Booking.com – 11

• 50 011
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Това не е бъг или изолиран случай. Съпругът ми е с първо ниво, аз с трето и се е случвало абсолютно същото- на него да даде по-ниска цена.
Аз съм трето ниво, със стотина резервации в Букинг Ком, от 2010 насам. И преди повече от година си направих още един профил, уж с цел да идват някакви кодове. Направих резервация от чисто новия профил в Тромсьо. Цените за хотела ми бяха абсолютно еднакви и от двата профила.  И код така и не дойде. Нямам късмет с тези кодове.
Сега имам  3 предстоящи резервации (за 3 различни места, самолетните билети са купени), ама с търсенето на кодове ще е мъка.
Купувате ли самолетни билети от букинг?
Дава ми по ниска цена от Уиз.
По-ниска цена от Уиз, ама с друга компания или с полети на Уиз, но на по-ниска цена от сайта на Уиз?

# 406
  • Варна
Полетите са на Уиз, но в букинг ги дават вече няколко седмици на по ниска цена от сайта на Уиз.

# 407
Искам да направя резервация за септември, любезна съфорумка ми изпрати код, който искам да използвам, а и ми се иска да си осигуря мястото за настаняване на време.
В портфейла ми има сума, но през следващия месец имам още две суми за предстоящи резервации, които ако всичко е наред, би трябвало да бъдат добавени. Въпроса ми е, ако сега резервирам с отложено плащане, което ще се падне в период след като новите суми биха били одобрени, ще мога ли и тях да използвам или само наличните в този момент?
При мен никога не е можело така. В портфейла са ми натрупани само сумите за изминали резервации, няма как за бъдещи. Пише ми,  с по-блед цвят, че имам да усвоявам още 7 резервации например и още ... да речем стотина евро. Но ми позволява да платя с портфейл само сумите, които до момента са дошли. Обикновено 2 седмици след чекаут от дадения хотел идва 10% от сумата в портфейла.  Но така или иначе резервациите нямата да спрат занапред, не ми пука, че не мога да усвоя всичко веднага. То нищо не се губи така или иначе.
Други пишат за отложено плащане, не знам как става това. Нали трябва все пак да се въведе номер на банкова карта и да се избере опцията само с карта или с портфейл+карта...  Това се избира при самата резервация, не по-късно?
Ако нощувката ми е 150 евро, имам 50 евро в портфейла, останалите 100 евро ги плащам с картата. Не веднага (зависи от вида резервация де, но да речем чак по време на настаняване, на рецепцията), обаче трябва да избера начина на плащане още когато правя резервацията в букинг.

Ако има други начини, просто аз не съм ги знаел. Други пишат, че има някакви хитринки, явно може и така.

p.s. Например... утре летя за Пиза, 1-3 юни ми е пътуването. Вчера ми дръпнаха парите от картата. Но ако сега направя резервация за нов хотел, няма как да платя и с 10% от резервацията в Пиза. Трябва да минат 14 дни след като се чекаутна оттам. Дори на 4 юни няма да мога, самите пари в портфейла ще дойдат след още 2 седмици. За нова резервация мога да плащам с пари от портфейла само за изминали резервации. и то да са минали поне 2 седмици от последната.

# 408
  • София
Друга е ситуацията, която се коментира.
Днес правиш резервация с отложено плащане на 1 септември, примерно.
Преди първи септември очакваш да получиш кредити от други резервации. След като ги получиш и преди да е дошъл 1 септември, заявяваш Плати сега.
Тогава, според написаното, ще можеш да ползваш получените кредити и да доплатиш остатъка с карта. Нищо, че предварително си заявил цялата сума с карта.

# 409
След като ги получиш и преди да е дошъл 1 септември, заявяваш Плати сега.
E  как? Нали трябва да заявя кога и как искам да платя още когато правя дадената резервация, например днес. Тоест когато си завършвам резервацията съм задължен да кликна какъв начин на плащане искам и после си въвеждам номера на картата, иначе няма да имам изобщо резервация.
Преди малко резервирах за октомври за Краков и ми даваше две опции: плащане сега или ... ще ти бъде дръпнато от картата седмица преди настаняването, но трябваше сега да го реша. Реших плащането да е седмица преди пътуването и имах едни 37 евро от кредити от предишни пътувания, добавих само тях.
По принцип не се чувствам прецакан или излъган, защото нищо не се губи. Това, което ще усвоя след няколко седмици от друго мое пътуване няма да изчезне, то пък ще се ползва при следващи резервации.  За мен няма драма.

# 410
Еми именно избираш да ти бъде дръпнато някога си, но преди това пак влизаш в резервацията и плащаш на момента, вече с всичките кредити.
Мен ми е все тая, че не ползвам кодове. Ако човек буква хотели рядко си е добра идея да ги изразходва преди да са изтекли.

# 411
Колко е макс сума, която връща Букинг по тези кодове за cash back?   И колко е минималната сума, за която си струва да се занимава с кодове въобще?   
Ако направя резервация за 9000 лв, то Букинг ще ми върне ли 900 лв до 2 седмици след престоя, или връща само някакви дребни суми?
И ги връща, само ако следващата ми резервация е отново през букинг, но в какъв срок трябва да стане това?
Пише ми,  с по-блед цвят, че имам да усвоявам още 7 резервации например и още ... да речем стотина евро. Но ми позволява да платя с портфейл само сумите, които до момента са дошли. Обикновено 2 седмици след чекаут от дадения хотел идва 10% от сумата в портфейла.  

[/quote]

# 412
За всеки код си пише колко е макс. сума. Обикновено 100-200 евро. Ако имаш повече кодове (което е рядкост) можеш да направиш две последователни резервации и да заобиколиш минимума.
За големи скъпи престои също може да се използва кешбек, защото макар и по-малко от 10% (принципно е 6-7-8%) няма таван

# 413
Преди малко подарих един. Максимумът кешбек беше 200 лева, т.е. и 9000 да е стойността на резервацията, ще получите 200 лева обратно под форма на кредити в профила в букинг. Не могат да се теглят, прехвърлят и т.н. Важат само за следващата резервация през букинг в рамките на една година.

# 414
Мерси neuromancer и Stella Gamella!  Разбирам, че букинг не са дашни.  Нямат таван на резервацията, но имат таван на кеш-бека.  Т.е. ако е  резервация в диапазона 1000 - 2000 лв, че да ти върне 200 лв макс, си струва да се мисли за код.

А как стои въпроса с линковете, които давахте за виза и мастеркад?   Имат ли ограничение за максимум на кеш-бек-а?  И там трябва да платиш в момента на резервацията, вероятно.

# 415
Topcashback.com няма таван, май и виза и мастъркард,
е съм сигурен, трябва да се видят условията.

# 416
  • Sofia
Т.е. ако е  резервация в диапазона 1000 - 2000 лв, че да ти върне 200 лв макс, си струва да се мисли за код.

Ако резервацията е над 2000 лв., винаги можеш да я разделиш на части, за всяка от които да ползваш код.
Въпросът е да успееш да събереш много кодове наведнъж (което не е невъзможно).

Между другото, хора, ще споделя нещо доста любопитно, във връзка с кодовете, което ми се случи наскоро. Само да имам повечко време пред лаптопа. Simple Smile

# 417
Полетите са на Уиз, но в букинг ги дават вече няколко седмици на по ниска цена от сайта на Уиз.

това не съм го виждала никога..., за други авиокомпании да, но за Уиз никога..., а вие имате ли дискаунт, да не би да сравнявате цени без дискаунта на Уиз, който повечето ползваме.

# 418
Здравейте, резервирах с код за кеш бек. Сега съпругът ми ме изненада, че иска смяна на датите. В същия хотел нямат свободни места за новите дати. Ако отменя тази резервация кеш бека губи ли се.
На практика кодът се води използван или?

# 419
Кодът се води използван и кешбекът се губи, за жалост.
Може да се запази само, ако смените датите, но не и ако канселирате цялата резервация. Реално кешбек се дава при осъщественa резервация и се появява в профила 2 седмици след "чекаут".  Щом няма свободни стаи на новите дати.. канселация и си търсите нов код за новата резервация. Случвало ми се е няколко пъти.  Доста неприятна ситуация, защото кодове вече трудно се намират. Дебне се, рефрешва се, чака се, моли се...

p.s. Тук искам да благодаря на @ivka1972, която ми прати преди няколко дни код

Общи условия

Активация на акаунт