп. Те при сериозен проблем не съдействат, какво остава за това.

# 393
  • Berlin
Ох, добре, не пишете нищо.
Аз лично бих намерила къде да репортна бъг, но както писах вече (както написах и "ако е бъг") това е част от работата ми и ми харесва да се ровя в сайтове. Мисля, че няма повече какво да се коментира дали да се пише, или не. След като им е практика да слагат по-ниски цени, значи не е бъг. Аз лично рядко си правя експерименти с нови/други акаунти и затова предположих, че може да става само при този конкретен случай. Хубаво е да се чете цялата дискусия, не само последното мнение, преди да се пусне коментар.

# 394
Проследила съм дискусията и съм участвала в нея. Освен това имам опит в комуникацията с Букинг, въпреки че съвсем не ми е това работата. Може да споделиш къде са се направи репорт, ако искаш да има смисъл от съвета, който даваш.

# 395
Къде мога да пиша за проблем, който ми се случва повече от веднъж - да не мога да вляза в акаунта си поради неполучаване на код по мейл.   Или - получавам го, но след часове.    А кода е с валидност 10 мин.

Относно бъгове - това дето дискутирате не е бъг, а ценова политика.  Следните аномалии, на които се натъкнах, обаче биха могли да са:
1) Необичайно тънка цена с много добри условия - докато се чудих я взема ли - и какъв риск поемам да ми канцелират резервацията -  цената се нормализира - това за средно голям, към малък хотел в чужбина.   Нормализирането й отне ден-ден и половина.
2) Ненормално висока цена - цената на евтин хотел - да речем 10 000 по-скъп от най-скъпите 5-звездни за същата локация - не е в БГ, и също тотално нищо общо с цената на местни сайтове.

# 396
Къде мога да пиша за проблем, който ми се случва повече от веднъж - да не мога да вляза в акаунта си поради неполучаване на код по мейл.   Или - получавам го, но след часове.    А кода е с валидност 10 мин.

.........
И аз влизам през мейл , понякога имам забавяне,но не повече от десетина - петнайсет минути.И понеже съм нетърпелива, цъкам по няколко пъти,в стремежа си да ми пратят по -бързо код. След което наведнъж получавам няколко мейла с ЕДНАКВИ кодове.Без значение колко минути са минали,кода,един и същ,е ВАЛИДЕН.

# 397
Искам да направя резервация за септември, любезна съфорумка ми изпрати код, който искам да използвам, а и ми се иска да си осигуря мястото за настаняване на време.
В портфейла ми има сума, но през следващия месец имам още две суми за предстоящи резервации, които ако всичко е наред, би трябвало да бъдат добавени. Въпроса ми е, ако сега резервирам с отложено плащане, което ще се падне в период след като новите суми биха били одобрени, ще мога ли и тях да използвам или само наличните в този момент?

# 398
  • София
Ако правилно ти разбирам въпроса - Не.
Заявявайки отложеното плащане, ти даваш съгласието си картата ти да бъде таксувана на датата с точно посочената сума, еднократно и нито стотинка повече или по-малко. Резервацията е направена, дори да не е физически платена. Кешбекът не може да бъде използван по вече направени резервации.

# 399
  • Казанлък
Ако правилно ти разбирам въпроса - Не.
Заявявайки отложеното плащане, ти даваш съгласието си картата ти да бъде таксувана на датата с точно посочената сума, еднократно и нито стотинка повече или по-малко. Резервацията е направена, дори да не е физически платена. Кешбекът не може да бъде използван по вече направени резервации.

Ами…това не е съвсем вярно. Аз лично често ползвам този трик за места за настаняване, които приемат плащане с портфейл. Разбира се, при определени условия.
По време на резервацията премахвам тази отметка (плащане с портфейл). Остава ми плащане с картата на определена дата. Малко преди да се извърши плащането (ден-два или няколко часа преди автоматичното плащане) аз натискам бутона “Плати сега” и ми дава възможност да ползвам парите от портфейла. Всички, които имам на този момент.
Точно преди 2 седмици го направих това. Самата резервация я правих още през зимата. Сега платих част от резервация с парите от портфейла, които се събраха до този момент. Останалото ми взеха от картата. В момента нямам пари в портфейла за да направя скриншот Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 18:59 от valpan

# 400
  • София
Да, има логика с Плати сега. Не я съобразих тази опция.
Много полезен пост, благодаря 👍

# 401
valpan много, много благодаря за отговора! Flowers Hibiscus Веднага прилагам тактиката.

# 402
  • На планетата Земя
Valpan, така е, и з съм го правила. Дори може да се коригира ползваната от портфейла сума.

# 403
  • Варна
Купувате ли самолетни билети от букинг?
Дава ми по ниска цена от Уиз.

# 404
Купувате ли самолетни билети от букинг?
Дава ми по ниска цена от Уиз.
Да, купувала съм доста билети на България Еър, всичко беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт