Booking.com – 11

• 50 021
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Мерси, къде пък са го забутали и те. Моята настройка е ок, ама се чудех как се стигаше до нея😀

# 646
  • София
RebelHeart, виждате ли ги в местна валута + равностойнсот в лева? Ако е така, значи е заложено да плащате в лева. По-горе съм дала екран откъде да си проверите настройките на валутата. Там е важно да сте сложили конкретната валута на мястото на настаняване или валута на хотела преди резервиране, за да не плащате по курса на Booking.
Не, само в местна валута.
Винаги си е било така и при мен е по дифолт.

# 647
  • София
За първи път имаме проблем с кредитите. Резервациите ни бяха за втората половина на юни. Утре ще стане месец откакто се прибрахме. Имейли със сумите за портфейла дойдоха отдавна. Обаче в профила ги няма дори като очаквани.
Самоцитирам се, за да споделя нещо интересно. Имейлът на мъжа ми е "странен" и понякога има проблеми с него. Много сайтове не го възприемат и не изпращат писма (например турския HGS). Резервирайки тази година, реши, че ще го смени с gmail. Това стана по време на самата резервация. Излизаше странния имейл, а той го поправяше с новия. В резултат на това се е създал нов профил с gmail, без резервации, но с кредити, получени от резервациите на стария профил. Хубаво, че служителят от Букинг разгада по номер на резервацията, къде са отишли парите. Simple Smile Интересно, че имейлите за "пътуващите" кредити идваха на стария имейл. Simple Smile Както и всичко, свързано с използваните резервации.

Следващия път ще трябва да направим и някоя резервация с новия профил (Genius 1, a нe 3), за да си използваме кредитите. Simple Smile

# 648
  • Sofia
Тъкмо може да получавате кодове и на двата e-mail-а. Laughing

Танче, както съм казвала, ти си нашият Дядо Коледа. Stuck Out Tongue

# 649
  • На планетата Земя
Танче, интересно!

Как се свърза с този служител? Да го препитам и аз къде са ми наградките.

# 650
  • София
Танче, интересно!

Как се свърза с този служител? Да го препитам и аз къде са ми наградките.
В момента мъжът ми е навън и не мога да го питам, но предполагам, че на номера с 02 от първи пост.

# 651
Не е ли винаги местната валута по дифолт?
И да трябва сам да смениш за да платиш в друга?
А в каква валута се показват цените не е ли пък нещо трето и независимо от това в коя валута ще платиш?
По дифолт предлага валутата на държавата на потребителя. При регистрация като си посочил, че си от България и БГ мобилен номер, дава всичми цени в BGN по курс, който ползва Booking. Курсът е ориентировъчен и в деня на плащането се прилага съоъветният за деня. Само че курсовете на Booking са по-неизгодни от банковите курсове и ако се зададе валутата на хотела, превалутирането ще стане по банковия курс за съответната карта, с която се плаща. Особено при големи суми има съществена разлика. В петък ще платя, за съжаление по курс на Booking и ще публикувам тук колко е разликата за 6 нощувки в Лондон.
Промяната на валутата обаче трябва да се направи преди резервация, защото после вече се фиксира в коя валута ще е плащането.

при плащането обърнете внимание дали няма да виждате различни валути в различни табове, може пък да видите и таб с местната валута и да изберете която ви е по-изгодна, случи ми се веднъж..., само че обратното, аз си бях направила резервацията в евро(да речем) а при плащането ми беше по дефолт да платя в лв по курс на Букинг.., НО имаше вдясно ТАБ, където можех да си избера цената в евро.

**дано да се получи и при вас така, може да го проиграете предварително, да видите дали няма нещо такова

# 652
  • София
Aretka, нямаше възможност за смяна на валутата, платих днес, оказа се, че разликата с курса на ОББ не е голяма, само около 12 лв. за резврвация на стойност GBP 1067 , а даже е по-изгодно през курса на Booking, отколкото при плащане от ПИБ или ДСК.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 15:37 от annie13

# 653
  • There I was on a July morning
От няколко години ме тормози един проблем при резервации в някои случаи, когато искам да резервирам за семейство /2+1/.
Искам да букна апартамент или студио, които имат капацитет за настаняване на 3-ма, обаче от някои хотели искат да наема 2 помещения и да ме таксуват двойно. Imp
Реален пример, не е единствен
https://hotelkatarino.com/nastanyavane/apartament-deluks/, апартамент делукс, 3+1/2+2,

Питала съм в платформата на Букинг:
"Здравейте, за семейство с 1 дете, системата изисква да резервирам 2 Делукс апартамента за "скромната" сума от 1000 лв. на вечер. В тези апартаменти няма ли възможност за настаняване на 3-ти човек?"

и са ми отговорили това:
"Здравейте, Максималната заетост на апартментите делукс е 2-ма души. За трима е необходимо да се запази апартамент с една спаля или 2 двойни стаи.
Поздрави, Екип Катарино"

Какво ще се случи, ако наема само 1 помещение, някой пробвал и е?

# 654
  • На планетата Земя
Вероятно на място ще таксуват третия човек.

# 655
Значи, напълно нормално е ако стаята е за двама да ти предлагат 2 стаи, щом сте трима. Така работи програмата, това е и логично. Ако бяха обявили стая за трима щеше да ви я предложи. Цената съвсем няма никакво значение (за тях). Тук е възможно тройните стаи да са свършили, затова ви предлага две двойни.
Конкретния пример не е ясен, защото показвате сайта на хотела, а казвате, че сте питали Букинг. Букинг знае това, което му казват от хотела. Затова питайте хотела директно и ако ви кажат, че имат тройна стая, резервирайте директно през хотела, за да я получите.

Съвсем общо, гледате за стаята какви легла има. Ако пише, че има достатъчно за трима, можете да пробвате да шмекерувате на ваша отговорност, правил съм го, но ако беше станала издънка жената щеше да ме изхвърли да спя в колата Simple Smile

# 656
Исках да резервирам през Букинг и системата ми даде опция само 2 делукс апартамента. Стаи не са предлагали, не че щях да резервирам 2 бр.
Питах през платформата на Букинг и там ми отговориха от хотела.
Не можах да кача скрийншота обаче, затова са цитатите. Линка от хотела съм дала, за да се види капацитетът на апартамента, който е 3+1/2+2.
За мен не е нормално да ми искат да платя за два такива.
И за други хотели ми се е случвало това.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 23:43 от Скубиду

# 657
На мен ми показва че може с произволна дата и брой 4 души

Друг е въпроса че за една нощувка 1137 лв е просто безумие!

# 658
Ами не показвате скрийншот от Букинг. Там колко човека пише? Това може да са различни апартаменти. Резервирайте директно както казах и ще сте сигурни.
Пак казвам, ако хотела е обявил в Букинг, че апартамента е за двама, няма как да ви го дадат за трима.
Ако не ме слушате, резервирайте за двама и си рискувате да доплатите Simple Smile

ПП търсих в Букинг, има няколко различни вида апартаменти, дава си опции за двама плюс дете, предполагам за вашите дати са свършили или нещо грешите като задавате параметрите.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 00:07 от neuromancer

# 659
Това се случи преди доста време и не съм правила скрийншот към момента. Само въпросът ми още стои в секцията с въпроси и отговори.
Но все пак по-добре да си доплатя за 3-ти човек, вместо да резервирам 2 помещения.

Second, този явно е едноспалният, за който са ми писали. На мен ми излизаха само "делукс".
И да, цената е безумна наистина.

Общи условия

Активация на акаунт