Booking.com – 11

• 50 840
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
  • Milano
На нас и в хотели тук, в Италия са ни снимали документите с таблет
Мисля за по-бърз чек-ин. Дават ти ключа веднага и си попълват данните след това.
Миналата година даже ми писаха предварително ако искам да ги пратя по уотсапп по същата причина. Като пристигнахме ни дадоха веднага ключовете.
Но аз в параноя не изпадам. Не могат да ми продадат нищо виждайки фискалният ми код.

# 31
И в Италия и в Португалия ни искаха снимани лични карти.

# 32
Малко късно се включвам, макар аз да зададох въпроса. Всъщност мен ме притесни най-вече снимката на личната карта. За другите данни, ОК, но малко се озадачих за снимката.
След като прочетох всички мнения, ми стана ясно, че не е единственото място за настаняване, което е имало такова изискване. Най-вероятно са стриктни, относно правилата в държавата си.
Благодаря на всички включили се!

# 33
В чужбина съм регистрирала в онлайн системи лични данни преди настаняване. В повечето случаи е онлайн система и се ползва от много хотели.

В Чехия - можеше да снимам лични карти или да попълня формуляр с данните без да ги снимам. Почти във всички хотели и апартаменти в Чехия са ни пращали линк към една система за регистрация.
В Италия - директно искаха снимки на лични карти да кача в линк, но като отказах, ни регистрираха на място.
В Унгария - искаха да им пратя снимки на лични карти по Вайбър. Пак отказах и ни ги сканираха на място.
В Словения са ми пращали линк за регистрация и попълване на лични данни. Не са искали снимка на документ.

Иначе са ни настанявали без да ни взимат лични данни в Гърция, Хърватска и Словения.
В Сърбия винаги са ни искали документ при настаняване. Дори и в малките семейни хотелчета, които посещаваме от години.

# 34
Здравейте,

Бих искала да попитам по-запознатите от мен: Ако резервирам и платя с портфейл в Букинг и резервацията е с безплатно анулиране и в последствие по някаква причина я анулирам, сумата ще се върне ли в портфейла или "изгаря"?

# 35
връща се (с оригиналната си валидност, т.е ако вече е изтекла не се връща)

# 36
Безкрайно много пъти се писа за кешбек сайтове, за оферите на картовите оператори…

http://www.booking.com/gating/authkey?aid=2400290&key=T8NK5cv1Qx&label=bg

https://www.visabg.com/bg_bg/visa-offers-and-perks/bookingcom/154323

Ся, не са 10% но все е нещо.
А и ако дни наред никой не пуска, мен не би ме спряло да си резервирам. В крайна сметка пътуванията не се правят само щото някой рандъм може евентуално да ми пусне код.
Аз самата за последните 3 години съм получила точно 4 пъти.
Реципрочност в това, че сте дали няма как да се очаква, в крайна сметка това е вид лотария

# 37
Имам акаунт от 2011, никога не съм получавала код или поне не си спомням, защото ако е било преди 10 години, със сигурност не съм знаела и не съм го отразила. Всеки път кликам върху всякакъв вид позволения да се свързват с мен. Имейла ми е в yahoo, чудя се ако си направя нов акаунт с нов имейл, дали ще "излъжа" системата и ще започна да получавам кодове, дали има някакъв вид връзка м/у имейл провайдър-а например gmail, abv и получаването на кодове?

# 38
  • Berlin
Не би трябвало да има връзка, няма логика.

# 39
  • София
Имам акаунт от 2011, никога не съм получавала код или поне не си спомням, защото ако е било преди 10 години, със сигурност не съм знаела и не съм го отразила. Всеки път кликам върху всякакъв вид позволения да се свързват с мен. Имейла ми е в yahoo, чудя се ако си направя нов акаунт с нов имейл, дали ще "излъжа" системата и ще започна да получавам кодове, дали има някакъв вид връзка м/у имейл провайдър-а например gmail, abv и получаването на кодове?

Не, дори да направите нов акаунт пак няма да получавате кодове. Когато разбрах за тях от тази тема и аз направих, но уви нищо не съм получила. На основният си профил, където съм трето ниво, никога, никога не съм получавала код, но предполагам че то е защото има няма аз правя резервация и на тях не им е нужно да ме “ухажват” с код за отстъпка. Затова благодаря на всички, които са ми предоставяли код в тази тема!

# 40
Аз пък без да искам си създадох нов профил с gmail и там получавам кодове, даже одеве ми пратиха, но може би ще си го ползвам, въпреки че имам само 1 резервация от него. Получих и ваучер по случай 1г от създаването на профила. Имам друг дългогодишен профил 3то ниво където не са пращали нито един код.🤷

# 41
  • Berlin
Кодът може да ползвате и със стария акаунт, ако не искате да правите резервации с новия. Аз правя 1 до 3 резервации годишно, не съм редовен потребител и мисля, че 2023/2024 започнаха да ми прашат кодове. Аз също съм 3то ниво, не зависи от нивото.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 12:06 от abs

# 42
  • София
Кодът може да ползвате и със стария акаунт, ако не искате да правите резервации с новия. Аз правя 1 до 3 резервации годишно, не съм редовен потребител и мисля, че 2023/2024 започнаха да ми прашат кодове. Аз също съм 3то ниво, не зависи от нивото.
Как стигна до трето ниво с 1 до 3 резервации годишно? Не беше ли условието да се направят и изпълнят 15 резервации в рамките на две години за да се получи нивото?

# 43
Да, да със стария си правя всички резервации, че ми се трупа кешбек там, но при резервация за две стаи бях дала други имена и имейл към едната стая и така си създадох нов профил, че и кешбека от кода ми отиде към новия профил.😁

# 44
  • Berlin
Добре, значи последните две години съм буквала малко повече.😀 Нямам идея какви за условията за Genius, просто гледах как ми се запълват печатчетата в акаунта. Като цяло не ползвам сайта заради Genius, кодове и т.н. Резервирам, където има добра оферта.

Общи условия

Активация на акаунт